directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont: "Si no s'espavilen, nosaltres acabarem la feina i a Madrid continuaran amb un govern en funcions"

El president augura que en algun moment la UE "haurà de deixar de mirar cap a un altre costat" en el conflicte català

Comentaris 67  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha augurat que Europa haurà d'acabar intervenint en el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Hi haurà un moment que la UE haurà de deixar de mirar cap a un altre costat", ha opinat en una entrevista amb l'ACN. Puigdemont ha fet aquest pronòstic en preguntar-li per l'escrit del TC que va suspendre les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent i les possibles conseqüències que això pot tenir per a la presidenta del Parlament. L'endemà que Mariano Rajoy perdés per segon cop la votació per ser investit president espanyol, Puigdemont ha ironitzat amb el bloqueig de la política de l'Estat: "Si no s'espavilen, nosaltres acabarem la feina i a Madrid continuaran amb un govern en funcions".



Comparteix
   


Etiquetes
Puigdemont: "són capaços de fer qualsevol barrabassada", perquè la política espanyola "ha perdut el seny"

La setmana que la mesa del Parlament ha presentat al TC les seves al·legacions, Puigdemont ha considerat que seria una "barbaritat" que la justícia acabés inhabilitant Carme Forcadell o que, en qualsevol cas, s'obrís la via penal contra ella, tal i com demana la Fiscalia de l'Estat. Ara bé, ha reconegut que "són capaços de fer qualsevol barrabassada", perquè la política espanyola "ha perdut el seny" en tot el que fa referència a la qüestió catalana. "Mancats de seny poden fer qualsevol cosa. Espero que no ho facin, perquè estem parlant d'una qüestió política que s'ha de resoldre políticament, i només políticament tindrà solució, de cap altra forma no", ha afegit.

 
Puigdemont ha avisat l'Estat que arribar a aquest extrem seria un "error colossal", però a més tampoc seria una "bona carta de presentació al món". De fet, ha pronosticat que la UE acabarà intervenint en algun moment per fer de mitjancer en el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Hi haurà un moment, que segurament no és ara, que la UE haurà de deixar de mirar cap a un altre costat i reconèixer que hi ha un problema polític que requerirà en un moment determinat que prengui decisions", ha augurat.

Puigdemont: "hi haurà un moment que això passarà, i en aquell moment la UE no es podrà inhibir"

El president ha trobat "comprensible" que Brussel·les ara per ara s'inhibeixi, "perquè no vol conflictes entre estats". Ha remarcat que fins ara s'ha limitat a dir que era un "assumpte intern", que no té posició oficial perquè ningú li ha demanat que l'expressi, però ha insistit que "hi haurà un moment que això passarà, i en aquell moment la UE no es podrà inhibir".
 
Pel que fa a la presentació d'al·legacions al TC per part de la mesa, i que han estat criticades per la CUP, Puigdemont ha negat que s'estigui incomplint la resolució del 9-N, com assegura el membre del secretariat nacional Xevi Generó. Al seu parer, el que s'està fent és precisament "defensar la sobirania catalana", i cal fer-ho "davant dels tribunals que siguin", perquè si algun dia es pretén arribar a la justícia internacional, primer caldrà haver acomplert tots els tràmits previs. "I si aquesta defensa passés perquè haguem de presentar un recurs a un tribunal tercer, també ho faríem. No ens hem de deixar arronsar o acomplexar per aquestes coses", ha reblat.
 
Igualment, ha indicat que el mateix faran amb els recursos econòmics que li pertoquen a Catalunya, i que el Govern "no deixarà de reivindicar fins l'últim cèntim" encara que estiguin en mans "d'una administració contra la que s'està combatent". "Qui es pensi que renunciarem a la defensa dels interessos nacionals de Catalunya al món va molt equivocat", ha insistit.
 
El bloqueig de la política espanyola
 
Després que Mariano Rajoy hagi fracassat en el debat d'investidura, Puigdemont ha recordat que des que ell és president de la Generalitat sempre ha hagut de relacionar-se amb un govern en funcions a Madrid. "Si no s'espavilen, nosaltres acabarem la feina i allà continuaran amb un govern en funcions", ha ironitzat.
 
Per superar el bloqueig de la política espanyola, el president ha constatat que l'única sortida és tenir el "coratge polític i el compromís" de resoldre el problema de Catalunya, i això passa per permetre que els catalans decideixin el seu futur. "Si Espanya queda bloquejada és perquè ha decidit quedar bloquejada, no perquè Catalunya no hagi volgut fer la seva contribució. El que no pot pretendre el sistema polític espanyol és una declaració unilateral d'investidura", ha opinat el president, que ha recordat als grans partits espanyols que les investidures són "actes polítics democràtics que s'han de guanyar i s'han de treballar".
 
Després que les formacions catalanes al Congrés hagin instat el PSOE a configurar una alternativa a Rajoy que passi per la celebració d'un referèndum, Puigdemont ha reconegut que tot i ser escèptic, cal mantenir l'esperança. Ha argumentat que no cal que els socialistes comparteixin la idea de la independència, només reconèixer que el poble català "s'ha guanyat històricament i també recentment el dret a decidir el seu futur". I reconèixer això, ha reiterat, "és el que li falta a la política espanyola per sortir del seu bloqueig".
 
De fet, ha recordat que 36 dels 47 diputats catalans han impedit la investidura de Rajoy, i si no hagués participat cap parlamentari de Catalunya, el popular hagués sortit escollit per majoria absoluta.
 
Puigdemont ha augurat que si Sánchez no dóna el pas, hi haurà unes terceres eleccions a Espanya, perquè veu "difícil" que el PSOE "pugui desdir-se de tot el que està dient" i afavoreixi la investidura de Rajoy.
 
En tot cas, ha indicat que Catalunya es va "emancipar políticament" el passat 27-S, i que el que passi en el marc de la política espanyola "no altera l'agenda ni les conviccions". "Si hi ha un govern del PP o uns altres comicis, nosaltres hem de fer la nostra", ha dit. Ara bé, si hi hagués una proposta de referèndum, ha assenyalat que llavors caldria seure i negociar, i que s'haurien de "modular" les previsions.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#67
LLUIS fletxa bcn
8 de setembre de 2016, 17.36 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
LLUIS fletxa bcn
7 de setembre de 2016, 17.34 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
Visca Catalunya Sobirana fletxa New York del camp
6 de setembre de 2016, 12.04 h

Puigdemont, vés acostumant a la idea que això ens ho hem de guanyar nosaltres, la UE és un grup de polítics corruptes i empreses que funcionen al millor postor, mà d'obra barata importada a dojo amb l'excusa de les ajudes humanitàries, que han acabat destrossant els mercats laborals europeus, i destrucció de l'estat del benestar, a còpia de robar a sac els fons de pensions, per finalitats inconfessables, avui Europa com sempre, fa el que li convé a les butxaques de l'elit financera, pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
5 de setembre de 2016, 11.47 h

TANT DE BO! PRESIDENT PUIGDEMONT, ENS CAL ASSOLIR LES VIRTUTS SOCIALS DEL PROJECTE CAP A LA INDEPENDÈNCIA / MÉS DE TRES SEGLES DE DURA SUBMISSIÓ ARMADA ESPANYOLA, CERCANT-T'HI ELLS EL GENOCIDI, L'ODI ACUMULAT CONTRA TOTS ELS PAÏSOS CATALANS, ELS VE INCUBAT DES DEL SEGLE XVII.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu TOT EN CATALÀ fletxa .TOTS TINDRIEN QUE TENIR FILLS AUTISTES EN ESPESIAL ELS POLITICS .. AIXIS FERIEN MOLT MES PER ELS ... SER CATALÀ I PARLA EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA .
5 de setembre de 2016, 07.54 h

PUIGDEMONT ..¿ ANIRAS A LA MANIFESTACIO DEL 11 DE SETEMBRE ? o no i aniras Artur Mas tampoc i anaba tenia POR .. De totes maneres PODRIAS PUJA IMPOSTOS alas rentes ben altes sI VOLS FER BONES POLITICAS SOCIALS Si vols LLuitar contra la Pobresa has de PUJAR IMPOSTOS I EL IVA AL ALÑCOHOL I TABAC


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
jc fletxa Llavaneres
4 de setembre de 2016, 18.16 h

La política espanyola no té sentit d’estat que faci canviar la decadència de l’estat.
I mentre Catalunya fa el seu camí Espanya ha de trobar un projecte per a un estat en decadència. Ha de regenerar el projecte i per moltes eleccions que facin si no hi ha projecte l’estat anirà ensorrant-se.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2016/09/espanya-busca-govern-i-oblida-buscar.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
4 de setembre de 2016, 16.00 h

El "HAZME REIR" ESPANYOL NO S'ACABA. ESPANYA FA EL RIDÍCUL MUNDIAL.
ESPANYA FRACASA. ESPANYA ÉS UN FRACÀS TOTAL I ABSOLUT. 250 dies sense govern i sumant. Avui, diumenge Espanya ja ha superat l'Iraq en dies sense govern.

ESPANYA ÉS EL "HAZME REIR" DEL MÓN SENCER. Com a mostra aquí teniu tres exemples de El Finacial Times, el New York Times i el World Street Journal, tres diaris "sense importància", oi ? hehe, que es fan creus amb el desgovern que hi ha a Espanya

Financial Times: "L’e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60

Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
4 de setembre de 2016, 09.35 h





#51 Estàs tan capficat amb el tema de la mort, pobre Cagarritoneses, que potser caldrà recordar-te un parell de coses.


Primerament: només els ESTÚPIDS ANALFABETS s'arriben a creure que "només moriran els altres".


A més: tu m'havies dit algunes vegades (amb la PATOSITAT que et caracteritza) que jo moriré essent espanyol. Mira, xicotet: SER PROFETA NO SE'T DONA GENS BÉ, potser si proves altres activitat qyue saps fer millor, com ara "DARLE DE BETÚN AL TRICORNIO" patern . . .


É... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.