directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Javi López dubta del projecte federal i juga amb la tesi independentista

L'eurodiputat avisa que es fa "difícil" defensar Catalunya dins Espanya si el federalisme no avança

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La proposta federal dels socialistes és una quimera, malgrat els intents desesperats de l'actual direcció per establir un relat que abraci la majoria de catalans que ara aposten per la independència dins les files del PSC els dubtes sobre la viabilitat d'aquest són manifestos.
Javi Lopez
Javi Lopez
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
ACN.- L’eurodiputat socialista Javi López defensa en una entrevista amb l’ACN que la continuació de les relacions entre el PSC i el PSOE és la garantia que es podrà arribar, també, a un acord entre Catalunya i Espanya. “Nosaltres enviem aquest missatge: si no cabem dins d’un projecte federal, es fa difícil defensar que Catalunya cap dins d’Espanya”, reivindica. L’eurodiputat socialista destaca que el seu partit és “un pont molt important entre Catalunya i la resta d’Espanya” i que si aquest es trenca “es dificulta l’acord”. López admet que el federalisme “potser no provoca entusiasme” però el reivindica com l’únic projecte per treure Catalunya del “carreró sense sortida” on, segons ell, el país és “ara”.
 
Javi López aposta per una “sortida referendària” però no independentista a la situació catalana. “Creiem que el que hauríem de referendar és un nou acord polític. Som federalistes, és normal que defensem un referèndum sobre una reforma federal” i no sobre la independència, indica. Segons López, per assolir un estat federal “òbviament cal negociar amb tothom”, inclòs el PP. “Creiem que és l’evolució natural de l’estat de les autonomies, potser és un projecte que no provoca entusiasme, però honestament és la solució a la situació on ens hem col·locat ara, que veiem com un carreró sense sortida per al nostre país”, defensa.
 
Aliats a Europa
 
Javi López indica que el PSC és “l’únic partit” del catalanisme polític amb influència real a la Unió Europea per aconseguir un canvi polític al país. “Som el partit polític amb aliats més estables, sòlids i influents a Brussel·les”, destaca López, que assenyala que la família política europea del PSC governa a 14 estats, entre ells Portugal, Itàlia o França, i per tant és capaç de “tirar endavant i influir” en la UE més que el PDCAT o ERC.
 
“Cal reivindicar que el nostre és un projecte amb aliats, és el que el diferencia de la resta d’opcions polítiques del catalanisme a casa nostra”, remarca el responsable d’Impuls Europeu de la nova executiva de Miquel Iceta. “Nosaltres tenim una llarga tradició europeista”, recorda l’eurodiputat del PSC, que afegeix que el seu partit, a més, és el que “ha deixat una petjada més gran a Europa de la mà de gent com Josep Borrell”, que va ser president de l’Eurocambra.
 
Segons López, “malauradament” en els darrers anys la política europea “ha quedat molt abandonada” a Catalunya, que “sembla que hagi entrat en una etapa molt introspectiva”, parlant només d’Europa “amb l’objectiu de fer proselitisme” pel procés independentista. 
 
La crisi del socialisme
 
L’eurodiputat socialista admet que és “un moment difícil” pel seu partit però l’engloba “en un mal moment per a la política en general, especialment pels partits tradicionals”. “Honestament, però, crec que el que està passant al món i a Europa dóna raons al projecte que nosaltres defensem”, assenyala. 
 
López lamenta que alguns votants socialistes “no han percebut la diferència” entre el PP i el PSOE en les últimes eleccions generals, i això “ha estat un dels missatges que més mal ha fet”. L’eurodiputat del PSC creu que hi ha “una diferència molt clara” entre els dos partits, però encomana la seva formació a treballar per remarcar-la, especialment després de l’abstenció amb Rajoy, que ell rebutjava. 
 
“El paper que ens pertoca és el d’oposició”, remarca López, que no vol que el seu partit doni carta blanca a Rajoy amb els pressupostos. De fet, considera que “no cal ser un gran analista polític” per preveure que aquesta serà una legislatura “curta” i “de transició” i per això demana al PSOE que esculli un nou líder amb la màxima celeritat. “Hem d’estar preparats per anar a unes eleccions en qualsevol moment”, destaca. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Lluis fletxa bcn
15 de novembre de 2016, 16.17 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%. No quedaba duda de que la Constitución que más prosperidad ha dado a nuestro país obtuvo en las urnas una mayoría ap


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
borisvian fletxa Lleida
14 de novembre de 2016, 19.45 h

mentre al PSC dubten, els votants van decidint


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Maties fletxa El Pla de Santa Maria
14 de novembre de 2016, 19.04 h

Quan el PSC va votar no a Rajoy ya sabia que el PSOE en facilitaria l'elecció. Només hi havia una sortida si es considerava que el PSOE traia el seu programa i als seus electors: trencar. Tota la resta és tirar la pedra i amagar la mà. Han fet a l'inrevés: suplicar al PSOE que no els aparti, que els mantingui en els llocs de decissió del partit estatal. Així que avalen allò que "el germà gran" ha fet. Que no ens vinguin amb monsergues. Ens volen fer creure que es més democràtic estab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Alex fletxa Tarragona
14 de novembre de 2016, 17.08 h

#5 Penso el mateix que tu, no ens federarem mai amb els nostres botxins, no estem tan bojos. Ara ho volem tot lo nostres, s'enten. Si encara pensen amb un encaix amb Espanya, esteu molt equivocats, aixi que els diria amb aquestos del peix al cove que es desideixin,Espanya o Catalunya, despres no vingueu aqui plorant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de novembre de 2016, 15.28 h








Si jo tinc un veí que m'ha estafat dotze vegades, m'he atacat amb un ganivet, m'ha fet tot el mal que ha pogurt, i després resulta que jo desitjo fer negocis amb ell. NO DIRTEIEU TOTS QUE A MÉS DE MASOQUISTA ESTIC COMPLETAMENT SONAT ???!!!!




. . . DONCS AIXÒ PENSO JO DELS QUE PARLEN DE FEDERALISME.





. . . i, si amb algú em volgués confederar, preferiria amb França, que és un país amb un gran PRESTIGI INTERNACIONAL, i no com els pobres desgraciats espanyols, amb fama de se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ciscle fletxa Barcelona
14 de novembre de 2016, 14.33 h

Als del PSC, poscos, comuns, podems i altres que no es mullen se'ls pot aplicar la frase de Churchill a Chamberlain:

"Podieu triar entre deshonor i indepoendència. Heu triat deshonor i tindreu que lluitar per la independència"

Espanya no farà cap concessió, mani qui mani, ni federalisme, ni millora económica, ni llengua,... res!

Per això als que els quedi una mica de dignitat hauran d'acabar lluitant per la independència. Benvinguts!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de novembre de 2016, 12.46 h

L'EURODIPUTAT HAURIA DE SABER DE LA CONFEDERACIÓ CATALANOARAGONESA VIGENT DELS SEGLES XII AL XVIII, I DESTRUÏDA PEL TERROR DELS BORBONS EN LA GUERRA DE 1707 A 1715, NACIONS INDEPENDENTS CONFEDERADES, I EXEMPLE PER EUROPA, PER L'ÈPOCA: COM A PROTODEMOCRÀCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de novembre de 2016, 12.13 h


Parlar de federalisme és una aberració. Ja era una aberració abans del franquisme, amb la història d'agressions que havíem patit des de segles abans, imagineu si és aberració quan després de 40 anys d'allò que ells en diuen democràcia encara no hem aconseguit que revisin el judici a Companys ! Com podem confederar-nos amb gentussa com ells ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
14 de novembre de 2016, 11.46 h

Tot això fa olor de naftalina !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.