directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Purga de catalanistes a les llistes del PSC

Montilla pot canviar la meitat del grup parlamentari socialista i prescindir de Castells i Tura

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Una dràstica renovació s’entreveu a les llistes del PSC per les properes eleccions que podrien jubilar algunes de les velles glòries del socialisme català. El mutisme del president de la Generalitat, José Montilla, han fet créixer les especulacions sobre els noms que conformaran el proper grup socialista al Parlament. Tot sembla indicar però que, segons el diari La Vanguardia, Montilla rebaixarà la quota catalanista a les properes llistes. D’aquesta manera, als descartats Ernest Maragall i Ferran Mascarell s’hi podrien unir Antoni Castells, que seria substituït per Laia Bonet, i Montserrat Tura que apareix en totes les enquestes per rellevar Jordi Hereu per ser alcaldable per Barcelona.
El múscul catalanista del PSC es debilitarà a les properes llistes electorals de la formació. Això s’extreu aquest divendres del diari La Vanguardia que informa que José Montilla mourà més de la meitat del grup parlamentari socialista afectant, possiblement, alguns dels noms amb més pes dins del partit. És el cas del conseller d’economia Antoni Castells, que es veuria substituït per Laia Bonet, actual secretària del Govern. Castells, que ha manifestat aquesta setmana el seu desacord amb la submissió del PSC a Madrid, ha declarat al rotatiu del grup Godó que ‘quan sigui el moment, ja diré el que he de dir’.

Tampoc té clar el seu futur a les llistes, segons La Vanguardia, Montserrat Tura, actual titular de la cartera de Justícia i situada a l’ala més catalanista del socialisme català. Tura, com Castells, ha declarat que li hauria agradat que el PSC votés la proposta unitària dels partits catalans al Congrés. La consellera de Justícia entra en totes les enquestes per rellevar Jordi Hereu com a cap de llista a l’alcaldia de Barcelona després de les negatives enquestes publicades que donen la victòria, per primer cop, a Convergència i Unió. Tura i Castells es podrien unir, d'aquesta manera, a Ernest Maragall i Ferran Mascarell, que amb tota seguretat no entraran al grup parlamentari socialista a la propera legislatura. Maragall i Mascarell s’han posicionat també en els darrers anys com el corrent crític del PSC.

També és dubte Manuela de Madre que arrossega la fatiga crònica des de fa dues legislatures. En canvi, pugen el director de campanya, Jaume Collboni, així com Rocío M. Sempere, També resisteixen Miquel Iceta, Joaquim Nadal o Higini Clotas.

Silenci presidencial

El mutisme de Montilla en la confecció de les llistes socialistas està fent créixer el nerviosisme en el si del PSC. El president de la Generalitat no té cap pressa per tancar les llistes electorals i no serà fins passat l’estiu que desvelarà tots els dubtes que s’han creat en el seu partit.








COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
24 de juliol de 2010, 19.58 h

#2 No, farem com Vostè que anirem a besar la mà dels que ens espol·lien cada dia, com feu els socialistes catalans. O és que volen més proves que la retallada i esmicolada de l'estatut i la retallada en inversions a Catalunya. Què més volen ara ??. Que fem d'estora perquè els espanyols i Vostès es refreguin els peus damunt de les nostres esquenes ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jo fletxa L'HOSPITALET DE L'INFANT
24 de juliol de 2010, 00.15 h

Montserrat Tura catalanista ? JAJAJAJAJAJA !!! Busqueu per la xarxa les seves declaracions per exemple amb el cas de Francesc Argemí "Franki", i veureu lo catalanista que és. Cullons !!! coneixeu a la resta del mòn a gent que tingui dos nacionalitats? nomes passa a la península ibèrica segons la opinió d'alguns !! Qui digui que és català/na i alhora espanyol/a (opinió molt respectable) no cal que digui que és català/na, ja que considera Catalunya una regió de l'Estat espanyo, i per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
GUERAU fletxa valència
23 de juliol de 2010, 23.45 h

ELS DESCENDENTS DELS "FERRER DE GUALBES" DELS "GRALLA" DELS "SOLER" OLIGÀRQUICS BURGESOS QUE VAN ASSASINAR A MARTÍ L'HUMÀ PERQUÈ NO VOLIEN TENIR COMPETÈNCIA CATALANA DINS BARCELONA I ES VAN VENDRE I SOTMETRE ALS TRASTAMARA CASTELLANS A CANVI DE DÀDIVES SUCOSES, SUBORN I EL SEU ENRIQUIMENT I (PARTICPACIÓ DIRECTE AL MERCAT DE MEDINA DEL CAMPO) AL SEGLE XV. ENCARA CONTINUEN MANANT A CATALUNYA...I A VALÈNCIA... I A MALLORCA...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Xavier fletxa Badalona
23 de juliol de 2010, 21.17 h

En Maragall ben lluny de la conselleria d'educació. En els dos darrers anys s'ha carregat la feina de més de 10 i ha deixat una pila de professors al carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Oscar fletxa Castelldefels
23 de juliol de 2010, 18.09 h

L'Ernest Maragall ja pot ser tot el catalanista que vosaltres volgueu, que s'apunti a omnium però com a conseller d'educació no el vull veure. La Matilde té raó i no ho voleu veure, perquè voleu defensar qui més a desgastat el sistema d'ensenyament públic a Catalunya, posant instituts i universitats al servei de les necessitats del mercat enlloc de les necessitats reals del poble. Amb barbaritats així desgasteu el catalanisme i doneu arguments a ciudadanos, sisplau no hem d'iniciar el pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 de juliol de 2010, 17.48 h

Veig que encara en quedaven alguns del PSC.

No siguis ximplet ni et facis l'estret! Sigues valent i independent i no un covard com alguns partits que estan al Parlament.

Voteu partits que vulguin la llibertat i independència de Catalunya i no feu comèdia!

Quins son els partits que estan disposats a proclamar la llibertat i la independència de Catalunya? CiU? PP? PSOE?psc? ICV? C's?

Els catalans ja hem decidit que al dia següent d'haver votat pel Parlament, Catalunya serà lliure i inde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de juliol de 2010, 17.20 h

NO VOLEM AL PSC DE CASTELLANS!! VOLEM PARTITS CATALANS II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de juliol de 2010, 17.13 h

Doncs ara no seran ni socialistes, ni catalans (només sociates hipòcrites i neoborbònics).
[I no parlo d'-ismes. Heu sentit mai que algun portuguès que se li digui portuguista?
Se suposa que si ets català has de defensa la teva terra, si no ets un renegat.
Des del meu punt de vista, els espanyols no tenen terra, perquè s'han apropiat de tot el que han pogut. Europa, Amèrica i Àfrica ha estat arrasat en major o menor grau pels "espanyols" (ibèrics conquerits i dominats pels castellans). ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 de juliol de 2010, 17.02 h

apa Matilde, t'has cobert tu soleta de glòria


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Matilde fletxa Mollerussa
23 de juliol de 2010, 13.36 h

No sé d'on treieu que aquests són els CATALANISTES del Psc. Són els consellers que més pals han posat a les rodes en el govern d'Entesa, són els que no han paït el governar amb els independentistes. Són els que han tingut una gestió més nefasta. Són els que volien a cor que vols la SOCIOVERGÈNCIA. Fa ben fet en Montilla de treure-se'ls del damunt. Són una hipoteca. Me'n refio molt més d'un federalista tipologia Baix Llobregat, que els defensors de l'oligarquia econòmica catalaniste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.