directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El sector catalanista del PSC abraça l'independentisme

Mascarell escriu a l'AVUI que 'la sentència no deixa més marge que reclamar la independència' · Ernest Maragall es fa un twitter i en la primera piulada recomana l'article de Mascarell

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El sector catalanista del PSC ja n'ha tingut prou. La cruïlla on actualment es troba el PSC, que ha de defensar l'Estatut votat pels catalans i a la vegada obeir el PSOE a Madrid, només té una opció pels sectors més sobiranistes de la cúpula socialista. Així ho va expressar aquest dilluns l'exconseller i exregidor del PSC Ferran Mascarell en un article a l'AVUI, on reconeix de manera clara i sense embuts que 'la sentència no deixa més marge que reclamar la independència'. En concret, Mascarell creu que 'la sentència obligarà els voluntariosos federalistes catalans a moure fitxa: ens haurem de desplaçar cap a l'opció de la independència sense renunciar al nostre afany federalitzador'. Les reflexions de l'exconseller de Cultura del PSC arran de la massiva manifestació independentista de dissabte també les subscriuria el conseller d'Educació, Ernest Maragall, qui en la primera piulada del seu nou Twitter ha recomanat llegir l'article de Mascarell.
ferran mascarell, psc
Comparteix
   


Etiquetes
En el seu article a l'AVUI, titulat 'Després de la manifestació', Ferran Mascarell avança que 'la sentencia ha de suposar una inflexió inequívoca en la política catalana i en la seva manera d'afrontar la relació amb l'Estat', i pronostica que aquesta resposta 'tindrà la seva fase més aguda durant tota la propera legislatura'.

Per Mascarell, la sentència 'haurà suposat la confirmació d'una nova fase del catalanisme', que al segle XXI exigeix 'un estat que respongui amb eficiència als seus interessos i necessitats'. En aquest sentit, l'exconseller del PSC pronostica que 'la sentència obligarà els voluntariosos federalistes catalans a moure fitxa: ens haurem de desplaçar cap a l'opció de la independència sense renunciar al nostre afany federalitzador. Per dir-ho d'una altra manera: l'Espanya que la sentència dibuixa no deixa més marge que reclamar la independència, però la Catalunya que volem tampoc ha de renunciar al seu afany de federalització amb els pobles que l'envolten, siguin a Espanya o a Europa'.

Mascarell va més enllà, i reconeix que a l'Estat no hi queden federalistes: 'Per dir-ho a la inversa: si a Espanya hi ha algú que es vulgui federar amb els catalans per construir un estat en igualtat de condicions, ja ens ho diran. Entretant mirarem de construir una nació i un Estat que pagui la pena i estigui a l'alçada dels reptes que tenim'.

El conseller Maragall, amb Mascarell

Un altre pes pesant del sector sobiranista del PSC, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha dedicat la seva primera piulada al seu Twitter precisament a destacar i recomanar les reflexions de Mascarell. 'Hola, aquest és el meu primer tweet i és per recomanar l'article de F. Mascarell a l'Avui', ha publicat el conseller, picant l'ullet, ni que sigui de manera simbòlica, a les reflexions de Mascarell.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
salva fletxa gava
13 de juliol de 2010, 23.02 h

Al socialisme catala necesita la seva representacio, alguns deuen donar un pas al devant per la defense de la nacio.Es imprescindible una ruptura del PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
13 de juliol de 2010, 18.53 h

Benvinguts, Mascarell i companyia. Ja era hora, i tant de bo que ho demostrin amb fets i no es quedi en paraules buides. La famosa "pluja fina" ha fet un bassal i comença a enfonsar la teulada del PSC. Ha costat, i molts no ho han entès, pero la estratègia d´ERC està trionfant de manera imparable en clau nacional, fent país sense dividir-ho en dos blocs ètnics com a Euskal Herria. Ja fa temps que no ens avorrim, i venen temps interessants. Per cert, visca els collons del Lopez Tena, si a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
13 de juliol de 2010, 15.22 h

No serà que busquen sortida personal al fracàs col·lectiu que significa això del socialisme cinquenacolumnista? No me'n refio gens ni mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22 Ricard Vaqué
13 de juliol de 2010, 14.08 h

López-Tena dimiteix del Consell Nacional de CDC, els independentistes d'UDC, del PSC i d'ICV reclament un gir de les seves cúpules. Finalment, potser ens trobarem tots al mateix lloc. Ja seria hora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Carles fletxa Barcelona
13 de juliol de 2010, 13.45 h

Hei! m'agrad la frase "si a Espanya hi ha algú que es vulgui federar amb els catalans per construir un estat en igualtat de condicions, ja ens ho diran." A veure si la posen en pràctica els del PSC o com a mínim els insummisos que hi ha dins del PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20 Oriol Jordan
13 de juliol de 2010, 12.55 h

Jo directament passo de llarg els comentaris d'aquest home, ignoreu-los, ni us entretingueu a llegir-los i ja se'n cansarà (o no).
Per cert, m'han "piulat" que CiU hauria tombat la ILP per la Independència a la Mesa del Parlament, i l'Ernest Benach s'hauria quedat sol. Tot just després de la manifestació. Impressionant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
13 de juliol de 2010, 12.53 h

Caldrà veure fins on arriba aquesta febrada. Peró de qualsevol manera tant si arriba a bon final com si no hi arriba, caldrà donar les gràcies a ERC per a dur aquest debat a dins de les files dels socialisme català, cosa fins fa quatre dies impensable.
El que cada cop es mes clar, es que l'unica opció amb un full de ruta sincer i gradual cap a la independència el porta Esquerra., que a posat en evidència l'autonomisme mesell i claudicant del Psc i Ciu.....i que tants atacs a tingut que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
euro fletxa GRÀCIES ERC, GRÀCIES PUIGCERCÓS. SOU EL PARTIT DE LA INDEPENDÈNCIA
13 de juliol de 2010, 11.51 h

#4 He notificat a el directe.cat, sobre els comentaris inadequats d'aquet paio.

Als Srs. del directe, us vull demanar que esborreu els comentaris racistes d'aquet tal "xavier" per inadequats. Els insult als catalans i a Catalunya, no son dignes d'estar en aquest diari digital. gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
13 de juliol de 2010, 11.32 h

Bé doncs. El primer la Sobirania, Després els colors. Es ha dir, els sociates primer voteu a les properes eleccions una proposta Sobiranista. Després us presenteu com alternativa. Tots d'acord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
RR fletxa Barna
13 de juliol de 2010, 10.53 h

El PSC no existeix, nomes existeix la finestreta del PSOE a Catalunya, i encara existeix menys el sector catalanista del PSC. No ho dic jo, ho diuen trenta anys de vot a les ordres del PSOE tant al Parlament de Madrid com al de Catalunya. El Sr. Mascarell sera catalanista fins que el PSOE li ofereixi el carrec que esta bucant, i que sembla que es la alcaldia de Barna. A veure si deixem d'enganyar la gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.