directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les engrunes de l'Estat: ofereix el 0,6% del dèficit pel 2017

El vicepresident reclama un dèficit de l'1,18%

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, participa des de les 16:30 de la tarda al Consell de Política Fiscal i Financera que previsiblement flexibilitzarà els objectius de dèficit de les Comunitats Autònomes per al 2017 fins al 0,6%. És una dècima més del que l'executiu espanyol va comunicar a les comunitats autònomes al mes d'abril i del que consta als pressupostos de la Generalitat per al 2017. Junqueras, que ha assistit a la reunió amb un exemplar dels pressupostos, ja va avançar el passat dimecres que reclamarà per a Catalunya un dèficit de l'1,18%, una xifra que segons el conseller correspondria a Catalunya en funció de la despesa efectiva de cada administració.
 
oriol junqueras, cristobal montoro, hisenda
Comparteix
   


Etiquetes
L'executiu espanyol arriba a la reunió després d'acostar posicions amb el PSOE per a aquest 0,6% de dèficit. La vicepresidenta d'Adminsitracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, es va reunir aquest dimecres al Congrés amb els portaveus de la majoria de les formacions parlamentàries per preparar el terreny d'aquesta cita. El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, s'ha mostrat aquest dijous "optimista" sobre el resultat de la reunió, i ha apuntat que assisteix a la cita amb voluntat de "convèncer i de ser convençut". 
 
La reunió ha de servir per confirmar els objectius de dèficit del 2016, que quedarà al 0,7%, i també del 2017, així com del 2018 i 2019. La decisió no depèn del resultat de la votació perquè el Ministeri ostenta més del 50% dels vots al Consell, i per tant sempre aplica el seu criteri. L'executiu espanyol donarà més marge en base als nous límits establerts per la Comissió Europea, que flexibilitza el sostre fins el 4,6% al 2016 i 3,1% al 2017.
 
El Consell podria servir també per abordar amb caràcter preliminar el nou model de finançament autonòmic que el govern espanyol vol aprovar aquest any. Junqueras ja ha avançat que la Generalitat no liderarà aquesta negociació ni tampoc plantejarà opcions "per no perjudicar la capacitat negociadora" de la resta d'autonomies. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
3 de desembre de 2016, 20.48 h


#5 Tu Bejota-Luis y el José Payés Canaleta sois los dos NECIOS TARADILLOS de este digital. es como si acabaseis de salir de una institución psiquiàtrica sin haberos acabado de curar. simplemente, que han visto que sois inofensivos y os han soltado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluis fletxa bcn
2 de desembre de 2016, 17.19 h

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA.


Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión.

La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
2 de desembre de 2016, 10.36 h

#2 Perdona, no queda res ja , però no s'atreveixen a dir-ho els covards i filibusters.
Som nosaltres que ens paguem les pensions amb el que no ens paguen des de fa anys ho augmenten TOT menys les pensions . Som molts milions de pensionistes que cada dia perdem poder adquisitiu però hem de pagar com qualsevol altre ciutadà l'augment de les despeses. Quina BARRA!

SORT EN TINDREM ELS CATALANS DE LA NOVA REPÚBLICA CATALANA. ELS ESPAÑOLES POTSER QUAN MARXEM SE'LS AUGMENTARÀ PER NO HAVER-LES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de desembre de 2016, 21.01 h

La Generalitat tiene un presupuesto para 2017 equivalente al 40% del que maneja el Estado de Israel (€34.000 millones), gestiona 50% más de impuestos que los länder alemanes y utiliza a fondo su amplísima autonomía fiscal (ya la desearía Escocia) para freírnos a impuestos. Para cubrir su dispendio y gracias al tramo autonómico de la Generalitat, los catalanes somos de los españoles que pagamos más impuestos. Y aún así debido a la nefasta gestión autonómica nacionalista, Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de desembre de 2016, 19.28 h

El govern espanyol treu 9.500 milions més de la guardiola de les pensions per la paga de Nadal.
Al llarg de tot l'any, l'executiu de Mariano Rajoy ha fet servir 19.200 milions del fons de reserva i, després d'aquesta maniobra, a la caixa hi queden 15.915 milions, molt lluny dels 66.000 del 2011.

Els espanyols, al pas que van, aviat no cobraran la seva pensió!

Els catalans, quant siguem lliures i estat, cobrarem mes que no pas ara!


Visca Catalunya lliure!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.