directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

COI-tus interruptus espanyol: reneix el Comitè Olímpic Català (COC)

Aprova uns nous estatuts i esdevé el màxim representant internacional de l'esport català

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Catalunya, des de sempre, ha produït esportistes de primer nivell. Però, a falta d'un estat, li mancava un Comitè Olímpic oficial preparat per afrontar el repte de representar l'esport català al món un cop assolida la independència. Ara, amb els nous estatus, el Comitè Olímpic Català, el COC, podrà gestionar el seu estoc d'esportistes. 
coc, comite olimpic internacional, esport, jocs olimpics, seleccions,
Muntatge de la portada 'Stoc de coc' de Tintín

Comparteix
   


Etiquetes
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha convocat una assemblea per aprovar uns nous estatuts que substituiran els originals del comitè del 1989 de Comitè Olímpic Català. Això convertirà l'ens en el màxim representant de l'esport català a escala internacional, culminant, així, una nova estructura d'Estat necessària per a la independència.
 
Ta com informa l'Esportiu.cat, ara s'obrirà un període electoral en què el recentment escollit president de la unió de federacions, Gerard Esteva, presentarà la seva candidatura. A banda de representants de federacions en el nou COC, es formarà un equip "potent", en paraules d'Esteva, amb una projecció internacional "molt forta". També hi haurà, tal com assenyalen els estatuts, representants dels clubs i altres nivells del sector esportiu. "Serà un organisme transversal; tindrem a punt un comitè olímpic per al dia que Catalunya el necessiti oficialment; el que no podem fer és que el país avanci i que ens quedem quiets."
 
Cop a l'Estat per la seva incompetència
 
Fa uns 15 anys, el Comitè Olímpic Espanyol (COE) va portar l'entitat catalana als tribunals per usurpació de la marca "olímpic" en territori espanyol. Després d'una llarga batalla judicial, el Tribunal Suprem va donar la raó al comitè espanyol. La sentència és ferma però ha caducat l'acció que el COE podia dur a terme contra el COC, que des del 2004 està legalment fusionat amb la UFEC i les seves seixanta-set federacions. Ara, per tant, no es pot sentenciar sobre una mateixa causa ja condemnada i caducada.
 
COI-tus interruptus del COE
 
Aquest any ha fet 25 anys de la petició oficial que va fer el COC, sota la presidència de Josep Miró i Ardèvol, de reconeixement oficial al COI, el 19 de març del 1991. A un any dels Jocs de Barcelona, Jordi Pujol negociava amb el president, Joan Antoni Samaranch, la presència dels símbols del país en les cerimònies dels Jocs de Barcelona. La jugada va ser prometre al COC que si no hi havia "soroll" catalanista als Jocs, a canvi, seria reconegut internacionalment. Juan Antonio Samaranch, president del COI, per evitar-ho, va canviar la Carta Olímpica del 1996 a Atlanta on a partir de llavors s'exigia el reconeixement internacional dels comitès que aspiressin a entrar en el COI. Ara, 25 anys després, Catalunya, a les portes de la independència, ja té comitè olímpic.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Tura fletxa Bages
11 d'octubre de 2016, 13.33 h

Seleccions catalanes, visca totes.
Catalunya endavant, fins a la independèmncia !


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Anna fletxa L'Hospitalet de Llobregat
10 d'octubre de 2016, 21.34 h

interruptus espanyol a l'abisme infernal ! el Comitè Olímpic Català (COC) és el màxim representant de Catalunya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 d'octubre de 2016, 21.00 h



SEMPRE DONANT SUPORT A TOTES LES INICIATIVES NOSTRES..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 20.11 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució estableix que en l’acte ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
joan fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 18.57 h

#1 Con la crisis, Barceló las está pasando muy putas (lo sé de manera directa). Es lo que sucede cuando un artista se ha cotizado mucho en el pasado. No puede rebajar su precio porque eso cabrearía a los antiguos compradores y tampoco puede vender caro por la crisis y porque su arte está desfasado.
No les extrañe que muy pronto le den otro premio o encargo institucional para poder pagar la luz, porque, tal como he dicho al principio, ni para eso tiene...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'octubre de 2016, 17.21 h

Quants més fronts tinguem oberts contra aquests imperialistes-feixistes, molt millor . A què esperen mas i companyia a portar el seu cas davant Estrasburg? O han de seguir fent pena amb el seu paper a la defensiva?


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2016, 17.11 h

LA GRAN DIFERÈNCIA ENTRE ESPANYA I CAT ÉS QUE CAT NO INSULTA PER TENIR ALTRES IDEEAS.

ADÉU ESPANYA ADÉU.

SI VOLS ESPORTISTES, GUANYAT-ELS,

GAME OVER,M


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Don Nuño Delpuño fletxa Valencia de Alcantarilla
10 d'octubre de 2016, 17.10 h


#1 Oiga usted, caballerete: ¿podría aclararme si esos Aragoneses Orientales a los que con tanto entusiasmo invoca, eran quizá los novios de Vd. o bien los "novios" de su señora mamá ?

Ya sé que en ambos casos el semen quedaba en su familia de Vd, pero tengo la curiosidad de saber si se lo inyectaban al detrás del hijo o al delante de la madre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
10 d'octubre de 2016, 16.36 h

La Fundación del Toro de Lidia (FTL) lanza de manera oficial el cartel que anuncia la corrida homenaje a Víctor Barrio, obra del artista de talla internacional y gran aficionado a la tauromaquia, Miquel Barceló.

El pintor mallorquín, Premio Nacional de las Artes Plásticas (1988) y Príncipe de Asturias de las Artes (2003), ha querido sumarse a esta iniciativa benéfica impulsada por la Fundación del Toro de Lidia con una de sus obras.

https://fundaciontorodelidia.org/2016/08/26/cartel-v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.