directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: 'l'Estat ha declarat la guerra a Catalunya'

Considera que Madrid ha accelerat el procés 'per assimilar-nos'

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut i els membres d'aquest òrgan són només 'una anècdota del sistema', mentre que l'Estat espanyol 'ha declarat la guerra' a Catalunya i 'ha decidit posar el peu al gas per accelerar el procés d'assimilació i desaparició' del poble català. Així de contundent s'ha mostrat Puigcercós, que aquest dissabte a la tarda ha presidit l'acte polític de l'Acampada Jove de Montblanc. A més el líder republicà ha manifestat que Catalunya 'és un Estat possible dins de la Unió Europea', tot i que ha afirmat que 'l'extrema dreta, des del PP fins a Ciutadans, dificultarà' aquest camí cap a la independència.
puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
En la seva intervenció a l'acte polític de l'Acampada Jove, Puigcercós ha volgut treure ferro a la sentència del TC, assegurant que és una simple 'anècdota'. No obstant, ha assegurat que és l'Estat espanyol qui 'ha declarat la guerra' a Catalunya, mitjançant 'l'instrument democràtic'. 'Ja n'hi ha prou. El TC ha marcat un punt i final, i una part important de la ciutadania ha decidit fer costat als independentistes, ja no som una minoria', ha continuat Puigcercós.

El líder d'ERC ha reiterat que la sentència del TC té l'objectiu de 'dividir el poble català per afeblir-lo' i ha afegit que 'no ho permetrem i no acatarem la sentència'. En aquest sentit, també ha denunciat que, malgrat que Catalunya és 'un Estat possible dins de la Unió Europea', el camí cap a la independència 'no serà fàcil' perquè 'n'hi ha molts que no ho volen'. Així, Puigcercós ha assegurat que 'l'extrema dreta, des del PP fins a Ciutadans, buscarà la fractura social del país'. En canvi, ha dit, els independentistes 'estarem al front, de cara, perquè un sol poble i una sola societat cohesionada són invencibles'.

Amb això, Puigcercós ha fet una crida a la defensa de la terra i la llibertat. També ha recordat que la proposta de resolució presentada per ERC al Parlament, que demanava l'inici d'un procés d'independència, no va ser aprovada perquè 'només van faltar 47 diputats', de manera que ha demanat 'treball' per fer 'aquest pas endavant, ja que ara és l'hora de fer-lo'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20 Assumpta Tallaferro
18 de juliol de 2011, 11.11 h

#10 CRec que tens tota la raó. ERC està utilitzant els joves més febles per poder-los manegar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
19 de juliol de 2010, 12.47 h

#5 Doncs en comptes de manifestar el què diu, el suggereixo que aporti idees i raons del què s'hauria de fer. Altrament hauré de pensar que és un dels que o vol anar junt amb espanya o que és simpatitzant del PP o Ciutadans. Si vol anar junt amb espanya, cosa que li respecto, serà el seu problema, però per favor no faci manifestacions de idees com si Vostè estigués en poder de la raó absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
atlasac fletxa Vila-real
19 de juliol de 2010, 11.05 h

Ens van educar aixís, perque quan canviés la truïta no ens ficxessim amb els seus colls, i això és el que estem fent encara....els d´ETA UFFF que assassins oi que son assassins?, ara que a NOSALTRES ens ROBEN ENS ASSASSINEN LA LLENGUA, ENS HUMILIEN, i ens tracten d´ESCLAUS... haí tens els polítics que encara ens van dien paciència, paciència, paciència .....aquests que han destroçat els cervells dels catalans encara estan "enchufats a la MAMELLA que la tenen tant amarrada com ens te... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17 Oriol Jordan
18 de juliol de 2010, 21.45 h

Jo trobo les paraules immillorables (no sé què hi veieu de dolent en aquestes declaracions) per envalentonar precisament un jovent que clarament avui es decanta cap al "passo d'anar a votar", i el "no em vingueu amb el discurset dels politics un altre cop". Fa molts i molts anys que estem ocupats. Catalunya de tant en tant obre els ulls, i cada vegada que ho fem, amb literalitat ells fan ús de la guerra. La darrera mostra, el 1936. Avui els tancs no podrien sortir ni de Madrid, perquè en el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jordi-80 fletxa València
18 de juliol de 2010, 21.01 h

ERC està pujant en intenció de vot, i la sociovergència s'està posant nerviosa. La guerra bruta contra ERC i Puigcercós ha començat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
apendrepelsac UNIONISTES fletxa CONVERGENTS i SOCIALISTES...!!
18 de juliol de 2010, 19.55 h

Magnifica intervenció den Puigcercós. Només des de la claudicació mesella i unionista de molts catalans no si pot estar d'acord. Com va dir, " falten 47 diputats" independentistes. Cal anara a cercar-los i donar majoria a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
18 de juliol de 2010, 16.27 h

VOSALTRES ANEU FENT I DIVIDINT L´INDEPENDENTISME QUE ENTRE TANT ELS FILLS DE PUTA COM EL D´AQUÍ A SOTA ANIRAN RIENT A LES VOSTRES ESQUENES. NO OBRIU ELS ULL NO, I ANEU FENT I VOTANT CIU, PSC-PSOE I PP QUE JA US ENRECORDAREU I SI NO US ENRECORDEU JA VINDRAN ELS COLONITZADORS DE MERDA QUE NO ES MEREIXEN NI VIURE NI TREBALLAR A CATALUNYA A FER-VOS MEMÒRIA. LALARALALRALALA I PUTA ESPANYA. LARALALARALALALA I PUTA ESPANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Xavier fletxa España
18 de juliol de 2010, 15.19 h

HOY HACE 7 DIAS DEL DOMINGO MAS GLORIOSO QUE VIVIO CATALUÑA : ESPAÑA CAMPEONA DEL MUNDIAL DE FUTBOL ,Y LA MAYORIA REAL DE CATALUÑA SALIO A CELEBRARLO A LAS CALLES , FUE GRANDIOSO MARAVILLOSO ,SE ME SALTA LAS LAGRIMAS DE ALEGRIA ESA BARCELONA REPLETA DE BANDERAS ESPAÑOLAS CANTICOS DE VIVAS ESPAÑA


MOMENTOS MARAVILLOSOS PARA RECORDAR JAJAJAJAJA
Que viv españa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.