directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont i Ximo Puig trencaran amb set anys sense reunions bilaterals a València

El front comú pel Corredor Mediterrani centrarà aquesta segona cimera, després de la produïda el passat maig a Barcelona

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN València .- El president de la Generalitat Carles Puigdemont i el president del govern valencià Ximo Puig es reuniran aquest dilluns en el que serà la primera reunió bilateral al més alt nivell celebrada entre els dos governs al Palau de la Generalitat Valenciana des del 2009, segons que han confirmat fonts de la Generalitat Valenciana. Amb el Corredor Mediterrani com a eix vertebrador del front comú catalano-valencià, tots dos presidents mantindran la seva segona trobada, després de la visita de Ximo Puig a Barcelona el passat 16 de maig. En aquesta reunió els dos presidents varen acordar la celebració de la cimera conjunta d’aquest dilluns a València per pressionar el futur govern espanyol perquè compleixi els compromisos amb el Corredor. La trobada es va concretar després durant la reunió constitutiva de la Taula Estratègica Catalana del Corredor, celebrada el 25 de maig al Palau de Pedralbes.

Comparteix
   


Etiquetes
Agents econòmics, socials i institucionals de Catalunya i el País Valencià participaran a la reunió. Per part del Govern en prendran part els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. Per part de la Generalitat Valenciana, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.
 
Segons que han informat ambdós governs, l’objectiu de la trobada és acordar una agenda compartida entre Catalunya i el País Valencià “per impulsar i desencallar les actuacions que han de fer realitat el Corredor, un projecte prioritari per als dos territoris, ja que és clau per al desenvolupament econòmic de tot l’eix mediterrani”.
 
Units pel Corredor Mediterrani
 
José Montilla va ser el darrer president de la Generalitat en ser rebut de manera oficial per un president de la Generalitat Valenciana. Era el maig del 2009 i aprofitant una final de Copa del Rei celebrada a València Francisco Camps i José Montilla varen abordar qüestions com el model de finançament i el Corredor Mediterrani.
 
Aquesta reunió va ser de les porques que es van produir a València durant els anys de govern del PP. Anteriorment, la darrera visita d’un president català al palau de la Generalitat Valenciana es remuntava al 1996 i en aquell moment els protagonistes varen ser Eduardo Zaplana i Jordi Pujol.
 
El 2011 Francisco Camps va haver d’ajornar una altra reunió prevista a València amb el president Artur Mas. La visita havia de produir-se a l’abril, també coincidint amb una final de la Copa del Rei, però la convalescència del president valencià a causa d’una operació d’hèrnia discal va obligar a posposar la cimera fins passades les eleccions del maig. En l’horitzó d’aquella trobada hi havia el recent cessament d’emissions de TV3 al País Valencià i, de nou, el Corredor Mediterrani. Dos mesos després Camps presentava la seva dimissió a causa de l’obertura de judici pels ‘cas dels vestits’ de la trama Gürtel.
 
A Camps el va succeir Alberto Fabra, que si bé mai no va rebre cap president del Govern sí que va visitar Barcelona el setembre del 2011 en el marc d’una reunió a tres bandes entre Catalunya, el País Valencià i Múrcia novament pel Corredor Mediterrani. Aquest front comú es va reproduir dies mes tard a Brussel•les.
 
Alberto Fabra i Artur Mas varen treballar en la celebració d’una nova reunió a València, aquesta vegada bilateral, que mai no es va arribar a produir. I d’aquí, al maig d’enguany, quan la visita de Ximo Puig a Barcelona va reprendre les cimeres entre tots dos governs, que ara tindran una segona cita al palau de la Generalitat Valenciana.
 
Sessió de treball
 
Aquest dilluns, després d’una primera reunió bilateral, Puig i Puigdemont s’incorporaran a la cimera pel Corredor, en què hi participaran el plenari de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani i del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, dos espais integrats per representants de tots els sectors implicats en aquesta infraestructura, com ara cambres de comerç, ports, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i partits polítics.
 
Posteriorment, els dos caps de govern presidiran l’acte de signatura d’un conveni marc de col•laboració en matèria de turisme, que preveu que els dos territoris potenciïn l’intercanvi d’experiències i desenvolupin estratègies conjuntes d’impuls, ordenació i promoció del sector. El document el signaran el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, i el secretari autonòmic de Turisme i president de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Synera fletxa Barcelona
19 de setembre de 2016, 11.32 h

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de setembre de 2016, 10.26 h

ENDAVANT, CALEN LES CONVERSES SOBRE EL CORREDOR MEDITERRANI,, ELS SABOTATGES, SOFERTS PER L'ODI ESPANYOL ESTABLERT JA PER FELIP V, CONTRA VALENCIANS I CATALANS, etc CAL DENUNCIAR AMB CONTUNDÈNCIA, LES CAMPANYES DESTRUCTIVES FETES POST "TRANSICIÓ"? VIA UDC I AP, PER DESTRUIR-NOS, AMB UNA FRAGMENTACIÓ ENTRE POBLES I PERSONES, FINANÇADA, AMB ELS FONS DE RÈPTILS, DE DINER PÚBLIC, PRECISAMENT VALENCIÀ I CATALÀ. MOLT BÉ XIMO PUIG I CARLES PUIGDEMONT,, LA "UNIDAD" ÉS UN MÉS DELS ENGANYS, P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de setembre de 2016, 07.17 h

#13

TU SIGUE RIÉNDOTE, NECIO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de setembre de 2016, 21.30 h



#11


Bé, ara em sap greu haver estat tan SEVER amb tu, pobre Cagarritoneses. per tranquil.litzar-me la consciència, et donaré un bon consell:


Si en comptes d'exhibir la teva PPatosa incultura escrivint comentaris propis de nen de 15 anys anormal, et dediquessis a la teva sèrie d'invencions tricòrniques que tants èxits t'han reportat, no faries tant el RIDÍCUL.

Em refereixo concretament a :

1.- El TRICORNI blindat.

2.- el TRICORNI volador autopropulsat amb dos coets un sota cada ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 de setembre de 2016, 21.25 h



#11

Tu, Cagarritoneses, sempre maldant per tal de superar les teves ja altíssimes cotes d'ESTUPIDESA ANALFABETA, oi?


"Demos merci" diu el pobre PPaPPanates !! !! !! !! . . .



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . serà possible, tanta ignorància?!



En la teva típica incultura pedant, Cagarrito , saps què és un IDIOTISME ?? Té, veiam si t'instrueixo una mica, i que al menys no semblis tan estúpid, pobret:


.https://es.wikipedia.org/wiki/Idiotismo_(lenguaje).



A FRANÇA, TROS D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
18 de setembre de 2016, 19.20 h

El gobern espanyol és del tot evident que ni te principis, ni full de ruta. Res.

Camí directe cap a la Repúblia Catalana

Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de setembre de 2016, 18.54 h



AMB UN GOVERN QUE NO TE CAP PRINCIPI NI MORAL, QUE VOLEU ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
18 de setembre de 2016, 18.28 h

COTARELO DIXIT RESPECTO EL GOBIERNO MAFIOSO ESPAÑOL:

Todo en este desgobierno presidido por un verdadero truhán está dirigido a machacar a la gente, a mentir y continuar con sus actividades de saqueo. Especialmente a los indepes catalanes, con lo cual lo único que hace es fabricar más indepes catalanes. La reforma de la Ley del Tribunal Constitucional va dirigida específicamente contra Cataluña y la querella contra Homs y los demás acusados, pero no aforados, Mas, Rigau y Ortega, tambi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
aiwanabe fletxa iawanabeyorlover
18 de setembre de 2016, 18.20 h

#15 filldeputa borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
18 de setembre de 2016, 18.01 h

#14

SEGUIMOS RIENDONOS


JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


SUPERCAT WHERE R U?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.