directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol crida a 'plantar cara' a les institucions espanyoles

Assegura que l'Estat vol 'difuminar' Catalunya i tornar a les polítiques 'centralistes i homogènies'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, s'ha mostrat aquest dilluns 'molt feliç' per l'elevada participació en la manifestació de dissabte a Barcelona, que ha definit com 'una resposta' al fet que les institucions espanyoles 'no volen anar pel camí que podia establir una situació equilibrada entre Catalunya i l'Estat'. Amb això, Pujol ha assegurat que el país està 'convençut' que 'cal plantar cara a l'operació que hi ha a nivell espanyol' per retallar l'Estatut i 'difuminar el que és Catalunya', recuperant 'la vella idea' que l'Estat 'ha de ser un país centralitzat i homogeni'. Pujol, que aquest dilluns ha visitat Gandesa, ha afegit que Catalunya 'té força per impedir aquesta homogeneïtzació'.
jordi pujol
Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'expresident de la Generalitat, la manifestació de dissabte va ser una resposta 'massiva, contundent, potent, responsable i cívica' del poble català a la sentència del TC sobre l'Estatut. Després d'aquesta reivindicació, ha dit Pujol, 's'han de replantejar moltes coses' per tal d'arribar a un 'equilibri' entre Catalunya i el conjunt de l'Estat espanyol. 'No serà fàcil però s'ha de fer, i Catalunya té la força i l'evolució de la mentalitat i la sensibilitat de la gent per fer-ho, una força gran com no l'havíem tingut mai', ha continuat.

Pujol també ha assegurat que les institucions espanyoles com el TC, partits com el PP o 'bona part del PSOE', i la 'majoria del món intel·lectual i mediàtic espanyol' volen recuperar un Estat 'unitari i homogeni', i ho ha comparat amb França, que és 'un Estat molt fort però molt concentrat, on tot el poder és a París i hi ha una homogeneïtzació total des del punt de vista lingüístic, cultural i de sentiment'. 'Ara més que mai volen això aquí, però ho hem d'impedir i ho podem aconseguir perquè Catalunya té molts actius i moltes cartes a jugar', ha afegit l'expresident.

D'altra banda, Pujol també ha fet referència a la victòria de la selecció espanyola en el Mundial de futbol. 'No em fa cap nosa que la selecció guanyi. El que sí que me'n fa és la utilització política que es fan d'aquestes coses, sempre en un to poc amable envers Catalunya', ha assegurat.

L'expresident de la Generalitat ha visitat aquest dilluns la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta a Gandesa, on s'ha reunit amb els alcaldes de la comarca, els consellers comarcals i el president i expresidents de l'ens. L'objectiu d'aquesta visita, ha dit Pujol, és conèixer de primera mà quina és la situació actual de la Terra Alta i saber 'si les coses s'estan fent bé'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
euro fletxa GRÀCIES ERC, GRÀCIES PUIGCERCÓS. SOU EL PARTIT DE LA INDEPENDÈNCIA
13 de juliol de 2010, 12.04 h

Pe al Sr. Jordi Pujol, "plantar cara" a ecspaña vol dir:

""" 's'han de replantejar moltes coses' per tal d'arribar a un 'equilibri' entre Catalunya i el conjunt de l'Estat espanyol. 'No serà fàcil però s'ha de fer""""

Si aixó es "plantar cara" , voler governar a Catalunya, per tornar al "peix al cove" Que segóns ciu.....tant d'exit ens ha donat ????

Dons de part meva, ho sento Sr. Pujol, peró..............NO GRÀCIES

ARA TOCA INDEPENDÈNCIA.




Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de juliol de 2010, 11.05 h

#3 Discrepo de Vostè, pel què fa la seva afirmació: Un president digne. Bé, això serà molt relatiu, no troba ???. Digne per a Vostè ???. Possiblement. Indigne per a Catalunya als meus ulls ??? Absolutament cert. Més encara, fa dies que aquest senyor ve dient coses i instant la societat civil a emprendre unes accions, que mai va tenir la valentia de portar a la pràctica quan era president amb majories absolutes. Llavors, queda clar que Vostè i jo no podem mai arribar a un acord ni a una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de juliol de 2010, 11.03 h

Jo crec que s'equivoca amb això de "plantar cara a espanya". On hem de plantar cara d'una vegada es al món, a Europa, a tot arreu. I plantar cara dient: -Ja som aquí, com tots vosaltres, amb un nou Estat democràtic i amb ganes de treballar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Barcelona
13 de juliol de 2010, 10.58 h

No entenc per què aquesta mania persecutòria de refer les relacions amb Espanya..¿?
No va quedar prou clar a la manifestació què és el que volia la gent??

Per favor, uniu-vos a aquest grup: "No volem refundar llaços amb Espanya, volem que proclameu la independència"
http://www.facebook.com/group.php?gid=143674775644945
Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de juliol de 2010, 09.44 h

El meu màxim respecte per en Jordi Pujol. Ha estat un president digne de Catalunya. Amb una constància i un amor pel país com pocs. Els qui l'insulten fent-se passar per catalanistes es desacrediten ells mateixos. I no el vaig votar mai, però en sé reconéixer els seus mèrits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo mateix fletxa i puta españa lala la la la la.
13 de juliol de 2010, 08.20 h

DE que parla aquest botiflerot ara si durant els 23 anys de govern de Ciu no va moure un dit per passar del mini autonomisme administratiu ni d´una trista reforma de l´estatut quan ha tingut majories i majories absolutes i sent decisiu a madrid però sempre s´ha estimat més fer contents el lobby fnancer i a tota la màfia que Ciu hi té al darrere i ha posat el seu delfí mas que va ser el primer a clavar-li la primera punyalada per l´esquena a l´estatut pactant amb zpatero. PUTA CIU I PUT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
xavier fletxa barceona
13 de juliol de 2010, 08.19 h

30 anys massa tard. No feu més nosa. Torneu a casa. Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.