directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'La manifestació marcarà un abans i un després en la història de Catalunya'

Duran espera que els polítics espanyols tinguin en compte la marxa

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, s'ha mostrat aquest dissabte convençut que la manifestació en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut 'marcarà un abans i un després' en 'el corrent profund de la història' de Catalunya. Poc abans que comencés la mobilització, Mas ha destacat que el més important era 'comprovar la resposta del poble català' després de la sentència del TC. 'Un poble està viu en la mesura que la gent està viva en la defensa d'un ideal i d'un futur', ha destacat, al temps que ha remarcat, fent referència al lema de la manifestació, que 'és clar que som una nació i nosaltres decidim'.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha recalcat que 'estava content, satisfet i emocionat que hi hagi tanta gent que hagi volgut sortir al carrer un 10 de juliol a la tarda amb molta calor. Aquest lema és lema important perquè la manifestació va més enllà de si l'endemà es nota o no des d'un punt de vista definitiu, estic segur que en el corrent profund de la nostra història serà un abans i un després'.

Mas ha remarcat que 'Catalunya ha fet una aposta gran per un Estat plurinacional fins ara i l'any 78 ja ho vàrem fer' i 'que s'han fet molts esforços per construir-lo'. Tot i això, ha lamentat que 'el TC ens diu que no volen ser una Espanya plurinacional, sinó que volen una Constitució rígida, tancada i no pas oberta i flexible, que ens diu que les aspiracions nacionals de Catalunya no hi caben'.

En aquest context, ha destacat que 'Catalunya ha de triar un camí diferent'. Mas ha declarat que el que s'ha fet 'ha donat uns fruits diferents i la resposta és aquí i segur que marcarà un abans i un després'. 'Si tenim una mica de nord, rumb, paciència i molt lideratge estic segur que ens en sortirem i trobarem aquests camins de Catalunya de futur on Catalunya ha de decidir lliurement el seu futur', ha assenyalat.

Dret a decidir

El líder de CiU ha destacat que recentment ha defensat 'el pacte que es va fer l'any 78 amb la Constitució espanyola s'està tancant i és un pacte que s'està esgotant'. 'Catalunya haurà de trobar nous camins i jo no en veig cap altre que el dret dels catalans a decidir el seu futur', ha assegurat. Així mateix, ha avisat que aquest dret a decidir s'haurà d'aplicar 'sobre allò que ens uneix, sobre els temes que més consensos socials i majories del poble desperten'.

Mas ha insistit que el TC 'diu que Espanya no vol ser un Estat plurinacional i que les aspiracions de Catalunya, les mínimes, no les volen entomar i creuen que no encaixen dins de la Constitució'. En aquest sentit, Mas ha afirmat que això farà que Catalunya avanci en el camí pel dret a decidir del nostre poble intentant aconseguir les majories socials que porten a la victòria del pobles'.

Duran: 'En la política espanyola les coses no seran com abans'

Per la seva part, el secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que 'ja esperava una resposta massiva de la ciutadania de Catalunya, tot i que el dia no és bo'. Ha remarcat que la manifestació és un "escolta, Espanya" i que els polítics espanyols ho haurien de tenir en compte.

'Estic segur que la data d'avui de la manifestació pesarà i molt', ha destacat Duran, al mateix temps que ha assegurat que 'en la política espanyola les coses no seran com abans'. 'El PP i el PSOE han d'entendre que aquest problema no és un purament català, que han de resoldre els catalans, sinó que és un problema espanyol i també l'han de resoldre els polítics espanyols'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
pasbort fletxa Vila-real
13 de juliol de 2010, 10.28 h

NECESSITES....
Negociar amb mi si vas de vacances a la platja o a la montanya?, per què tens que tenir aquest dilema, el primer que NECESSITES és NO TINDREL, FORA!!!,...aixís pensa, NO és millor que VOTES a favor teu que meu? per què hòsties has d´estar lligat amb mi!!, perque....sempre has VOTAT a favor meu? pensa...necessites la meva autorització? doncs si no la necessites diso amb el teu VOT!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Almogaver fletxa Sabadell
11 de juliol de 2010, 15.07 h

Jo crec que ahir es va demostrar que no és el poble el què falla sino els polítics catalans, a partir d'ara han de votar NO a les cortes a totes les propostes que faci el govern (sigui quin sigui) siguin del signe que siguin, els nostres polítics fan d'amiguets del poder de Madrit i llavors ens passa el què passa. Suposo que ningú no dubte que aquesta sentència l'ha escit en Zapatero a traves dels jutjes que ell posa i treu i que tenen majoria al TC. DIMISSIO dels dirigents de tots els pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Antoni fletxa Barcelona
11 de juliol de 2010, 11.59 h

El Poble ha expressat el que vol. La paraula “Independència” ha sigut la que més hi vist en la manifestació. Cal examinar el pensament dels polítics, recordeu que “Nosaltres decidim” i cap d'ells ens es imprescindible, recordeu que “Som una Nació”. De manera que els que no facin la “farina blana”, a fora han d'anar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
pasbort fletxa Vila- real
11 de juliol de 2010, 10.52 h

Quina diferència eh? el d´avanç de manifestar-s´hi i el després, aquesta diferència tabé la notareu quan aneu a VOTAR, si VOTEU per a vosaltres mateix a fer-ho a favor dels nostres BOTXINS....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de juliol de 2010, 10.10 h

M'havia oblidat d'afegir al meu anterior comentari que: No hi ha pitjor mentider, que aquell que després es creu les seves pròpies mentides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de juliol de 2010, 09.38 h

El més gruixut sobre el què han dit els comentaris 1 i 2, és que es veu que els seguidors de Convergència encara creuen de dalt a baix els seus dos líders. Com també es veu que si aquests convergents han llegit el què diuen els comentaris 1 i 2, llavors he de pensar que deuen patir amnèsia.... perquè els voten igual.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR
11 de juliol de 2010, 08.44 h

Alerta que el ven-estatuts mas dos dies abans d´anar a madrid a pactar la primera gran retallada de l´estatut assegurava que ells eren la garantia d´un estatut no de mínims i el cara dura duran i lerida fa dos dies que va sortir per una tele espanyola dient que vol caminar al costat d´espanya. N´HI HA PER LLOGAR-HI CADIRES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juliol de 2010, 06.15 h

Duran, no fugis d'estudis. Ja no volem que ep.panya ens escolti perque sabem que per Catalunya son sords. El que volem, es que els polítics catalans ens escolteu i actueu. Sou capaços???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.