directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Fachín diu que "no té sentit" posicionar Podem en el 'sí' o 'no' a la independència

Mantenen l'ambigüetat a l'hora de definir el seu projecte nacional

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Podem Catalunya es troba immersa en l'anomenada 'Operació Morada', un procés de consulta i reflexió entre les bases per definir el paper de la formació en la construcció de la nova confluència d'esquerres que impulsa Xavier Domènech. 
Dante Fachín
Dante Fachín
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Entomar el debat sobre la relació entre Catalunya i Espanya era una "assignatura pendent" al partit des de la dimissió de Gemma Ubasart, i "les bases tenien moltes ganes de parlar d'això", afirmat Fachin. Per això, la formació ha plantejat la pregunta oberta als seus adherits de "Quines són les propostes de Podem en relació al futur polític de Catalunya?". Per completar les respostes, s'afegia un glossari amb termes com 'federalisme', 'estat confederal', 'estat lliure associat', 'plurinacionalitat', 'estat autonòmic' o 'unitat constituent'.
 
Fachin conclou que les bases de Podem Catalunya donen "per superat" el model autonòmic i criden a replantejar l'organització territorial de l'Estat. A més, accepten el referèndum com a eina "útil" per sortir del bloqueig polític. De la mateixa manera, els inscrits al partit entenen que el referèndum no només ha de donar resposta a la qüestió nacional sinó que ha de servir perquè Catalunya exerceixi la seva "sobirania" en altres aspectes cabdals com ara si assumeix o no tractats com el TTIP o les polítiques econòmiques de Brussel·les.
 
Segons el secretari general de la formació, les bases morades també constaten que la situació política catalana és "complexa" i que davant la qual calen "reflexions àmplies i no reduccions inútils del debat". "És preocupant que es vulgui donar solució a una cosa tan complexa amb suposades fórmules màgiques, terminis de 18 mesos i debats de 'sí' o 'no'", ha expressat Fachin. 
 
En aquesta línia i preguntat sobre en quin bloc se situaria el partit en un eventual referèndum d'independència la tardor del 2017, el líder de Podem Catalunya ha dit que "no té sentit" respondre-ho perquè seria "seguir alimentant una fantasia". "El primer que hem de fer és veure què volen dir les coses. Quan els debats es plantegen sobre premisses que no tenen fonament, hem de rebobinar. I la primera qüestió és com fem el referèndum per desllorigar la situació. Com s'aconsegueix és fonamental", ha reflexionat. A més, ha avisat que no es pot plantejar una solució al conflicte polític català "donant l'esquena" a la realitat i el "moment històric" que viu Espanya.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
pengyu fletxa tarragona
28 de novembre de 2016, 20.41 h

El cafe con leche le a sentado mal. El 15 M fuè un movimiento ciudadano contra los partidos politicos en el que participamos gente de derecha como de izquierda. El caracter fuè siempre asambleario contra los partidos politicos. Nunca pudimos imaginarnos que se apoderarìa de nosotros estos cuatro chicharelos para formar un partido que defiende la Monarquia Parlamentaria, que todos sabemos quien es y cuales son sus lideres. Ahora los que trabajamos y vivimos en Catalunya que queremos una Repub... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
28 de novembre de 2016, 17.14 h

No tienen ni proyecto nacional ni político,el único proyecto es vivir del cuento, ni si ,ni no. En resumen fastidiar que es lo suyo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Marti fletxa barcelona
28 de novembre de 2016, 16.57 h

senyors i senyores la nova puta i ramoneta, podem .colau,iniciativa,catalunya no espot etc macedonia , tots encontra de catalunya i son els progres??????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
28 de novembre de 2016, 10.34 h

PODEMOS ÉS ON LI PERTOCA, APUNTALANT EL REGNE D'ESPANYA, I TOTS ELS PODERS FÀCTICS, QUE ESTRUCTURAREN DESTRUINT, PERSONES, NACIONS, LLEIS , JUSTÍCIA,, IGUALTAT.... HO VA EXECUTAR EL PRIMER BORTBÓ FA MÉS DE TRES SEGLES. ELLS AMB AQUESTA TASCA, DEMOSTRADA AMB VEHEMÈNCIA. DIR-SE D'ESQUERRES, ÉS DONCS, UNA GRAN FICCIÓ QUE PERJUDICA I FEREIX A LES CLASSES TREBALLADORES, LES ACTUACIONS SÓN REACCIONÀRIES, RETRÒGRADES, CLARAMENT VINCULADES A LA CRIMINAL PROTÈRVIA DEL NACIONALISME ESPANYOL. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
28 de novembre de 2016, 09.21 h

D´això, se´n diu voler tenir un peu a cada beaça.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joan M. fletxa Villaconejos
28 de novembre de 2016, 08.54 h

La saben llarga aquest argentins al poder de Podemos, el Facha-in i Pixarelo, i la colla de unionistes com la Colau que nomes mira per la seva butxaca com sempre han fet aquest de Icv i els batejats com podem, Colla de farsans


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ramon fletxa Barcelona
28 de novembre de 2016, 00.48 h

Molt bé, aleshores ja no cal que siguem la meitat més un dels vots. Ja només cal que siguem la meitat més un dels vots un cop restat els d'aquests energúmens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
borisvian fletxa Lleida
27 de novembre de 2016, 20.22 h

Té raó. A aquesta colla no els hem de dir res.Qque vagin vivint a les nostres espatlles i no cal comprometre's a res.
Quina cara més dura, fatxenda, vividor!
A pencar malparit!
ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de novembre de 2016, 18.36 h

Aquest individu deu viure al món de Narnia, en permanent somni per no trepitjar la realitat.
El fet de no voler mullar-se sobre el tema de la sobirania els fa directament còmplices de la submissió, esclavitud i espoli que patim els catalans. La història els haurà de jutjar severament perquè a partir d'aquí, res del que diuen defensar ni del que diuen ser (d'esquerres?, revolucionaris?, abanderats de no sé què?) té cap credibilitat; simplement, ens volen sotmesos pels segles dels segl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Tomppa fletxa Sabadell
27 de novembre de 2016, 17.00 h

Clar perquè no té cap sentit a dir sí o no a drets dels catalans, sí o no a drets de gais, sí o no a drets en general ... perquè clar, hi ha matisos si dones tenen drets o no ... fills de putes nazis de merda ... pitjor que feixistes de merda, com a mínim diuen a cara teva que no tens dret, aquesta gent no sap si tens drets o no ... crec que serà més possible que feixistes del PP/C defensa els drets dels catalans a votar que aquella colla de nazis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.