directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més finançament per a un País Valencià “cansat d’ofrenar noves glòries a Espanya”

Entitats, sindicats i partits polítics es manifesten sota el lema ‘Un país per fer, un país per construir’

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN València .- La reclamació d’un finançament just per al País Valencià ha marcat les reivindicacions de la manifestació convocada per la Comissió 9 d’octubre aquest diumenge amb motiu de la Diada valenciana. Entitats, sindicats i partits polítics de l’àmbit de l’esquerra i el nacionalisme valencià (PSPV, Compromís, Podem, Esquerra Unida i Esquerra Republicana, entre altres) s’han manifestat als carrers de València amb el lema ‘Un país per fer, un país per construir’. Els manifestants han exposat una agenda de reivindicacions entre les quals prioritzen el finançament per iniciar la “reconstrucció” després dels anys de “malbaratament, corrupció i autoritarisme”. 





Comparteix
   


Etiquetes
Un País Valencia alçat de nou

Així ho ha explicat als mitjans el portaveu de la comissió, Antoni Gisbert, moments abans de la manifestació, posant en valor l’elevat consens entre els partits i assenyalant que és degut al moment d’urgència. “Hem decidit sortir avui tots a una veu per exigir un finançament més just i més autogovern i per exigir al govern espanyol que respecti el dret dels valencians a un finançament i tractament igual que la mitjana de l’estat espanyol”, ha indicat.

Toni Gisbert ha proclamat que el poble valencià està “cansat d’ofrenar noves glòries a Espanya a canvi d’un maltractament continuat”. En aquest sentit, ha assenyalat que els partits, sindicats i associacions convocats han decidit que “ja n’hi ha prou” i ha indicat que cada vegada més gent se suma a l’exigència d’un finançament més just, d’un canvi de model territorial, de més autogovern i “d’estar al costat del nostre govern front a la discriminació que patim per part de Madrid”.
 
La marxa ha finalitzat amb la lectura d’un manifest que recull el compromís de caminar cap modernització del model agrari i la reindustrialització, la inversió en infraestructures, la comarcalització, l’eradicació de la violència de gènere, la plena igualtat lingüística, l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, la recuperació de la ràdio i la televisió valencianes i de TV3, i la capacitat de decidir el futur com a poble.
 
Entre les novetats d’enguany es troba la inclusió a la Comissió de tots els partits que formen part de l’acord de govern valencià (PSPV, Compromís i Podem), un fet que des dels organitzadors posa en valor “la voluntat de diàleg, consens i treball en positiu” i suposa un exemple “que és possible la unitat des de la diversitat, el diàleg des del respecte, l’acord des de la pluralitat, el treball en positiu des del consens”.
 
El text llegit al final de la manifestació, als peus de l’estàtua de Jaume I, remarca el regust “agredolç” d’aquesta diada perquè se celebra després de 20 anys de govern “de la dreta més reaccionària i contrària als interessos del poble valencià” i amb un govern “més sensible a les necessitats col•lectives de la nostra societat” però malgrat tot amb una situació d’autogovern crítica i que cal revertir.
En aquest sentit, els convocants assenyalen que els valencians es troben davant d’un estat d’emergència social i de manca de recursos pel territori, “a causa d’un finançament injust que ens castiga com a poble”.
 
Situant aquesta reclamació com a prioritat, el manifest també denuncia la necessitat de la defensa de l’estat de benestar i la reversió de les retallades, així com crear treball de qualitat. Així mateix, reclama la necessitat d’un dret civil foral valencià i la retirada dels recursos del govern espanyol al Tribunal Constitucional, la modernització del model agrari, infraestructures, amb sistemes ferroviari, portuari i aeroportuari valencià, i el Corredor Mediterrani.
 
La comissió 9 d’octubre reclama la reindustrialització del País Valencià i la vertebració del territori a través de la comarcalització i polítiques que garanteixin la igualtat real i l’eradicació de la violència de gènere.
 
La plena igualtat lingüística en tots els àmbits , amb un ensenyament públic, laic, de qualitat i en valencià, així com uns mitjans de difusió i comunicació públics, de qualitat, plurals, independents i en valencià, que respecten els drets laborals dels treballadors i treballadores de RTVV, es troben entre les reivindicacions. Així mateix, es remarca la necessitat de crear un espai comunicatiu comú entre tots els mitjans públics en la nostra llengua: RTVV, IB3, CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio).
 
“Necessitem i volem exercir el dret a decidir el nostre futur com a poble”, finalitzat el manifest, que remarca que aquestes són les necessitats i desitjos però que per a dur-los a terme cal “un finançament just que ens permeti cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim”.
 
“Anem curts de temps! Ara toca fer política, perquè si no la fem nosaltres, ens la faran contra nosaltres. Tenim un País per fer, un País per construir. Endavant! Visca el País Valencià lliure i sobirà!”, finalitza el text.
 
La Comissió 9 d’octubre està integrada per les entitats Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Cívica Tirant lo Blanc, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, Federació d’Escola Valenciana, Plataforma pel Dret a Decidir i Societat Coral El Micalet; els sindicats Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Intersindical Valenciana (IV), Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV) així com els partits Compromís, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Partit Socialista del País Valencià (PSOE-PSPV).
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
Don Nuño Delpuño fletxa Valencia de Alcantarilla
10 d'octubre de 2016, 15.30 h


#37 Oiga usted, caballerete: ¿podría aclararme si esos Aragoneses Orientales a los que con tanto entusiasmo invoca, eran quizá los novios de Vd. o bien los "novios" de su señora mamá ?

Ya sé que en ambos casos el semen quedaba en su familia de Vd, pero tengo la curiosidad de saber si se lo inyectaban al detrás del hijo o al delante de la madre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
10 d'octubre de 2016, 15.11 h

La Fundación del Toro de Lidia (FTL) lanza de manera oficial el cartel que anuncia la corrida homenaje a Víctor Barrio, obra del artista de talla internacional y gran aficionado a la tauromaquia, Miquel Barceló.

El pintor mallorquín, Premio Nacional de las Artes Plásticas (1988) y Príncipe de Asturias de las Artes (2003), ha querido sumarse a esta iniciativa benéfica impulsada por la Fundación del Toro de Lidia con una de sus obras.

https://fundaciontorodelidia.org/2016/08/26/cartel-v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
10 d'octubre de 2016, 12.26 h

#23

Es fa difícil pensar que aquest, pugui funcionar sense ajuda de drogues. Os ho diu un expert amb addiccions i el que fa , no es possible sense ajuda.

I està clar, que lo seu es una addició com podria ser qualsevol altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Pere fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 11.57 h

Germans Valencians, canvieu l'himne sius plau, com més aviat millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 07.08 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Vicente fletxa Valencia
10 d'octubre de 2016, 00.26 h

Vosotros sois unos enfermos.. la mayoría, muy mayoría de los valencianos nos sentimos muy orgullosos de ser valencianos y de ser españoles. Dejarnos en paz con vuestras mierdas independentistas, aqui en el Reino de Valencia jamas entrara ese pancatalanismo casposo que nos llama catalanes a los valencianos. Somos valencianos, somos españoles, lo único que tenemos en común con vosotros es eso, que somos tan españoles como vosotros.
Olvidarnos ya pesados de mierda, Valencia no es y no será... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 d'octubre de 2016, 23.20 h





Molt bo, "Caroligno que vares lluitar contra els visigots que no eren gots", molt bo això de ressucitar un dels 1.000 nicks de la Micaela Romualda. Ell/ella, tan INNOBLE, dient que "es comet una injustícia" pensant que és el Miguel Romualdo , a #21



NI EL HOMER SIMPSON I L'ALBERTO SORDI(do) JUNTS !! !! !! !!



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!



Aquesta notícia ha ocupat tot el temps que disposava per internet. Són tan divertitys els comentaris !! !! !! !! Ara dorm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 d'octubre de 2016, 23.11 h







HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !! . . . la pobra Micaela Romualda, ja fa com el Cagarronesito: els tinc tan matxucats que ja m'al.lucinen pertot arreu; qualsevol de vosaltres que els foti canya dura, es pensaran que sóc jo !!!! Exemple: el comentari #4 .




MICAELAAAAAAAA A A A A !! !! !! !! . . . TONTAL CUUUUUUL !! !! !! !! . . . QUE T'HE FET CAP MAL JO (de moment) EING, TONTA?




HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!




Ostres el tio de Fuenlabrada, Micaela, sembla que t'estima ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
9 d'octubre de 2016, 22.08 h

#22

Dons jo dirìa que sì, desprès de fer un seguiment dels seus comentaris, AIXÒ ES DROGA DURA, acompanyat de TRASTORNS PSIQUIÀTRICS GREUS.

Com et diuen, Fasc. Vic ?. Fes cas, pot ser mes greu si ho deixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
9 d'octubre de 2016, 22.03 h

#28

Soluciones QUE PROPONEN LOS SUPREMACISTAS ARIOS CATALANISTAS :

Primero. Ningún catalán ni ninguna catalana dignos de tal nombre, admitirán unión matrimonial con individuo español o hijo de españoles.

Segundo. En el sentido de catalán consideramos no sólo el de catalán propiamente dicho (catalán estricto, valenciano, baleárico, pituisio, islas Pituisas; argelino y catalán del Rosellón), sino que también el hijo de tierras occitánicas (Cataluña grande, provenzal, de Foix, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.