directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Espanya deixarà de ser el principal client de Catalunya l'any 2015

Un estudi apunta la tendència que cada any augmenten les demandes de productes catalans fora del territori estatal

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'Estat deixarà de ser el principal client de Catalunya l'any 2015. Així ho apunta l'estudi 'Canvis estructurals del comerç exterior de mercaderies de Catalunya 1995-2006' (pdf), realitzat pel professor de la UAB Josep Oliver i publicat pel Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, que constata que el Principat ha augmentat el ritme de vendes a fora de l'Estat espanyol un 8,9% en el període 1995-2006. En el mateix temps, Espanya només ha augmentat un 4,5%. Oliver declara que, encara que no es disposa de dades més recents, 'els exportadors catalans i la indústria, han fet els deures, han reduït costos i han racionalitzat les plantilles; per això estan guanyant quota de mercat a Europa'.


Comparteix
   


Etiquetes
La importància que Espanya té en el mercat de Catalunya està tocant al seu final. Un estudi elaborat per pel professor de la UAB Josep Oliver i publicat pel Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, anomenat 'Canvis estructurals del comerç exterior de mercaderies de Catalunya 1995-2006' apunta que l'any 2015 Espanya ja no serà el client principal de Catalunya. El treball constata que el Principat ha augmentat el ritme de vendes a fora de l'Estat espanyol un 8,9% en el període 1995-2006. En el mateix període de temps l'Estat espanyol només l'ha augmentat un 4,5%. Les taules input-output de l'estudi revelen que Catalunya exportava a l'Estat espanyol per valor de 54.773 milions d'euros a final del període esmentat, mentre que a fora de l'Estat espanyol venia per valor de 40.646 milions, i recorda que una dècada abans la proporció era dos terços favorable a la facturació a l'Estat espanyol.

Oliver destaca que, encara que no es disposi de dades més recents, els exportadors catalans i la indústria han reduït costos i racionalitzat les plantilles, fet que ha provocat un guany en la 'quota de mercat a Europa' en sectors com la química i l'alimentació. Oliver s'ha mostrat crític amb l'Estat a qui ha acusat de tractar a Catalunya 'de forma incorrecta fiscalment'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
21 de juliol de 2010, 11.03 h

I si potenciessim el mercat intern en detriment dels productes que ens venen d'ep.panya, no en dubteu que en sortiriem abans de la crisi.
Heu pensat en comprar iogourts fest a Catalunya?, consumir només llet catalana?, fruita, arrós i qualsevol producte del camp d'aqui?, comprar en supermercats de firma catalana?. Sería una ajuda molt gran per sortir de la crisi, ja que si es dóna vida al producte de la terra, es la gent de la terra qui gasta en altres coses i aquest diner no se'n va cap a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ianire fletxa Barcelona
20 de juliol de 2010, 22.45 h

L'estat espanyol ja només representa un 35% de les exportacions de Catalunya, el 65% és a la resta del món. I això va en progrés imparable en bé de Catalunya i en detriment dels espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.