directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El dia de la marmota: El nou partit de Colau tornarà a demanar el reconeixement plurinacional i el referèndum

La confluència aprova un document d'intencions que no aporta res de nou

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Si alguna cosa està demostrant l'alcaldessa de Barcelona és que sap marejar la perdiu com ningú, si ha esquivat la seva pròpia proposta de consulta ciutadana per adherir Barcelona a l'AMI, no ha fet front a la polèmica dels manters, la de les terrasses dels bars ni la dels urinaris ara, amb el nou partit que està desenvolupant des del món comú, concentra tota aquesta estratègia en fer possible una nova força política que no digui res de nou però ho sembli.
ada colau, jaume collboni, psc, socialistes, barcelona en comú
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Ada Colau no anava a fer carrera política, així ho va dir a 'El Convidat' de TV3 l'octubre del 2014 -tot i que ja tenia pactat ser la cap de llista d'una confluència-, però dos anys després ja treballa en fer el seu partit polític a mida. Recordem que l'alcaldessa, en aquell moment, ja va enganyar a l'audiència i els periodistes amb el doble joc de l'activisme i la política per ser qui la candidata que més temps va sortir als mitjans de comunicació, de fet, va tenir més exposició que la resta d'alcaldables junts. 

En aquest nou procés per fer un partit a imatge i semblança de Colau, encara no té nom públic, s'està organitzant per conferències on recollir tots els reclams socials municipals i nacionals. En la primera d'aquestes es va aprovar el document 'Nou espai polític català', un text que aposta per desenvolupar un procés d'articulació que trenqui amb el règim de 1978: "no ens representa".

El document apunta que "aviat farà 40 anys de la recuperació de les institucions del Govern i l'Estat, i encara necessitem el reconeixement real de la plurinacionalitat". Dit d'una altra manera, res de nou i mantenint la tercera via on ni es mulla ni pretèn fer-ho sobre la qüestió nacional catalana. A més a més, recupera el reclam de més sobirania per als pobles per decidir en "aspectes que afecten a les nostres vides". Potser ho fa amb el record de la llei de pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya i que el Tribunal Constitucional ha anul·lat. Com diria aquell, l'autonomia que ens cal és la de Portugal: la independència.

Encara més previsible

La cantarella de la plurinacionalitat sempre va acompanyada d'una altra, la del dret a decidir. Sense especificar si ha de ser unilateral o no, el moviment crida a fer un referèndum inclusiu, participatiu i transversal que estigui acompanyat per un procés constituent. Bàsicament el que ja està fent ara el Parlament, motiu pel qual la seva presidenta, Carme Forcadell, està sent investigada per determinar si va cometre un delicte de prevaricació i desobediència, consideracions que la Fiscalia resumeix amb un "total menyspreu a la Constitució. 

La diferència entre el que està vivint actualment la política catalana amb el procés que planteja la nova formació del món comú és que ni Ada Colau ni cap dels seus representants n'és el protagonista. Una lluita d'egos que els fa anar a remolc i jugar amb conceptes que en cap cas són nous. El nou partit pretén tornar a la casella de sortida perquè, aquest cop sí, ells en siguin els líders del procés.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 d'octubre de 2016, 17.15 h





#3

No cometem errors, si us plau, perquè només desprestigien la nostra causa.



Ni la Colau és una prostituta, que se sàpiga, sinó una política arribista i MASSA BOTIFLERA, ni l'ESTAT ESPANYOL té només dues nacions, perquè a més dels Països Catalans hi ha, AL MENYS Euskal Herria i probablement Galícia i Andalusia.



D'acord que el fet que estigui o no estigui prenyada la Colau, a la immensa majoria de catalans ens la sua ben suada.




D'acord, també, en que tornar a parl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'octubre de 2016, 16.31 h

Plurinacional,quan a España nomes hi han dues nacions Catalunya i Castella es voler barrejar la perdiu.
Una mica d'estudis, pobre Colau analfabeta i sense cap preparació, nomes pot fer propaganda venen l'embaras del seu fill com si fos una prostituta barata


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'octubre de 2016, 16.26 h

PER SENTIT PRÀCTIC I CONTINUANT ELS DISBARATS, UN COP COMPROVAT QUE LA IDEOLOGIA ESQUERRANA ÉS UNA GRAN FICCIÓ I LA CLASSE TREBALLADORA, SE'LS EN FOT. ELS RECOMANO QUE EL TEMA REFERÈNDUM PER FER-NE VIA DEMANIN EL PERMÍS A DÉU NOSTRE SENYOR (TANT INTANGIBLE AQUEST, COM LA DEMOCRÀCIA AL REGNE D'ESPANYA).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
25 d'octubre de 2016, 14.29 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.