directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: 'No podem deixar gestionar a l'autonomisme les energies de la manifestació'

El líder d'ERC equipara la manifestació del 10J amb la de l'any 1977 i diu que les properes eleccions dirimiran 'els rols de cadascú'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dilluns que la manifestació del 10J és la més important que s'ha fet fins ara a Catalunya, i l'ha equiparat amb la de l'any 1977 que portava per lema 'Llibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia'. Segons Puigcercós, les energies d'aquella manifestació de fa trenta anys van quedar en mans d'aquells que van fer la transició i que van renunciar al dret a l'autodeterminació. El republicà ha declarat que ara no pot tornar a passar el mateix i que 'l'independentisme no pot deixar la gestió del capital polític de la manifestació en mans de l'autonomisme'.

Comparteix
   


Etiquetes
Joan Puigcercós, líder d'ERC, ha assegurat aquest dilluns que la manifestació del dissabte passat és l'inici de la transició cap a la independència, i que 'tota aquesta força que es va acumular el 10J l'hem de posar al servei d'una causa que superi l'actual situació'. Puigcercós ha equiparat la manifestació del dissabte amb la de l'any 1977 que duia el lema ' Llibertat, amnistia i Estatut d'Autonomia' i en la que la gent va ser conscient que 'començava alguna cosa de nou'.

L'esperit d'aquella manifestació, segons Puigcercós, el van gestionar aquells que van fer la transició i que 'van renunciar a l'autodeterminació', fet que, ha dit, no pot tornar a passar. És per aquest motiu que el republicà ha posat les poperes eleccions com una fita on es dirimiran 'els rols de cadascú i on s'establiran les correlacions entre 'autonomisme i independentisme'. Puigcercós ha asseverat que 'o es segueix sotmès a Madrid, o iniciem un canvi polític de fons', alhora que ha assegurat que la seva formació tindrà com a prioritat la convocatòria de referèndum per decidir el futur de Catalunya.

Puigcercós ha afirmat també que 'Catalunya és plural i la manifestació també ho va ser' però que 'el mínim comú denominador de tots aquells que hi van anar és que les decisions del poble de Catalunya les pren el poble de Catalunya, i no el Tribunal Constitucional, ni el govern espanyol, ni els partits i institucions espanyoles'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
13 de juliol de 2010, 11.41 h

#15 Aquí està, en la seva afirmació, el quid de la qüestió. Ara per per ara, que jo sàpiga, vagi això per endavant, en Laporta no ha dit "aquí estic jo". Aquest silenci, em put a fum. Sembla com si volgués esperar a fer o dir, el què hagi de fer o dir, segons de on bufi el vent, després de tot aquest guirigall. Quasi igual que durant el famós 23-F, el d'en Tejero, en que el rei d'ecspanya, va estar moltes hores silenciós fins que no va parlar a la població. Us en recordeu ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 de juliol de 2010, 11.28 h

#1 Potser és veritat. Amb CiU + PP, tot s'hagués fet millor. I si els sociates haguessin tingut majoria absoluta, els catalans avui viuríem en un orgasme contínuat. El conte de la Blancaneus, ja ha passat de moda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Martí fletxa Barcelona
13 de juliol de 2010, 09.59 h

ERC ha posat damunt la taula un projecte independentista desacomplexat i obert a tots els catalans, vinguin del sud o vinguin del nord. Ha mostrat generositat donant la oportunitat al PSC i José Montilla, tot i ser una decisió incrompresa per molta gent. L'únic partit del parlament que amb un pla estratègic, lluny de moviments electoralistes amb impliacions a curt termini. Aquesta tardor renovaré la confiança a ERC. Miro enrere tot el que ha avançat el pais els darrers anys i no tinc cap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jo mateix fletxa i puta españa lala la la la la.
13 de juliol de 2010, 08.39 h

EVITEM UNA NOVA DECEPCIÓ EN VEURE QUE L´ESTACIÓ FINAL DELS REAGRUPATS I LAPORTISTES PER JUNT O SEPARATS NO ES DIU INDEPENDÈNCIA SINÓ QUE ES DIU CIU I MÉS ENCARA SI ERC NO OBTÉ UNS BONS RESULTATS. VA QUE ENS DIGUIN CLARAMENT QUE NO PACTARAN AMB CAP PARTIT CONSTITUCIONALISTA, AH NO, QUE NO HO PODEN DIR AIXÒ PERQUÈ ALGUNS JA ESTAN GIRANT A L´ORBITA DE CIU, O NO?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
maria fletxa LLeida
13 de juliol de 2010, 07.41 h

Només ERC ens portarà a la independència, perquè la gent d'ERC, creu i ha cregut des de sempre en ella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
REPUBLICÀ fletxa Barcelona
13 de juliol de 2010, 00.07 h

Gràcies ERC per haver fet passar l´independentisme de fenomen minoritari de 4 radicals i de 4 nostalgics als anys 80 a un moviment centralde la política catalana al 2010.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Adrià fletxa BCN
12 de juliol de 2010, 22.20 h

#11 xavi "company" em sap molt de greu que t'hagis de creure les informacions de intereconomia, el mundo, etc. no sé si has tingut la oportunitat de visualitzar algun mitjà de comunicació DEMOCRÀTIC però érem entre MILIÓ i MILIÓ I MIG de manifestants... per cert, una pregunta: si a Catalunya hi viuen uns 7 milions de persones (4 a BCN) i segons tu la ciutat estava deserta, vols dir que ereu 4 milions de "catalans" (per denominar-ho d'alguna manera) celevrant la victòria d'eCSpanys?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
12 de juliol de 2010, 21.51 h

xavier, ho sent-ho per tu eh tio? però és que la teva situació és trista. jo què sé, busca't una novia, amics i un treball i fes algo productiu pel país, que ara ho necessita. vinga, ànims que te'n sortiràs!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 de juliol de 2010, 21.47 h

#12 Clar que si home, aixi s'ha de parlar, gent amb les idees clares, que no se'ns ''pixin a la boca'', com diu Mohamed Jordi (La Competencia, Rac1). Se n'han d'enterar d'una vegada aquests de madriz, que tant ens odien pero no ens deixen anar perque no els interessa, Catalunya es una font d'ingressos massa important per ells.
Per cert, molt ingenios lo de 'ecspaña' :)
Visca Catalunya lliure!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
euro fletxa GRÀCIES ERC, GRÀCIES PUIGCERCÓS. SOU EL PARTIT DE LA INDEPENDÈNCIA
12 de juliol de 2010, 21.39 h

Gràcies ERC, gràcies Puigcercós, sou els únics qué parleu d'independència.

Qué s'han cregut els politics i els partits de Catalunya i de ecspaña que desprecíen al poble de Catalunya ???

Qué s'han cregut els politics i els partits de Catalunya i de ecspaña qué es creuen tot poderossos per passar per sobre del poble, quan crida que se l'escolti ???

Qué s'han cregut els politics i els partits de Catalunya i de ecspaña per tergiversar la paràula del poble ???

Qué s'han cregut els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.