directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La reivindicació catalana del 10-J s'estén arreu del món

Londres, Berlín o Nova York seran algunes de les ciutats que viuran les manifestacions dels catalans

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La manifestació de dissabte pels carrer de Barcelona traspassa fronteres. D’aquesta manera, els catalans que viuen a l’estranger demostraran el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) mobilitzant-se en llocs significatius de diverses ciutats d’Europa i Amèrica. Londres, Berlín o Nova York són algunes de les ciutats on es manifestaran molts catalans que no poden assistir a la manifestació convocada per Òmnium Cultural. Al País Basc, l'esquerra abertzale Eusko Alkartasuna i Alternatiba es manifestaran pels carrers de Sant Sebastià per solidaritzar-se amb Catalunya. Per la seva banda els partits polítics han organitzat mig miler d’autocars que arribaran a Barcelona per mobilitzar-se en contra de la sentència de l’Estatut.
10mil, brussel·les, manifestació, cdc
Comparteix
   


Etiquetes
Els catalans que viuen a l’estranger també es manifestaran en contra de la sentència de l’Estatut en una jornada en què s'espera una intensa mobilització catalana a nivell internacional. Coincidint amb la manifestació a Barcelona, els catalans del Regne Unit protestaran davant de l'ambaixada espanyola a Londres. A Berlín, la comunitat catalana farà una manifestació a Alexanderplatz, una de les places més cèntriques de la ciutat. Els catalans i occitans a França es concentraran davant del consolat espanyol a Tolosa, mentre que a Dublin la plataforma Irlanda Decideix es concentrarà a partir de les cinc de la tarda, hora local, al davant de la General Post Office a O'Connell Street. La manifestació de Barcelona ha tingut també repercussió al País Basc on l'esquerra abertzale Eusko Alkartasuna i Alternatiba es manifestaran pels carrers de Sant Sebastià per solidaritzar-se amb Catalunya.

No només a Europa es seguirà la manifestació de Barcelona. D'aquesta manera el Catalan Institute of America convoca als seus membres i simpatitzants al Roger Smith Hotel de Nova York per seguir ,mitjançant una pantalla gegant, el desenvolupament de la manifestació de Barcelona. A Quito, capital d'Ecuador, es farà una concentració davant l'Ambaixada espanyola.

Mig miler d’autocars
Per la seva banda els partits polítics catalans han organitzat mig miler d’autocars per la manifestació de demà. Conscients de la importància que la convocatòria sigui massiva, els partits que secunden la marxa han activat la seva militància per omplir el Passeig de Gràcia i la Gran Via. CiU és qui més autocars ha organitzat, uns 350, mentre que el PSC i ERC n'organitzen una cinquantena cadascun. Els socialistes, però, igual que ICV-EUiA, que organitza pocs autocars, remarquen que la majoria de la seva militància assistirà a la manifestació amb transport públic donat que és de l'àrea metropolitana.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ronan fletxa Dublin
9 de juliol de 2010, 23.20 h

#1 Irlanda està del seu costat! Demà tots a la manifestació i botifarra al constitucional!

Adéu Espanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JAUME fletxa TERRASSA
9 de juliol de 2010, 20.25 h

La resposta masiva amb la manifestacio no es un punt d' arribada. Catalunya no pot tirar endevant sense les eines justes que respectin al principi de Motesquieu de que la "sobirania resideix en el poble". Si no ens deixen sentir-nos Catalans dins d' espanya; al camí a seguir es o la reforma de la constitucio, o declarar la independencia, o al concert economic-fiscal de catalunya. Pero tot aixo nomes serán paraules si al PSC no porta a terme al que al president Montilla l' hi vare dir a Zapate... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa barcelona
9 de juliol de 2010, 17.33 h

Va, va, no fem passar bou per bèstia grossa, que els bascos no surten precisament per aquest tema. Ells fan la seva guerra i així de clar ho diuen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de juliol de 2010, 16.47 h

Som l'única nació sense estat que resta al món democràtic!
We are the only nation without state that remains in the Democratic world!

Volem ser el motor d'Europa, no de la antidemocràtica Espanya!
We want to be the engine of Europe, not of the undemocratic Spain!


Com l'au Fènix!
Like the Phoenix!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.