directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Política, ironia, emoció, orgull i indignació a la manifestació 2.0

Les xarxes socials bullen durant la mobilització

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Malgrat les dificultats que ha provocat l'allau de participació a les xarxes socials, els piuladors catalans no han parat de fer servir els seus dispositius per fer proclames de tota mena, mostrar el seu suport a la manifestació, deixar constància de la lentitud de la marxa o penjar fotografies que immortalitzen una concentració de gent històrica. La manifestació s'ha pogut seguir a través de Twitter amb els hashtags #somunanacio i #10j. Aquest és un recull d'algunes de les piulades més interessants, originals o divertides que s'han penjat a centenars des de les sis de la tarda, moment en què ha començat la manifestació.

Comparteix
   


Etiquetes
Poc després de tres quarts de set de la tarda d'aquest històric dissabte 10 de juliol, Sònia Graupera, una piuladora reconeguda i de les més retwittejades, assegurava: 'Twitter mor d'èxit a la mani'.

Amb alta embranzida patriòtica, xivokat assegurava a la mateixa hora: 'Ja res tornarà a ser igual. Visca Catalunya lliure!'

Alguns destacaven aspectes divertits de la manifestació, com ara YuriBCN, que destacava un 'Cartell ocorrent: Busco honorable que no s'arrugui'

Un altre piulador anava més enllà en això de la ironia amb rerefons: 'Estic esperant que Jordi Pujol tregui el sabre làser i digui 'utilitza la força, Montilla''

Un altre tema destacat ha estat el col·lapse humà que s'ha viscut durant tota la manifestació, que ha caminat de manera molt lenta durant tot el recorregut. Visiblement cansat d'esperar, tres quarts d'hora després de l'hipotètic inici de la manifestació, l'Adrià Serra deia: 'Hi haurà qui digui que caminem cap a la independència però jo fa una hora que estic aturat al mateix lloc'.

En el camp de l'expressió de sentiments, Josep M. Farrarons deia: 'Un toc d'atenció als polítics, potser no volem lemes només volem que se sàpiga que som una nació'.

Sergi Fernández deia exultant: 'Barcelona és massa petita per fer-hi cabre tota la gent que diem som una nació. No podem entrar a la mani, massa gent'.

L'Albert reivindica el valor de les manifestacions física i virtual: 'No sé si som una nació o no, però la mani 1.0 i la 2.0 són un bon cop de puny a la taula...'.

Quan s'han sabut les primeres xifres de participació, per cert, abans per Twitter que per la majoria de mitjans, Albert Simó ha dit: '1.100.000 FELICITACIONS a una NACIÓ!!'

També hi ha hagut resposta social quan s'ha sabut que hi havia hagut un intent d'agressió al president Montilla al capdavant de la manifestació, poc abans que es decidís dissoldre. Miquel Quintana deia: 'Sembla que han intentat agredir al president Montilla. Per aquí sí que no hi passo. No pot haver-hi ximples a casa nostra'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.