directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El manifest a favor de l'Euskaltel català ja suma més de 200.000 adhesions

El sector es mobilitza per la Xarxa Oberta · Antoni Castells bloqueja que el Govern ho aprovi

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Més de 19.000 membres del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) i 200.000 empreses s'han adherit ja al manifest en defensa del projecte d'operador neutre que prepara la Generalitat i que creuen que està en perill. El manifest, que es va fer públic el passat 5 de juliol, insta la Generalitat a portar a bon terme aquest projecte, batejat com a Xarxa Oberta, que considera 'clau' per crear a Catalunya 'les bases d'un nou futur' basat en la societat de la informació i que tindrà un impacte positiu en l'àmbit públic, social i econòmic.


Comparteix
   

El projecte Xarxa Oberta consisteix en la construcció i desplegament d'una xarxa troncal, comarcal i urbana de comunicacions electròniques de banda ampla basada en la fibra òptica que està previst que arribi a totes les seus corporatives de la Generalitat i a tots els municipis catalans.

Els signants del manifest, entre els quals hi ha més de 20 associacions empresarials, 5 col·legis professionals i 12 universitats, sostenen que el projecte permetrà incrementar l'eficiència i la productivitat dels serveis públics gràcies a les possibilitats que ofereix la gran capacitat de connexió, en àmbits com el telediagnòstic o la informatització de les aules. A més, defensen que la creació d'aquesta 'autopista de la informació' potenciarà l'equilibri territorial i una nova oferta de serveis.

La Generalitat va obrir fa dos mesos un procés de diàleg competitiu per atorgar el concurs de l'operador neutre i es van presentar tres ofertes, Abertis, Telefónica i la de Mediapro-Axia. Des d'aleshores, el projecte està a l'aire a l'hora que s'al·lega que una inversió de més de 662 milions a 20 anys no pot arrencar-se pel bloqueig del conseller d'Economia Antoni Castells.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Xavi TGN fletxa Tarragona
16 de juliol de 2010, 12.25 h

Hi havia fa una estona un comentari indicant una possible errada ortogràfica al vostre text: l'ha esborrat el seu creador o l'heu eliminat vosaltres??? No vull pensar el segon, més encara per una crítica i tan raonable...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ferran fletxa Sarrià de Ter
16 de juliol de 2010, 10.03 h

Dir que xarxa oberta és "l'Euskaltel català" és no tenir ni idea del projecte i confondre la ciutadania. Si fos un operador propi la UE ens ho prohibiria i Telefónica no hi col·laboraria. S'han fet prou esforços per explicar bé el projecte per evitar aquests problemes per a que vosaltres la lieu. Una mica més de seriositat periodística, siusplau.
Endavant xarxa oberta!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavi TGN fletxa Tarragona
16 de juliol de 2010, 09.05 h

Aquest projecte és fantàstic, fabulós, magnífic i prometedor. Ara bé, cal que després es vesteixi d'eficiència i es vetlli per la qualitat de les eines finals que es crein al seu voltant: de res serveix una futurista xarxa física si es fan nyaps i bunyols com els aplicatius interns de treball en xarxa que fan servir avui dia la majoria de funcionaris del ICS o Treball, o els portals de serveis públics absolutament impresentables com Feinaactiva.cat entre moltíssssssims altres. Projecte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.