directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Avui, cita imprescindible a Montjuïc

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Amb els pressupostos ben encarrilats (toquem ferro) entrem en la fase decisiva del gran combat. És possible que el Govern espanyol decideixi que no li convé deixar-nos preparar amb solvència la desconnexió d’aquí al juny; que és preferible activar encara més la via repressiva per forçar el Parlament ha situar-se de fet en un marc independent, en ignorar la inhabilitació de la presidenta Forcadell. En tot cas, des de la societat civil, des de tots els racons del país, ens correspon estar preparats per entomar la batalla final. Avui tenim l’oportunitat de demostrar que hi som i que molts hi anirem a totes . Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
FEDERALS. Obsessivament entestats a continuar marejant la perdiu, els socialistes catalans començaven la setmana amb el regust del seu darrer congrés, amb Meritxell Batet investida com a inverosímil secretària d’impuls federal. Mare meva. La suma d’impostures del vell partit del 78 no podia fer més mal als ulls. Àngel Ros invocant l’error del PP en el recurs contra l’Estatut (la sentència del qual va dictar el govern Zapatero i van aplaudir a duo Felipe González i Carme/n Chacón), autodefinicions com a republicans i federals (que mai han fet una sola passa en quaranta anys per fer realitat ni una cosa ni l’altra, fins i tot, amb canvi de monarca pel mig), cants de la internacional inclosos i amb el puny alçat, mentre es pidola que el PSOE que ha fet president Rajoy no els expulsi del seu pont de comandament. Tot plegat, fa autèntica angúnia.

MANTINGUTS. En un atac de sinceritat infreqüent en l’espanyolisme, el president d’Astúries i màxim representant de la gestora provisional que dirigeix el PSOE enmig del naufragi, ha reconegut que la independència de Catalunya posaria en rics la viabilitat del sistema de pensions a Espanya. No anem bé, la cosa es descara. Segons les necessitats de l’auditori l’espanyolisme afirma una cosa o la seva contrària, sense ruboritzar-se. Justament, arran del seu nomenament, aquests dies hem recordat com la flamant ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ens recordava que era la solidaritat dels espanyols la que permetia mantenir els serveis públics a Catalunya. Tanta coherència no, si us plau, que m’ofego. Entretant, aquesta setmana coneixíem que l’Estat espanyol ja porta invertits 40.000 MEUR en l’AVE: vés que no siguin bogeries com aquesta les que han fet inviable el sosteniment d’un sistema de pensions tan pressionat per la precarització del treball i la piràmide demogràfica.

PERSECUCIÓ. Dilluns acudia a comparèixer sense èxit davant l’Audiència Nacional Santiago Espot i al vespre, davant la delegació del govern a Catalunya, una xiulada denunciava un nou exemple de degradació de la qualitat democràtica del Regne d’Espanya. Fer comparèixer davant d’un tribunal especial un ciutadà per instar una xiulada és el tipus de casuística penal que ha d’omplir d’orgull tot demòcrata i prestigiar internacionalment qualsevol democràcia. Es tracta del primer membre de la societat civil atacat directament per l’ofensiva de violència judicial de l’Estat espanyol que, en els propers mesos, s’abatrà sobre el país amb contundència extrema. Tot el reconeixement i la solidaritat amb aquells que han estat al carrer defensant Espot, igual com abans Mas, Ortega, Rigau i Homs, i Carme Forcadell, i Montse Venturós i Joan Coma, i José Téllez i Oriol Lladó: ens necessitem tots i units no podran amb nosaltres.

PRESSUPOSTOS. Sembla que, afortunadament, es va obrint pas la racionalitat. Després del paorós espectacle del juny, les forces independentistes al Parlament, van trobant els necessaris punts de contacte i de cessió mútua per tirar endavant (aquests sí), els darrers pressupostos abans del dia D de la desconnexió.  Els necessitem per prendre el vol definitiu cap a la llibertat. Seran uns pressupostos contra els quals els QWERTY carregaran amb tot per suposada manca de despeses socials (la demagògia dels qui invertien menys quan eren al Govern); i l’establishment, amb el Grup Godó com a buc insígnia, per augmentar excessivament la fiscalitat sobre els catalans. El vicepresident Junqueras tindrà la papereta d’aconseguir implementar-los en els propers mesos: amb les partides per al referèndum i les estructures d’Estat en el punt de mira dels homes i dones de negre del Tribunal Constitucional, sempre a punt per decretar la seva suspensió.

TROMBA. Com els cau. L’autenticitat de Gabriel Rufián els esparvera. Són més d’aquella moderació del règim del 78 que permetia fer de les institucions una cova de lladres. Aquests dies hem contemplat com l’Enric Hernández i l’editorial d’”El País”, Planeta i Prisa, carregaven amb tot contra el diputat republicà assimilant-lo a Donald Trump. En el cas d’”El Periódico”, la diatriba del director compartia espai amb un article de José Zaragoza, presumpte inspirador del complot de la Camarga, en el qual Rufián era assimilat al lerrouxisme. Tones de rancúnia contra un representant del poble que s’ha limitat a posar-los a tots plegats davant del mirall de la seva pròpia immundícia: la dels polítics que traeixen el seu poble i la de suposats professionals de la premsa que són en realitat, bàsicament, lacais al servei dels poderosos amb la missió d’imposar un model domesticat de societat: “antes facha que rota”.

VOTS. Tornen els judicis sumaríssims, de moment, sense sentència de mort. Val molt la pena llegir amb calma els arguments dels vots particulars presentats pels tres magistrats del TC (entre els quals, la vicepresidenta) discrepants amb la sentència que capgira les atribucions de l’organisme de dalt a baix amb l’atribució de capacitat per suspendre càrrecs electes de manera sumària, sense oferir-los audiència ni possibilitat de recurs: és un autèntic arsenal dec retrets contra un estat demofòbic en constant degradació. Un dels magistrats afirma, literalment, que la reforma no s’ajusta al “model democràtic d’Estat”. I és que, de tant descarat, fins i tot una part d’ells comença a admetre-ho: el Regne d’Espanya llisca pel pendent, sense remei, cap a una situació d’excepció. I entre els tres magistrats que discrepen no hi ha la doctora Encarnació Roca Trias, a la qual la Universitat de Girona continua considerant digne de reconeixement honoris causa.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Lluis fletxa bcn
14 de novembre de 2016, 17.51 h

80000 assistents no s'ho creuen ni ells. Podeu fer el càlcul. Agafeu google maps i mesureu distàncies en funció de les imatges de la concentració. Veureu que fa 240 de llarg i 60 d'amplada. Això dona 14.400 m2. Poseu 2 persones per m2 de mitja. (és el valor standard per concentracions estàtique


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu TOT EN CATALÀ fletxa CATALUNYA TE MOLTA POBRESA I MOLT DE ATUR SENSE PUJADA DE IMPOSTOS NO ES PODRA FER RES PER MILLORAR CATALUNYA
14 de novembre de 2016, 05.20 h

11 ) Evarist ja era hora poguer LLeguir algu en sentido comun Seny , PROU JA De tantes Trobades i Concentracions JA ABURREIXEN Fastidian ,, cansat hasta un mort .. PROU de que tots estiguen fen algu per els Politics QUE TREBALLIN ELS PER CATALUNYA .. Per la Catalunya de ara de Avui NO LA DE AQUI NO SABEN CUAN . Sels va Votar per Tirar Catalunya Endevant NO FER UNA TERRA PROMESA Que a lo millor no tindren mai .. QUI PASA FAM ,, QUI TE GANA LA TE ARA No podra esper... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
13 de novembre de 2016, 22.56 h

Golpean al portavoz de C’s en Hospitalet al grito de “Us matarem!”, la cara amable del nazionalismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de novembre de 2016, 17.03 h


Molts estem cansats de la setmana laboral, i francament, no podem dedicar el diumenge a anar a Barcelona a manifestar-nos cada dos per tres, a menys que no sigui cosa de primera importància com la Diada, per exemple.

Els nostres líders han de procurar no demanar-nos massa sovint que sortim al carrer, si no volen produir cansament i desinterés. Ells han de fer-ne via de culminar el procés sense retards innecessaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Lo Semita d'Adenui fletxa CAT-25430 Aenui d'Urgell
13 de novembre de 2016, 12.37 h

Des de Galiza, com Ponent d'Ilergècia la ventafocs penínsular, amb el cor i el sentiment estic al costat vostre catalanes i catalans, en el santuari jueu de Montjuïc, on el nostre president màrtir en Lluís Companys, fou immolat pel
criminal franquisme, i avui tots nosaltres amb pau,serenor i constància tornarem a reivindicar i manifestar el nostre insubornable com segrestat dret a la LLIBERTAT, i per esdevenir una nació amb estat, fora o dintre de la UE. Nosaltres ho decidirem ...

Sem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 de novembre de 2016, 11.07 h



TOTS A MONTJUÏC , PER NOSALTRES ELS CATALANS I LA NOSTRE LLIBERTAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
13 de novembre de 2016, 10.55 h


#7 Josep ets PESAT I RUC. CALLA I NO EMPRENYIS. APREN A ESCRIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
13 de novembre de 2016, 10.52 h

¿ Que es fara a Montjuic ? Una Gran Protesta contra LA CORRUPCIÓ DINTRA ELS PARTITS POLITICS .. Tan Espanyols con en els Catalans JA MASA CORRUPCIO A ESPANYA I A CATALUNYA ..... Ques Protestara per les Retallades fetes per .. RAJOY O ARTUR MAS Que ara las mante PUIGDEMONT Que fan patir a moltas Familias SE Junten per LLUITAR CONTRA LA POBRESA Que cada dia creix mes a Catalunya Mentres el Govern Baixa impostos als Rics els fa mes Rics Mentres a Catalunya falten d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
13 de novembre de 2016, 08.51 h

#2
POLÍTICA A SEGUIR POR LOS EUA EN LOS MOVIMIENTOS NACIONALES DE AUTODETERMINACIÓN SEGÚN EL DR. PAUL WILLIAMS Y LA CATEDRÁTICA REBECCA I. GRAZIER DE LA UNIVERSIDAD AMERICANA DE DERECHO Y RELACIONES INTERNACIONALES

En su informe al Congreso USA del 15 de marzo de 2016 citan, entre otros, el caso concreto de Cataluña.

Resumiendo:

1- Se trata de un claro caso de autodeterminación

2- El TI de La Haya valida que Cataluña pueda ser independiente y la Constitución española no tiene va... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
13 de novembre de 2016, 08.45 h

#2
#4
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.