directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont s'erigeix com l'espadatxí de la independència responent a tots els grups

Mostra sintonia amb la CUP i qui més rep, García-Albiol

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El president de Catalunya ha tornat a demostrar la seva capacitat d'oratòria i de rebatre. A més, ho ha fet desacomplexat i sense embuts: la independència és al rerefons del debat perquè les polítiques d'educació, sanitat, infraestructures, totes ara depenen d'un estat que no actua a favor de Catalunya. En aquest sentit ha repartit a tots els partits i ha mostrat bona sintonia amb la CUP.

Comparteix
   


Etiquetes
A Ciudadanos: falta de rigor
 
Puigdemont ha dit a la cap de l'oposició, Inés Arrimadas que s'ha equivocat de debat: "es creien que jo vindria aquí a parlar del que vostès en diuen 'monotema'. La paraula 'referèndum' jo no l'he dit i vostès no l'han parat de repetir". En aquest sentit, ha afegit: "S'han cregut la seva pròpia propaganda.
 
També s'ha burlat a la cara de Ciudadanos quan ha comentat: "vostè m'ha dit que sóc triomfalista i victimista. És contradictori. És com si vostès pactessin amb el PP i amb el PSOE... ah sí que ho fan!"
 
També ha retret que Ciudadanos no donen dades amb rigor: "les de l'atur no són certes. La Catalunya del procés que diuen vostès està millor que Espanya". Així doncs ha afegit: "sense l'estat propi moltes de les polítiques econòmiques que ens retreuen no les podem fer. Volem un estat per millorar la vida de la gent".
 
Al PSC: "Quina llàstima que no ens vulguin acompanyar"
 
Puigdemont ha dit a Miquel Iceta que no és cert que hagi fet un discurs d'una Catalunya idíl·lica: "he parlat de coses que no en van bé com l'atur juvenil, o l'educació". Tanmateix, ha agregat: "el meu país idíl·lic està a anys llum de la Catalunya d'avui dia i segur que coincidirem en quin país volem. Llastima que no ens vulguin acompanyar".
 
El president s'ha mostrat dolgut amb Iceta: "ha dit que jo deixo la gent enrere i venint de vostès fa mal. És abusiu, exagerat i injust". Puigdemont ha estat contundent sobre les pensions: "vostè ha assegurat que estan en risc i jo li dic que, si ho estan, és per estar a dins d'Espanya i la independència és la solució".
 
Respecte a l'educació i l'informe Bofill, molt citat avui al Parlament, també s'ha de llegir la lletra petita amb altres indicadors positius: "els pares i mares quan porten els nens a les escoles saben que no porten els seus fills a una escola de Laos".
 
A CSQEP: no es queixin i haver-nos aprovat els pressupostos
 
Puigdemont ha estat contundent amb Dante Fachin: "per estar a la mitjana d'Europa hauríem d'augmentar en 11 300 milions d'euros el nostre pressupost per educació, sanitat, protecció social... i ho podrem fer, els diners els catalans els generem però els hem de demanar al FLA, ja els tenim i cada any se'n van. Aquesta és la raó de vincular l'agenda social amb la nacional".
 
També hi ha hagut una clicada d'ull als comuns: "té raó sobre les diferències socials del país, i hem decidit posar tot el que tenim a l'abast per corregir-ho".
 
El president ha retret a Fachin que "vostè diu que hi ha coses que no poden esperar. És veritat. Ara no ens diguin que esperem fins que hi hagi una conjuntura a Espanya per poder fer possible el referèndum".
 
Al PP: Vostè creu que la gent és curta?
 
Per començar, Puigdemont ha desmentit a Xavir García-Albiol: "vostè m'ha deixat al·lucinat: que em reuneixo els dilluns amb Artur Mas. Qui l'ha informat li vol mal".
 
El gironí ha retret als populars que els molesten que els parlaments s'aprovin coses: "el país que farem es basarà molt més en la democràcia que l'estat espanyol, vagin acostumant-s'hi!".
 
Puigdemont ha dit que el popular ha exagerat molt: "hem deixat de banda al govern d'Espanya que ens vol ajudar. Fan pena i tot. Vostè creu que la gent és curta? Vaig anar a veure a Mariano Rajoy i amb 46 punts i no en va acomplir cap. S'ha cregut que som nens de P3?" Així doncs, ha afegit: "l'estat espanyol se salta la llei: la disposició addicional 3a, el corredor del mediterrani... no cal tocar ni una coma de la constitució i em conformaria si ho acompleix".
 
Llavors, al president se li ha escapat un "Hòstia" quan ha recordat que Albiol ha dit que els independentistes són vagos: "quan vostè ha dit que els independentistes són 'vagos' m'ha vingut al cap Mariano Rajoy".
 
A la CUP: hem de desgravar a l'Estat espanyol
 
Puigdemont ha recordat als cupaires que, sobre la fiscalitat qui més té més paga: "el problema és un altre: a qui hem de gravar una gran fortuna és a l'estat espanyol". El president ha agregat que "el problema és tan gros que necessitem propostes de la mateixa envergadura. El problema d'aquest país és l'espoli fiscal. Si volem construir una república, un estat independent, no ens hem de barallar per les engrunes d'un impost autonòmic".
 
Ha mostrat sintonia amb la CUP sobre el dret a decidir: "ens avala perquè aquest parlament culmini el procés cap a la independència i no ens desviarem".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Paco Pi fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2016, 04.37 h

#24
Sí, també podria ser que haguéssiu volgut dir que "els parlaments APROVIN coses". En tot cas, cagada pastoret igualment.
Quin mal us hem fet els lectors a qui ens agrada llegir? (Llegir bé? Llegir a gust?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Paco Pi fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2016, 04.30 h

"El gironí [Pugdemont] ha retret als populars que els molesten que els parlaments s'aprovin coses".
No serà que "el gironí ha retret als populars que els MOLESTA que ALS parlaments s'aprovin coses"?

Em pregunto: per què els escrivents d'aquest digital obligueu els lectors a fer segones lectures per bé entendre què carall esteu tractant de contar, senzillament perquè un dia vàreu decidir -des que vàreu començar a publicar, no ens enganyéssim pas- que no havíeu de repassar allò que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
6 d'octubre de 2016, 09.45 h

#15

Ells sols es desprestigien, fen una mani ridícula . On està la majoria silenciosa ?. PASSEN...PASSEN....., volen que se els dongui tot fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
6 d'octubre de 2016, 08.56 h




12 OCT. DIA RE LA RAZA


Que raza ? Raza xarni, xoni o rata nazi espalurdistani ?



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2016, 06.40 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Josep Pagés i Canaleta ..SENSE PUJADA DE IMPOSTOS NO JA MIRACLES NO JA MILLORS SERVEIS SOCIALS NI MILLORS POLITICAS SOCIALS NI 7 MIL PUESTOS DE TREBALL .. . fletxa CARDEDEU..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE LA JENTE .. UNA MERDA DE ESTACIÓ DE TREN DE RENFE
6 d'octubre de 2016, 04.45 h

PUIGDEMONT TE UNA CATALUNYA EN MOLTA POBRESA i no fa res per LLuitar contra ella , li importa ben poc el patiment dels Pobres .. PUIGDEMONT te una Catalunya en molts Aturats 600.000 ATURATS Moltes familias que no reben cap ajuda economica que pateixen ... Tenin una Catalunya en FALTA DE BECAS DE MENJADOR ..... Molts BARRACONS I MOLTES AMBAIXADES Que no serveixen de res als que pateixen ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Josep Pagés i Canaleta ..SENSE PUJADA DE IMPOSTOS NO JA MIRACLES NO JA MILLORS SERVEIS SOCIALS NI MILLORS POLITICAS SOCIALS NI 7 MIL PUESTOS DE TREBALL .. . fletxa CARDEDEU..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE LA JENTE .. UNA MERDA DE ESTACIÓ DE TREN DE RENFE
6 d'octubre de 2016, 03.05 h

EL SOMNI DE CATALUNYA I DELS CATALANS .. VA MORIR AMB MURIEL CASALS EX-PRESIDENTA DE OMNIUM CULTURAL .. Que va morir al ser atropellada per un Ciclista cuan pasaba per un Pas de Vianats ..NO JA CAP SOMNI JA Ja mentiras del Govern Català CORTINA DE FUM PER AMAGA LA MOLTA CORRUPCIÓ DE CONVERGENCIA .. y les Fortes Retallades Socials fetes i las que faran encara ...con las fara tambe RAJOY Aixo si gracias a la ajuda del P.S.O.E. que fara President ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
6 d'octubre de 2016, 02.04 h

#17


No has trobat al municipal de la porra ?
Truca a l'aragoneses i que vingui amb el vibrador de la rojiguarra
t'agradarà igual que la porra, so paleta unionista.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Pagés i Canaleta ..SENSE PUJADA DE IMPOSTOS NO JA MIRACLES NO JA MILLORS SERVEIS SOCIALS NI MILLORS POLITICAS SOCIALS NI 7 MIL PUESTOS DE TREBALL .. . fletxa CARDEDEU..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE LA JENTE .. UNA MERDA DE ESTACIÓ DE TREN DE RENFE
6 d'octubre de 2016, 01.47 h

EL REFERENDUM = SERA UN NOU ... N-9 Ja que si el Govern Espanyol no don permis per FER EL REFERENDUM ,, Fer-lo sera ENGANYAR ALTRA VEGADA ELS CATALANS Sera MALGASTAR DINERS PUBLICS ARTUR MAS Se lliura de la PRESO Per que a ultima hora ban RETIRAR LA ACUSACIÓ DE LA MALVARSACIÓ DE FONS PUBLICS de la cual els acusaben SI Aquesta acusació no la retiren ARTUR MAS I LES DUES CONSELLERES Anaben directes a la Preso ara no i aniran AIXO FA PODOR A PACTA ENTRE GO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Pagés i Canaleta ..SENSE PUJADA DE IMPOSTOS NO JA MIRACLES NO JA MILLORS SERVEIS SOCIALS NI MILLORS POLITICAS SOCIALS NI 7 MIL PUESTOS DE TREBALL .. . fletxa CARDEDEU..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS NI BANCOS PARA SENTARCE LA JENTE .. UNA MERDA DE ESTACIÓ DE TREN DE RENFE
6 d'octubre de 2016, 01.39 h

Puigdemont y Junqueras no faran Pujades de Impostos ,, pero despres en vindran amb alguna Excusa cuan es faixin Retallades Socials Tindran que fer.les perque ara Malgastan diners OBRIN INUTILES EMBAIXADES Que faran pasa GANA a moltes criatures que no TINDRAN BECAS DE MENJADOR ...... ..ELS BINGOS DE ... BCN--WORLD Se els baixara els impostos i tot per que pugion guanyar molts mes diners sels deixara fumar dintra de els ja veureu he ..NO JA MILLORES SOCIALS Molt facil se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.