directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La reforma de Bèlgica ja és una realitat

Comencen les negociacions sobre la futura estructura terriotirial de l’Estat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Dos conceptes claus s’han donat a Bèlgica perquè es parli ja de negociacions entre les forces polítiques del país per començar a reestructurar l’Estat belga. D’una banda, ja no existeix la pressió d’haver de formar un govern de manera immediata i, per l’altra, el clima polític s’ha refredat i ha rebaixat la tensió, permetent així les primeres propostes serioses de cara al futur. El flamenc Leterme, probable ‘premier’ si hi ha acord, demana als partits responsabilitat.
Yves Leterme flandes
Comparteix
   

S’ha creat un grup anomenat Octopus formant per un conjunt de persones encarregades de definir el contingut de la reforma impulsada per les formacions de Flandes. Els responsables són integrants de tots els partits polítics belgues a excepció de la formació d’extrema dreta Vlaams Belang.

El ministre de Reformes Institucionals i possible futur primer ministre, el flamenc, Yves Leterme, va fer una crida a tots els partits a assumir les seves responsabilitats. Leterme va afirmar que la missió del grup és “trobar, en la línia de les cinc reformes precedents, un compromís entre les diferents comunitats i fer propostes que tinguin un ampli suport”. Després de la primera reunió, tan francòfons com flamencs van indicar que hi ha voluntat de consens per fer possible la reforma.

La reforma de l’Estat és clau per superar-la una de les crisis de govern més importants que ha viscut mai Bèlgica. És necessari aconseguir un acord per formar un govern definitiu al març. Els partits afirmen que el 23 de març haurien d’estar clares les línies de la reforma.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 de gener de 2008, 14.26 h

Vlaams belang té components d'extrema dreta, però no més que altres partits belgues o espanyols unionistes. Vlaams belang és exclòs per ser independentista, no doneu informació esbiaxada de tipus unionista. Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de gener de 2008, 00.56 h

Tampoc s'ha convidat a LDD (Lijst Dedecker) que van treure un 6% dels vots a Flandes i són liberals. Sectors de VB seran d'extrema-dreta, però no sé si és apropiat anomenar el VB d'extrema-dreta (repetint com un lloro la premsa unionista).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.