directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU es compromet a impulsar el transvasament d'aigua del Roine com a única solució a la sequera

Zapatero no ha fet res tot i comprometre-s'hi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de llista de CiU per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha compromès aquest diumenge al migdia a impulsar el transvasament d'aigua del riu Roine 'com a solució' a la sequera que viu Catalunya. Duran també s'ha mostrat partidari de les polítiques d'estalvi d'aigua, de les campanyes de sensibilització a l'escola i de la dessalinització, malgrat 'és cara i insuficient', però ha assegurat que 'la resposta única' passa pel transvasament del riu francès. El candidat de la federació nacionalista s'ha compromès a fer realitat aquest transvasament durant la pròxima legislatura.
duran i lleida
Comparteix
   

Duran Lleida ha fet aquestes declaracions durant una visita a la fira de la Candelera de Molins de Rei, on ha parlat en relació a la sequera que pateix Catalunya i ha assegurat que 'cada cop som més boques per beure' i ha recordat que 'l'aigua és un bé escàs'. Poques hores abans, Duran també ha visitat el pantà de Sau, des d'on ha denunciat que des de l'Administració no s'ha fet res per solucionar el problema de la sequera.

'No canviarem ni el règim de pluviometria ni la tendència d'augment de la població', ha afirmat el cap de llista de CiU a les eleccions espanyoles, en parlar d'un problema que considera 'estructural' i que per tant necessita una 'resposta estructural'.

Duran ha acusat les forces polítiques 'que avui tenen responsabilitats a la Generalitat i a l'Estat' de 'confiar en l'aigua de la pluja', i ha afegit que ja fa anys que s'arrossega aquest problema que 'ara s'està agreujant'. El candidat de la federació catalanista s'ha queixat de la manca de resposta per part de l'Administració i de la seva 'sequera d'idees i propostes'. I ha recordat al president José Luis Rodríguez Zapatero, que fa un parell d'anys 'es va comprometre' a estudiar les diferents propostes, entre elles la del transvasament del Roine, i 'dos anys després tampoc s'ha fet res des del govern de l'estat'.

El cap de llista de CiU ha apostat per fomentar polítiques d'estalvi amb vista als propers 25 anys o incentivar fiscalment les empreses que facin servir mesures d'estalvi de l'aigua, així com promoure campanyes de sensibilització i invertir en educació mediambiental. 'També es pot gestionar millor l'aigua', ha afegit Duran, però ha remarcat la importància de 'connectar totes les xarxes d'aigua de Catalunya'. Segons el candidat de la federació nacionalista, amb la seva proposta 'es reequilibrarien el Ter, el Llobregat, l'Ebre i el Segre'.

Duran i Lleida ha escollit el pantà de Sau, que segons el candidat 'reflecteix la manca d'aigua que tenim', per anunciar el seu compromís a situar el transvasament del Roine 'en primera línia de qualsevol mena d'acord, d'aportació de CiU a l'estabilitat política espanyola'. Ja que, segons ha explicat Duran, 'a Catalunya no tenim aigua, i no podem mirar sempre al cel a veure si plou o no'. 'Cal mirar al nord, a l'Europa verda', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.