directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Parlon pitjor que Iceta: aposta per eliminar la via canadenca de la ponència política

En les aportacions que fa al document defensa un acord amb l'Estat que reconegui la plurinacionalitat d'Espanya, rebaixa el perfil nacional en un intent de derrotar a Iceta

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La candidata a primera secretària del PSC, Núria Parlon, ha presentat aquest diumenge un centenar de propostes i esmenes a la ponència política que el partit debatrà en el seu congrés. Entre els punts que vol modificar, Parlon substitueix l'apartat que incloïa la via canadenca per un nou redactat on aposta per establir un nou contracte amb l'Estat "que pugui ser referendat pels catalans a les urnes dins d'un procés amb totes les garanties democràtiques". 
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Parlon busca el suport de Susana Díaz i rebaixa el plantejament d’Iceta

Aquest acord, diu, ha d'incloure el reconeixement de Catalunya com a nació i de la plurinacionalitat d'Espanya, però no apunta què passaria si els catalans decideixen no referendar aquest pacte.

Iceta considera horrorós que la via canadenca quedés fora del debat
Justament quan l'actual primer secretari del PSC i candidat a la reelecció, Miquel Iceta, ha considerat en una entrevista a l'ACN que seria "horrorós" que la via canadenca quedés fora del debat del congrés, Parlon ha fet públiques les seves aportacions als documents congressuals i aposta per eliminar l'apartat 'La superació del greu atzucac en què es troba Catalunya', on es recollia aquesta opció en cas que els catalans no referendessin la reforma constitucional.
 
En el nou redactat que proposa la candidata, s'aposta per una solució "democràtica, legal, dialogada i acordada" en el marc d'una reforma constitucional de caràcter federal. "I volem fer aquest camí amb total respecte i lleialtat a les institucions espanyoles, al costat de la resta dels socialistes espanyols, però amb la màxima determinació i legitimitat en l'articulació dels nostres plantejaments nacionals", apunta.
 
Aquesta reforma ha de servir per establir "un nou contracte" entre Catalunya i la resta d'Espanya que inclogui el reconeixement de Catalunya com a nació i de la plurinacionalitat d'Espanya. "Espanya és un estat plurinacional que, de forma natural, ha d'evolucionar cap a un estat completament federal, que reconegui i promogui la seva pluralitat lingüística i cultural, projectant-la a nivell europeu", subratlla el text plantejat per Parlon.
 
Així mateix, aquest acord ha de contemplar un nou model de finançament que garanteixi els "recursos suficients" per a Catalunya, "que inclogui la coresponsabilitat fiscal real i faci compatible la solidaritat interterritorial amb un tracte fiscal equitatiu, just, transparent i que respecti el principi d'ordinalitat". També ha de preveure una nova cultura federal en les relacions entre els institucions, "basada en el respecte, la cooperació, la lleialtat i el diàleg, que assumeixi amb normalitat l'actual escenari de sobiranies compartides, interdependència i globalització creixent".
 
Parlon considera que tots els esforços del socialisme català "s'han de dirigir a crear les condicions que permetin la recuperació del diàleg entre les institucions catalanes i espanyoles, i entre el conjunt de les forces polítiques, teixint les aliances necessàries amb aquells que volen treballar dins la legalitat per superar el bloqueig actual i per avançar en la construcció federal".
 
Que els caps de llista posin el seu càrrec a disposició
 
Pel que fa als estatuts, la candidata també aposta perquè els caps de llista de cadascuna de les circumscripcions en les eleccions al Parlament, a les Corts i al Parlament Europeu posin el seu càrrec automàticament a disposició del Consell Nacional en cas que no assoleixin els objectius prèviament establerts per a cada circumscripció.
 
També vol crear la figura de "l'activista socialista" per "facilitar la reconnexió amb els nous moviments socials", així com obrir la porta de l'executiva a experts de reconegut prestigi que donin el seu parer de forma puntual. I és que Parlon reconeix que la pèrdua d'electorat del PSC s'ha dirigit principalment cap a "opcions progressistes nascudes al voltant del 15-M i de moviments de reivindicació al carrer".
 
En aquest sentit, subratlla que al PSC li ha faltat "imaginació i audàcia" a l'hora de repensar les polítiques de benestar i "no ha sabut trobar una solució pròpia en el debat independentista capaç de donar respostes democràtiques d'encaix federal reals". També afegeix que els socialistes no han estat "exigents per preservar en tots els processos de representació la primacia de l'interès general per sobre d'altres espuris", i ha faltat "una comunicació i unes estructures de partit capaces de garantir imbricació social, renovació de quadres i obertura a la participació ciutadana".
 
L'alcaldessa de Santa Coloma defensa l'impuls de noves formes de participació com les consultes internes a la militància. També reclama que els càrrecs públics autoritzin el partit a fer públiques les seves declaracions de béns, activitats i de renda i patrimoni, i aposta, com ja fa la ponència, per una limitació de mandats de tres "sempre que sigui possible i la realitat territorial i de nombre militants ho permeti". El Consell Nacional, però, podrà autoritzar un quart mandat de forma "extraordinària i raonada".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
12 d'octubre de 2016, 20.30 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 d'octubre de 2016, 18.28 h

Vol eliminar o demana eliminar.
No "aposta"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
josepbna fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 22.28 h

#5 Et felicito per la claredat i fluidessa en que has exposat la situació de Catalunya i dels catalans, tant dels que mouen els fils polítics, com dels altres que encara son (reacios) reticents en enganxar-se al carro del futur, bé sigui per por o bé per ignorància de la situació. Aquests últims a mida que vagin reben clatellots, humiliacions i insults despectius per part de molts espanyols tal com està passant, aniran pujant al carro, al comprovar i convèncer de que no hi ha res a fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Borrell ll fletxa Girona
10 d'octubre de 2016, 18.06 h

Chacon II. Quin fàstic em fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Don Nuño Delpuño fletxa Valencia de Alcantarilla
10 d'octubre de 2016, 15.28 h


#8 Oiga usted, caballerete: ¿podría aclararme si esos Aragoneses Orientales a los que con tanto entusiasmo invoca, eran quizá los novios de Vd. o bien los "novios" de su señora mamá ?

Ya sé que en ambos casos el semen quedaba en su familia de Vd, pero tengo la curiosidad de saber si se lo inyectaban al detrás del hijo o al delante de la madre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
10 d'octubre de 2016, 15.00 h

La Fundación del Toro de Lidia (FTL) lanza de manera oficial el cartel que anuncia la corrida homenaje a Víctor Barrio, obra del artista de talla internacional y gran aficionado a la tauromaquia, Miquel Barceló.

El pintor mallorquín, Premio Nacional de las Artes Plásticas (1988) y Príncipe de Asturias de las Artes (2003), ha querido sumarse a esta iniciativa benéfica impulsada por la Fundación del Toro de Lidia con una de sus obras.

https://fundaciontorodelidia.org/2016/08/26/cartel-v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
10 d'octubre de 2016, 11.17 h




Quina pena per l'Agustina Aragoneses, s' ha mort la cabra de la legió
L'han incinerada embolicada amb una rojiguarra.
L'Agustina deu estar plorant, amb l'il.lussio que li feia passejar el símbol
franquista de quatre potes.
Cap problema, que es posin de quatre potes els 3500 cabrons que sortiran
el 12 OCT."qui no es consola es perquè no vol".



5PA1N FUCK OFF



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 d'octubre de 2016, 08.48 h

Aquesta encara tornara a agafar les metralletes del PSOE-GAL, per matar?
El retorn al nazional.socialisme criminal del Gonzalez-Maragall, es senzillament FEIXISME PUR I DUR


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 d'octubre de 2016, 07.29 h




Hi ha capcremats i capcremades que no entenen que el temps passa i la història segueix el seu curs sense que sigui possible aturar-ho.


Solen ser persones tan ESTÚPIDES que "viuen l'avui" i ni recorden l'ahir ni preveuen el demà.


La majoria, per no dir la totalitat dels botiflers, entren en aquesta categoria de persones. No entenen que , amb els senyals evidents que el poble català ha anat donant aquests darrers anys, la INDEPENDÈNCIA de Catalunya es podrà o no retardar una mica, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Tarragona
10 d'octubre de 2016, 06.58 h

Mira Parlon, si et sens tan Espanyola i estas tan contenta del govern Espanyol fot el camp vers Madrid, i deixeu de tocar-nos més els collons. Nosaltres marxarem SI,O SI tal com vare dir el Presiden,referendum o referendum, que et quedi clar... Tu ten pots anar a que et moqui la iaia i el Izeta que és compri un tutu,i s'apunti a una escola de ball...... ( PALLASSOS ). CAP A MADRID A VEURÈ ELS TOROS COM ELS FAN PATIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.