directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i ERC carreguen contra el PSC per defensar el PSOE enlloc de Catalunya

Mas troba 'vergonyosa' l'actitud dels socialistes catalans

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU i ERC han coincidit aquest dimecres en carregar contra la 'vergonyosa' actitud del PSC al Congrés, a qui han acusat de prioritzar els interessos del PSOE abans que els de Catalunya. Ho han dit en roda de premsa al Parlament després que els socialistes catalans es neguessin a desmarcar-se del PSOE al Congrés per votar la resolució que quatre dies abans havien aprovat al Parlament a proposta del president de la Generalitat. ERC creu que amb la seva actitud, és el PSC qui tanca la porta a qualsevol possibilitat de reeditar el tripartit i Artur Mas considera 'insòlita i vergonyosa' l'actitud vassalla del PSC davant el PSOE. Per la seva banda, Joan Ferran ha acusat CiU, ERC i ICV d''obstruccionistes' per impedir que la resolució del PSOE s'aprovés.
anna simó
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha afirmat que hi ha un esport al país d'intentar repartir les culpes. 'Creiem tenir una certa responsabilitat en haver evitat el trist paper a Catalunya i hem treballat per evitar el trist paper a Madrid'. Pujol ha assegurat que no tots tenen la mateixa responsabilitat. Ha explicat que 'la tarda abans de la votació CiU li va oferir al PSOE que retirava les seves resolucions i incorporar i acceptar per part del PSC que es votés conjuntament la resolució acceptada al Parlament i proposada pel Parlament. 'La resposta del PSOE va ser que no', ha lamentat.

Ha declarat que 'les votacions van acabar provocant col·lectivament un trist paper de Catalunya al Congrés'. Pujol ha manifestat que els socialistes han decidit, com fa anys i panys que venen fent, que abans que Catalunya, PSOE i que abans que el que diu Montilla, PSOE'. 'Necessitem explicar això perquè no tothom té la mateixa responsabilitat i ha actuat de la mateixa manera', ha ressaltat. Ha preguntat perquè el PSOE i el PSC 'rebutgen i renuncien a que se sotmeti a votació i s'aprovés la proposta del president de la Generalitat'. 'Es sorprenent que ara critiquin a CiU quan es va posar damunt la taula proposta del president Montilla', ha dit.

Sobre la reunió entre Montilla i Zapatero, Pujol ha preguntat al president 'en qualitat de què va a la reunió' i ho ha dit després que ERC es mostrés crític amb la trobada d'aquest dimecres a la Moncloa. Per això, ha preguntat als republicans si donen suport a la reunió. Segons Pujol, amb la reunió 's'evidencia la feblesa del president de la Generalitat i de que els seus a Madrid van decidir que abans que Catalunya, PSOE'.

El PSC tanca la porta a un tercer tripartit

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha carregat amb duresa contra els seus socis del PSC després de recordar que va ser el president de la Generalitat i líder dels socialistes catalans, José Montilla, qui va instar els partits catalans a ratificar el preàmbul de l'Estatut al Parlament per no trencar la unitat catalana. 'Ahir el partit del president de Catalunya va rebutjar el mateix text que el president de Catalunya va proposar al Parlament', ha constatat Simó.

En la línia del que ja ha vingut expressant els principals líders d'ERC des del ple de divendres, Simó ha fet un pas més i ha deixat clar que amb la seva actitud al Congrés és el PSC qui ha tancat la porta a qualsevol possibilitat de reeditar el tripartit. 'El PSC ha decidit ell baixar del tren a la pròxima estació set estacions després', ha argumentat Simó, que ha reblat que ERC 'seguirà el seu recorregut' en un marc de referència de la política catalana que després de la sentència ha canviat 'sense retorn possible'.

'Qui digui que baixa a la pròxima estació i digui que prioritza el PSOE abans que el país, no propiciarà cap avenç per a les llibertats i drets de Catalunya', ha afegit. A més, ha insistit que la reunió de Montilla amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és una 'pèrdua de temps'. Ha insistit que en cap cas ERC podia votar la proposta de resolució del PSOE-PSC que començava deixant clar que 'acatava' la sentència.

Per la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, que el Congrés no aprovés 'ni una línia' relacionada amb la sentència del TC, és 'totalment decebedor' i una 'oportunitat perduda' no només per la política catalana, sinó també l'espanyola. Després de reivindicar els 'esforços' d'ICV-EUiA per una resolució unitària al Congrés, ha atribuït a 'l'excés de tacticisme i mirada curta' d'alguns posicionaments polítics la incapacitat per aprovar res al Congrés com a resposta al TC. Per ella, la d'aquest dimarts ha estat una 'derrota' que evidencia la 'debilitat' catalana.

Camats ha criticat que el PSC hagi estat 'incapaç d'explicar, arrossegar i fer entendre al PSOE la gravetat de la situació' de la poolítica catalana després de la sentència. També ha fet autocrítica, en dir que els partits catalans ho han posat 'massa fàcil' al PP, però també al PSOE perquè no té cap exigència del Congrés per apostar amb fermesa pel federalisme. Però Camats no ha volgut dir si el paper del PSC a Madrid dificulta per ICV-EUiA una eventual reedició del tripartit, que ja ha vingut a rebutjar ERC.

El PSC culpa el 'tacticisme i obstruccionisme' de la resta de partits

Des del PSC, i després que la majoria de partits del Parlament hagin criticat l'actitud dels diputats del PSC al Congrés, el portaveu adjunt del PSC al Parlament Joan Ferran ha passat al contraatac assegurant que no hi va haver resolució a Madrid per l''obstruccionisme i tacticisme' de CiU, ERC i ICV-EUiA. El representant del PSC ha manifestat que estan 'realment molestos i indignats' perquè 'el que hagués pogut ser una resolució votada per molts diputats al Congrés ha quedat en no res'. 'Estem enfadats i preocupats' perquè la prioritat 'en la presa de decisions hagi estat un tacticisme de curta volada i un plantejament partidista de cara a les eleccions'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
22 de juliol de 2010, 01.04 h

#11 Ecspanya europeu...deixa'm riure....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
euro fletxa República de Catalunya
21 de juliol de 2010, 23.23 h

Aquesta setmana es coneixerà la sentència de la Cort Internacional de Justícia. De moment 69 estats membres de la ONU han reconegut la independència de Kosovo. Espanya és dels pocs europeus que no ho ha fet.

http://www.vilaweb.tv/?video=6280

restarem a l'aguait


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
RR fletxa Jo, quina tropa!
21 de juliol de 2010, 21.04 h

Tanta hipocresia ja cansa. De veritat que despres de 30 anys de seguidsime total a algú el sorpren que el PSC(PSC-PSOE), que aquest es el seu nom complet, doni prioritat als interessos del PSOE, i implicitament als de Espanya, sobre els de Catalunya? Si hi ha algú sorprés, aquest te que ser un idiota o un farçant, i com de tontos ja no n'hi ha i molt menys en aquest gremi de tril·lers que es la politica, cal deduir que tots-tots-tots els actors del joc, es a dir ERC, CiU, i qualsevol altra ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de juliol de 2010, 20.48 h

El PSC no existeix, es nomes una franquicia del PSOE a Catalunya. Els sociates catalans historicament els hi ha anat de conya fer la puta i la ramoneta amb l equidistancia i el fet diferencial pero cuan des de Ferraz toquen la trompeta ells es quadren es posen FIRMEZ i desfilen (pastorejan) com un remat!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de juliol de 2010, 18.59 h

Que encara no coneixeu aquests hipòcrites del PSC-PSOE? Són igual o pitjor que els d'Unió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Buirac fletxa BCN
21 de juliol de 2010, 18.43 h

El títol conté un error. "Enlloc" ha d'anar separat: "en lloc de".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ramon fletxa Manresa
21 de juliol de 2010, 18.41 h

#3 No hi estic d'acord, plegant del govern el PSC-ICV es queda en minoria, per tant tota decisió que hagi de prendre passant pel Parlament es troba l'oposició bloquejant en pes (ERC - CiU - PPC - C's ) han de forçar el vot de grup i tot i així no en tenen prou. (És la situació que es troben a Barcelona)

O sigui que plegant ERC del govern, de fet està bloquejant el govern i inutilitzant-lo (si ha estat útil en algun moment). Podran fer alguns passos però dubto que en la legalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de juliol de 2010, 18.25 h

Per cert, que aquest parraf extret de la noticia ho explica tot:

"La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha carregat amb duresa contra els seus socis del PSC"

Contra ELS SEUS SÒCIS. No cal afegir-hi res més. Si el P$OE pot fer el que fa no és perqué hagi guanyat unes eleccions, sino per voluntat expressa d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de juliol de 2010, 18.22 h

#3 I tant!...és vox pòpuli la d'endollats que esteu nomenant com a funcionaris perque no els puguin fotre al carrer. Per aixó cal ser-hi fins l'ùltim moment, per acabar de deixar-ho tot "atado y bien atado" i per acabar de saquejar els presupostos, que prou saquejats que estan a hores d'ara a base d' informes i subvencions.

Tant saquejats que ja ni es paguen els proveïdors ni els convenis hospitalaris i que ja veurem fins quant es poden pagar les nòmines, perqué el crèdit ja us l'han ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa FORA la MÀFIA SOCIOCONVERGENT...!!!
21 de juliol de 2010, 18.10 h

#1 Hola, No es pot deixar el govern i la caixa a mans i sols als sectaris corruptes i mafiosos del socialisme català. Tot plegat ja falta poc per acabar la legislatura i es precisament ara, quant mes i fa falta ERC dins del govern. Crec que encara hi han temes que des de les conselleries d'ERC es poden deixar encarades per anar construint un estat propi. Encara que els qui sembla que venen al darrera no ells hi agradi. ERC te que ser al peu del canó fins l'ultim dia i l'ultim alè. ERC es la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.