directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acord de mínims per salvar la unitat catalana contra la sentència de l'Estatut

Totes les forces polítiques excepte PP i C's voten a favor de la proposta de Montilla que consisteix en ratificar el preàmbul de l'Estatut

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Al final, acord de mínims. José Montilla, president de la Generalitat, ha presentat una proposta de resolució que ratifica el preàmbul de l’Estatut (pdf) on s’hi inclou la definició de Catalunya com a nació. Montilla ha esperat a la tarda després que al matí el president de CiU, Artur Mas, el reptés a fer-ho i es comprometés a votar-li. Mas ha acceptat el text mentre que Joan Puigcercós, líder d’ERC, es mostra favorable al la proposta de Montilla. El Parlament de Catalunya aprovarà d'aquesta manera un acord de mínims basada en l'acord assolit quatre anys enrere i on hi votaran en contra PPC i Ciutadans que han criticat que es torni a votar un "mínim comú denominador.

Comparteix
   


Etiquetes
El ple monogràfic del Parlament per buscar una resolució conjunta contra la sentència de l'Estatut, s'ha acabat amb acord. Ha estat però una entesa fluixa i sense múscul. El president de la Generalitat, José Montilla, ha presentat davant del Parlament una proposta de resolució que ratifica el preàmbul de l'Estatut, que inclou la definició de Catalunya com a nació. Montilla ha decidit presentar ell mateix el text després que al matí el president de CiU, Artur Mas, el reptés a fer-ho i es comprometés a votar-li.

D'aquesta manera, el Parlament, amb els vots a favor de PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU han aprovat una resolució de mínims basada en l'acord assolit quatre anys enrere. Els dos grups que queden fora de l'acord, PPC i Ciutadans, han criticat que es torni a votar un "mínim comú denominador" que ja va ser decidit en el moment d'aprovar la redacció de l'Estatut.

El cap de l'oposició, Artur Mas, ha acceptat el text perquè ho considera una 'causa nacional comuna', tot i que ha deixat clar que l'horitzó nacional de la federació nacionalista va més enllà. El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha donat a entendre el vot favorable, ja que no seran 'obstacle' a la unitat, tot i que presentarà la seva proposta per iniciar el procés a la independència.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
David C fletxa Sant Celoni
18 de juliol de 2010, 01.36 h


#22,#23 tens tota la raó, i és perquè conec molt els de CIU que no els votaré, de fet votaria les CUP, i és que ERC com a molta gent ens ha defraudat... així que perquè no fer net? potser sóc un somiatruites o serà un suïcidi col•lectiu... però lo d'ara quin nom te? Si seguim així en pocs anys ja ni serem Catalans, i tampoc harem estat els primers en desapareix, pel poder centralistes dels Estats.
Jo ho tinc clar, només junts podrem treure'ns Espanya del damunt, per regeneració... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
18 de juliol de 2010, 01.03 h

AH! NO M´EN RECORDAT DE SUMAR AL BLOC UNIONISTA ELS VOTS D´INCV QUE VA OBTENIR MÉS DE 280.000 VOTS. ANEU FENT EL XIMPLET.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
18 de juliol de 2010, 00.59 h

#21
RESULTA QUE AQUEST TIPUS VA OBTENIR A LES DARRERES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA PRÀCTICAMENT 800.000 VOTS, CIU 935.000 EL PP MÉS DE 300.000, CIUTANITOS 90.000.=
2.125.000 VOTS PEL BLOC CONSTITUCIONALISTA-UNIONISTA PER PEBROTS= ATADO I BIEN ATADO. DAVANT ELS 416.000 VOTS INDEPENDENTISTES D´ERC. O SIGUI QUE EL VOT NO INDEPENDENTISTA VA MULTIPLICAR PER CINC EL VOT INDEPENDENTISTA. VOSALTRES ANEU FENT I SEGUIU CARREGANT ELS UNS CONTRA ELS ALTRES. AQUESTA ÉS LA PURA I DURA REALITA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
David C fletxa Sant Celoni
17 de juliol de 2010, 18.13 h


Jo vull la Independència del meu poble, doncs per tots nosaltres serà lo millor i sinó que pregunta a qualsevol altre país! a més, com a demòcrata desitjo que sigui una realitat amb el president de Catalunya davant i sinó que dimiteixi. Aviat hi hauran eleccions, qui em promet que com a representant declarà la independència de Catalunya, el sr Montilla??? aquest seria un altre somni, parlo de possibles!! ara com ara, sense dependencies i amb claredat d'idees, el sr. Joan Carretero de R... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Josep fletxa València
17 de juliol de 2010, 17.50 h

I si el Montilla es proclama independentista i vol proclamar unilateralment la Independència? Potser tindrem una sorpresa amb el Mont-Illa!!!! o potser una immensa decepció...!! VISCA CATALUNA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
David C fletxa Sant Celoni
17 de juliol de 2010, 17.24 h


Tenim una eina, totalment legal i és proclamar de forma unilateral la independència de Catalunya, seguirem formant part d'Europa ja que com a ciutadans ja ho som, i qui vulgui podrà anar a visitar la família a Espanya, malgrat aquests els hi faci ràbia, on molta gent encara porta els gens d'un Estat imperial d'altres èpoques.
Ser lliure, ens donarà moltes avantatges, per començar podrem ser generosos amb qui més ho necessiti o qui més treballí. Tindrem lo mateix que tenen tots els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
17 de juliol de 2010, 12.33 h

Si la unitat ha de ser això, dir el que som i prou, malament!

Ser una nació s'exerceix, no es diu i prou!

Qui no vulgui que Catalunya sigui lliure se'n omplirà la boca del que som sense adonar-s'en que ho som encara que no ho digui però ser un Estat per mes que ho diguem si no ho som no ho serem!

L'única resposta a la sentència és la Independència.

Go for it, Catalonia!
Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!
Les grans coses d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
17 de juliol de 2010, 07.57 h

NO SI QUAN US DIC QUE ELS PUTOS ESPANYOLEROS ESTAN EMBOGINT DE RÀBIA......... EL D´AQUI A SOTA ESTÀ COM UNA PUTA CABRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
xavier fletxa barcelona
16 de juliol de 2010, 23.26 h

#15 beeeeeeeeeeeeeeeeeeee beeeeeeeeeeeeeeeeeeee


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
euro fletxa TOTES LES CAUSES TENEN ELS SEUS DEFENSORS. CATALUNYA NOMES ENS TE A NOSALTRES
16 de juliol de 2010, 23.21 h

U N I T A T T T T T T T T ???????? Aixó es unitat ??????? Tanta fèina per a arribar a ratificar només el PREÀMBUL de l'estatutet, que ja sabiem que no te efectes juridics, abans de la sentència del TC ????

Quin tip de rìure qué es fotràn a los madrilesssss. Com se atreveixen els politics del Parlament de Catalunya, de portat a madrid aquesta merda d'acords en representació del poble de Catalunya ????? I mes desprès de la manifestació del 10 J ?????

NO, EN EL MEU NOM


AQUEST ACORD... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.