directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP defensa la vaga general per respondre a possibles "escenaris repressius" contra el procés

Gabriel demana a Puigdemont que una partida dels pressupostos es destini al RUI

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La diputada de la CUP Anna Gabriel ha defensat aquest dissabte la possibilitat d’una vaga general a Catalunya per respondre a possibles “escenaris repressius” de l’estat espanyol contra el procés independentista, com per exemple en l’àmbit judicial. “Si no canvia la conformació dels poders polítics a l’Estat ens veurem abocats a escenaris repressius. La llibertat té un preu i hem d’estar disposats a pagar-la. El que sí que està clar és que en la mesura que hi hagi mobilització, determinació i acumulació de forces populars tot això serà més fàcil de passar”, ha assenyalat Gabriel als micròfons de Catalunya Ràdio. Paral·lelament, la diputada cupaire ha demanat a Puigdemont que una partida dels pressupostos es destini al Referèndum Unilateral d’Independència (RUI) i que es reverteixin d’una vegada les retallades en àmbits com l’educació o la sanitat.

Comparteix
   


Etiquetes
"Si finalment aconseguim que el referèndum sigui l'aposta de culminació de la legislatura, és obvi que hi ha d'haver una partida per fer-lo efectiu”, ha reflexionat en veu alta la diputada de la CUP. “També és evident que hi ha d'haver una partida per a aquesta primera fase del procés constituent, en la qual s'ha estat treballant, i, després, el reflex clar que es fa tot el possible per començar a posar diners allà on s'ha retallat més”, ha continuat Gabriel, que insisteix que només s’ha fet un primer contacte de caràcter “més tècnic que no pas de continguts”. Sobre la imminent qüestió de confiança al president Carles Puigdemont, la diputada cupaire ha reafirmat que el seu partit donarà suport al Govern si la legislatura “culmina amb els objectius amb què es va iniciar”. “És obvi que aquesta qüestió de confiança no era necessària”, ha conclòs Gabriel.  
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu TOT EN CATALÀ fletxa .TOTS TINDRIEN QUE TENIR FILLS AUTISTES EN ESPESIAL ELS POLITICS .. AIXIS FERIEN MOLT MES PER ELS ... SER CATALÀ I PARLA EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA .
11 de setembre de 2016, 16.01 h

UNA VAGA GENERAL ... Es fa contra UN GOVERN Cuan el ataca als Drets laborals i socials dels treballadors i les seves familias LA VAGA GENERAL Es fa Contra LES RETALLADES SOCIALS FETES PER EL P.P. y CONVERGENCIA Per RAJOY I PUIGDEMONT que segueix amb les Retallades en vigor que va fer Artur Mas C.I.U. .... LA VAGA GENERAL .. Es con a protesta contra LA REFORMA LABORAL . Feta PER EL P.P. y CONVERGENCIA .... Sa de fer cuan ja inj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Rafael Coma fletxa Barcelona
11 de setembre de 2016, 13.39 h


#14 No es veritat que la CUP posi rodes al procés. Jo no els voto perquè des de que puc votar voto ERC, però reconec que la CUP, apartant Artur Mas ha fet un gran favor a l'independentisme. Puigdemont sembla molt millor que Mas, més sincer i més independentista de debò.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Rafael Coma fletxa Barcelona
11 de setembre de 2016, 13.36 h


#16 Sí, ja veig que sí que t'has tornat boig, i vas repetint la mateixa notícia deu vegades! No consideres que encara no es poden donar xifres, perquè l'acte no s'ha celebrat. Jo no hi seré, a mi no em podran comptar. Hi he anat el 4 últims anys i hi tornaré l'any vinent si fa falta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
11 de setembre de 2016, 12.22 h

Descienden casi un 25% los inscritos en las manifestaciones independentistas de la Diada

El número de inscritos para las manifestaciones independentistas de la Diada ha descendido un 24%, según datos de las propias entidades organizadoras: la Asamblea Nacional Catalana (ANC) y Òmnium Cultural.Hasta el momento, han confirmado su asistencia a las concentraciones secesionistas del 11 de septiembre 342.000 personas, mientras que el pasado año fueron 450.000 los inscritos a la marcha que recorr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 de setembre de 2016, 11.31 h


#14 Així, si els traïdors de dins són pitjors que els de fora, vosaltres, els convergents, independentistes des de fa dos dies, quan vareu veure que tot el poble català sortia al carrer, vosaltres sí que sou traïdors, amb un Jordi Pujol que fastigueja a milers de catalanistes amb la seva corrupció , i un Artur Mas que es dedica a perdre el temps, pronunciant discursos solemnes però no moguent un dit per avançar en la independència.

Si vols que siguem comprensius amb vosaltres, ex-c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
11 de setembre de 2016, 10.56 h

Com potser que la CUP protesti sobre els que atenten contra el procés, si ers que han posat i posen pals a les rodes al procés.. Els traïdors el mateix bandol son pitjor que els enemics de fora. Han fet més mal els de la CUP per la independència de Catalunya que no el PP . LA CUP ES UNA CASA DE BOJOS, ES RIUEN DEL POBLE CATALÀ TEEN NI VERGONYA NI DIGITAT.
l


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
skamarla fletxa Sant Cugat
11 de setembre de 2016, 10.25 h

No he fet mai vaga, i amb els de la CUP només comparteixo l'independentisme. Però si li toquen un pèl a la Forcadell, que comptin amb mi per fer una vaga general indefinida. De fet, és la millor eina que tenim per forçar un referèndum de veritat. Per què el referèndum no el podem fer fins que no tinguem garanties que es farà sense coaccions, ni amenaces, i amb la garantia que es respecti el resultat.

Si paralitzem el país, forçarem la implicació d'Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 de setembre de 2016, 09.35 h


La CUP es va equivocar en algunes coses, però en això de la vaga general crec que té raó. Si l'estat reprimeix dictatorialment, cal contraatacar amb mesures severes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
10 de setembre de 2016, 20.54 h

#10

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
10 de setembre de 2016, 20.53 h

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.