directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Enric Marín assumirà les funcions de la direcció general de la CCMA

Després de la dimissió de Rosa Cullell, propera al PSC

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, assumirà les funcions que fins ara tenia la directora general de l'ens, Rosa Cullell, que aquest dimecres ha dimitit del seu càrrec. Marín no descarta derivar alguna de les seves funcions a algun altre directiu de la Corporació. Segons ha pogut saber directe!cat, la dimissió de Cullell, propera al PSC, estaria provocada per les desavinences d'aquesta amb Marín, històric intel·lectual sobiranista, arran del tractament de l'independentisme als mitjans de la Corporació, en concret pel desplegament informatiu del 10J i l'emissió en horari de màxima audiència del documental 'Adéu, Espanya?'.
enric marin
Comparteix
   


Etiquetes
Marín ha assumit les funcions de la fins ara directora general de la CCMA. En aquest sentit, el president del Consell de Govern de l'ens hauria de cedir alguna de les funcions que ara executa a algun directiu de la Coporació, atès el nou càrrec que suma arran de la dimissió aquest dijous de Cullell. De fet, Cullell plega gairebé quatre mesos després de la renúncia d'Albert Sáez com a president del Consell de Govern de la CCMA, càrrec que des de l'abril d'aquest any ocupa Enric Marín.

La renúncia de Rosa Cullell arriba després que el passat 23 de març, el president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, també deixés el seu càrrec, en aquest cas, per incorporar-se com a director adjunt d''El Periodico'. Roger Loppache, vicepresident del consell de govern, el va substituir temporalment fins que Enric Marín va accedir a la presidència després d'una polèmica elecció provocada per l'aprovació d'un decret llei que establia que per substituir un dels membres a mitja legislatura ja no era necessari el vistiplau de dues terceres parts del Parlament sinó que la majoria absoluta ja era suficient.

Finalment, el 15 d'abril Marín va sortir escollit en segona volta i per majoria absoluta després que en la primera votació no hagués aconseguit la majoria de dos terços que fixava la llei. CiU va carregar amb duresa contra el tripartit per haver modificat la Llei de la CCMA perquè no calguessin dos terços del Parlament per elegir el substitut d'un membre dimissionari del consell de govern. El tripartit va acusar CiU d'haver pervertit l'esperit de consens de la llei de la CCMA i haver-ho utilitzat com a eina de veto i bloqueig.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 de juliol de 2010, 12.46 h

Ha dimitit el càrrec, no "ha dimitit del seu càrrec".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de juliol de 2010, 12.43 h

Ha dimitit el càrrec, no " ha dimitit del seu càrrec".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
15 de juliol de 2010, 11.14 h

Ara, com a ciutadana, m'agradaria explicació de la sra. Rosa Cullell, si aquestes són raons que presenta per a dimitir.
Si ho deixa per honestedat, perquè veu que les seves idees i criteris fan mal al món i a la comunicació, em sembla que la honora.
Però si ho deixa perquè li sembla malament que un simple documental desmunti tanta mentida de cop, si ho deixa perquè un simple contrast amb la realitat deixa en pilotes als de la indissoluble i la independència impossible i el d'entretingut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.