directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Àudio] Arrimadas s''hiperventila' quan sent l’expressió ‘eleccions constituents’

La cap de l'oposició interromp Mònica Terribas en una entrevista i es mostra indignada amb les preguntes

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La tensió creixent d’un mes de setembre i una tardor decisives tant en la política catalana com en l’espanyola s’ha notat en Inés Arrimadas aquest matí. La cap de l’oposició s’ha esparverat preguntada sobre les eleccions constituents en una entrevista a Catalunya Ràdio. La dirigent de Ciudadanos ha perdut els papers quan la conductora d’El Matí, Mònica Terribas, li ha preguntat si el seu partit acceptaria els resultats d’uns comicis en què els partits favorables a l’estat propi guanyin en vots i escons (podeu recuperar el moment a partir del minut 19 de l'àudio que acompanya aquesta peça).

"Que no poden haver-hi eleccions constituents!"

Arrimadas ha respòs a la interpel·lació dient que sí que acceptarien el resultat de les urnes “per constituir un nou parlament i un nou govern, no per constituir una república”. Terribas ha volgut insistir formulant una nova pregunta: “Si hi ha eleccions constituents...”. No l’ha poguda acabar, però, perquè la dirigent de Ciudadanos l’ha interromput de manera brusca i ha etzibat amb to d’indignació: “Que no poden haver-hi eleccions constituents! Tornem a la realitat, tindrem eleccions catalanes, com sempre. No es pot declarar la independència des d’un parlament autonòmic perquè no es tenen competències”.

Qui tanca els ulls, Arrimadas o Puigdemont? 

Terribas s’hi ha tornat i, de manera espontània, li ha dit: “Vostè pot tancar els ulls...”. La cap de l’oposició l’ha tornat a interrompre i ha retornat el comentari cap a Puigdemont: “Qui tanca els ulls és el president”. Davant la insistència de l’entrevistadora per saber si s’acceptaran els resultats d’uns comicis amb majoria de vots i escons independentistes, Arrimadas ha acabat dient que “evidentment no acceptarem declarar la independència, això atempta contra els drets dels ciutadans”.

Què farà Ciudadanos en cas de RUI?

Arrimadas també ha apuntat que si el president Puigdemont i el Parlament decideixen anar a un referèndum vinculant d’independència, “farem servir tots els instruments que estiguin al nostre abast”, sense donar més detalls. A més, s’ha qüestionat: “Algú es pensa que es pot fer una agència de seguretat social o una hisenda unilateralment? Que obligaran els funcionaris i la gent a posar els impostos a l’agència catalana?”

Reforma constitucional sense concert econòmic ni prinicipi d'ordinalitat

D’altra banda, ha parlat d’una reforma constitucional com a possible solució pels manifestants de l’Onze de Setembre, la qual ha concretat en un millor finançament per a Catalunya sense concert econòmic ni principi d’ordinalitat. Si que aposta per eliminar “els xiringuitos polítics”, perquè segons ella al Principat és on n’hi ha més de l’Estat. Preguntada per algun exemple, però, ha dit: “Moltíssims”. Ho ha fet en dues ocasions, abans de queixar-se dels diversos estaments administratius, diputacions incloses, sense concretar quins són els ‘xiringuitos’. Una afirmació que ha valgut l’incòmode comentari de Terribas: “En el pacte amb el PP vostè s’han menjat amb patates les diputacions”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Anna fletxa Barcelona
15 de setembre de 2016, 23.40 h

ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
JOSEP DE BNA. fletxa bARCELONA
14 de setembre de 2016, 11.17 h

#7 Les institucions públiques (governs, jutges, policies i altres) van ser creades en un país democràtic, per la protecció i defensa del poble i estan al seu servei, no al revés com es creuen una majoria d'espanyols que se auto denominen demòcrates, per el que es patent que so saben el que significa aquesta paraula. Per tant tenen la obligació d'escoltar les peticions que fá aquest poble, més quan es majoria. Així és que els que estan incomplint las lleis naturals per el que van ser ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de setembre de 2016, 08.16 h

-Arrimadas s'empipa / s'emprenya. No "s'hiperventila"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 de setembre de 2016, 17.20 h


Que coi diu aquesta mocosa, ves a Herélafrontera a "españoleá" i deixans tranquils, que nosaltres no hi hem anat a casa teva a plantar la Senyera, ni a donar lliçons de catalanitat, perque ja estariem penjats de la forca, que es l'única
llei que coneixeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG fletxa GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
13 de setembre de 2016, 16.45 h



#7 SORT QUE TU, QUE ETS TAN SAVI, DIRÀS QUI TÉ RAÓ I QUI NO EN TÉ...


COM PODEU SER TAN CASPOSAMENT IDIOTES, ELS ESPANYOLISTES IMPERIALISTES?


NO US CANSAREU MAI DE FER EL RIDÍCUL, POBRES TARATS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Santi fletxa Barcelona
13 de setembre de 2016, 14.30 h

La ines tan sólo ha dicho la realidad, el Parlanent solo puede convocar elecciones autonómicas, todo lo demás es vender humo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan Sala fletxa Les Guilleries
13 de setembre de 2016, 14.30 h

Fa uns 10 anys, quan C's eren una plataforma incipient i encara no un partit els vaig veure de manera anònima a Plaça Catalunya a la manifestació de l'habitatge pel jovent... Doncs bé, ells van posar un llençol enorme al terra, subjectat amb unes pedres per a que no volés, i on es podia llegir: "Menys nació i més habitatge"... una frase totalment demagògica; així que utilitzaven el NeoLerrouxisme per atraure joves i gent ingènua per a després inocular-lis el NeoFalangisme.

Només s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de setembre de 2016, 12.01 h

Ciutadans s'ha destapat com el que és: El cova ous del pp. Trist paper el que els han donat els bancs. Després de falangista llepaculs i secunda corrupció pepera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa Sant Cebrià de Vallalta
13 de setembre de 2016, 11.42 h

#2 Segur que el que es fot al llit amb aquesta és independentista? em sembla que ha baixat del carro


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de setembre de 2016, 11.35 h

CIUDADANOS, SÓN UNS GRAN COLONITZADORS.. CELEBREN L'11 DE SETEMBRE, QUAN ELS DEMOCRÀTES I EL POBLE AMB DIGNITAT, COMMEMORA UNA DERROTA INFRINGIDA PER ELS QUE EN SÓN HEREUS DIRECTES DELS ABSOLUTISMES SUCCESSIUS. 1707 A 1715, TROPES CASTELLANES I FRANCESES, DRESTRUIREN VALÈNCIA, CATALUNYA, BALEARS..., A SANG I FOC AMB EL DOGMA RELIGIÓS DEL "JUSTO? DERECHO? DE CONQUISTA" EL TERRORISME QUE VAN DESPLEGAR FOU MONUMENTAL, FELIP V, VA IMPLANTAR EL PROTOFEIXISME QUE AL REGNE HA PERDURAT EN DIFEREN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.