directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat Catalana es reafirma en la crida a la unitat en el seu primer acte públic

El projecte de Laporta no descarta presentar una llista pròpia si finalment cap força parlamentària s'hi afegeix

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la independència ha realitzat aquest divendres el primer acte públic després de la presentació davant dels mitjans de comunicació. Malgrat que tots els partits parlamentaris han fet cas omís a la petició d’unió realitzada per Laporta, Lopez Tena i Bertran, els impulsors s’han reafirmat en la crida. L’escriptora Isabel Clara-Simó ha estat l’encarregada de llegir el manifest que advoca per la unitat de totes les forces sobiranistes. El projecte de Laporta no descarta presentar una llista pròpia.
A la plaça del Rei de Barcelona i davant de 150 persones, Solidaritat Catalana ha fet el seu primer acte públic després que es presentés als mitjans de comunicació. Els impulsors de la coalició, Joan Laporta, Alfons Lopez Tena i Uriel Bertran, no s’han cansat de tornar a fer una crida a la unitat malgrat la indiferència de totes les forces parlamentàries davant la seva iniciativa. L’escriptora Isabel-Clara Simó ha llegit el manifest on ha comminat novament als partits sobiranistes a integrar-se dins de Solidaritat Catalana per la independència.

Precisament, l'escriptora valenciana ha fet una crida a la unitat independentista per un procés que ja ha augurat que serà 'complicat'. 'El repte de constituir-nos en Estat demana la màxima unitat i fermesa de tot el poble, la societat civil, partits polítics i moviments socials catalanistes', ha manifestat l'escriptora valenciana, que ha afegit que 'l'exemple que tot és possible amb unitat' és la manifestació del 10J en què més d'un milió de persones van sortir al carrer 'per demanar la independència'. 'Ara és el moment de fer el pas endavant amb responsabilitat, generositat i intel·ligència', ha conclòs.

López Tena ha destacat la importància que més de 12.000 persones s'hagin adherit a la crida a la Solidaritat Catalana en tres dies. Ha afirmat que encara és 'prematur' per dir si el projecte concorrerà a les eleccions després del rebuig inicial a participar-hi dels tres partits parlamentaris apel·lats: CiU, ERCV i ICV-EUiA. En aquest sentit, però, Tena ha afirmat que no donen 'res per perdut', perquè encara hi ha converses 'discretes' amb partits sense explicitar-ne quins.

Personalitats que donen suport

A l’acte hi han assistit personalitats i cares conegudes com els escriptors Patrícia Gabancho i Víctor Alexandre, Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt o Anna Arqué, portaveu de la Coordinadora Nacional de les Consultes. Solidaritat Catalana no descarta presentar una llista pròpia si finalment no hi ha cap partit parlamentari que doni suport a la iniciativa.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Matbw fletxa bcn
25 de juliol de 2010, 00.26 h

#28 iñaki donostia:

http://politica.e-noticies.cat/carles-mora-denuncia-una-suplantacio-de-personalitat-43070.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
iñaki fletxa donostia
24 de juliol de 2010, 23.54 h

Hoala desde Euskadi y perdón por no escribir en Catalán. Hay una cosa que no entiendo y me gustaría que alguien me aclarara: Hace escasamente dos días, Carles Mora emitió un nota criticando durísimamente a Laporta y compáñía. hoy sin embargo leo que les apoya. ¿Alguien me lo puede aclarar?
Eskerrik asko.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
miquel fletxa bcn UE
24 de juliol de 2010, 20.00 h

Això de la UNITAT és com la UNITAT ESPANYOLA. Una cosa que va en contra de la base cultural catalana que sempre ha estat la UNIÓ. I per a unir-se cal veure què hi aporta cadascú,es a dir, VOTS. Jo penso que al final això serà una mena de C's en versió contrària. Però d'Unitat,res de res,sisplau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ramon Sangles fletxa Barcelona
24 de juliol de 2010, 14.32 h

Independentistes tots: Esmolem ben bé les eines... i a treballar per un país que serà modèlic al món. Carabassa a tots els nostres polítics actuals (si no, que parlin més clar i se centrin en allò que és nostre i irrenunciable) i ple suport als qui ahir es presentaren com a líders a la Plaça del Rei (presents i absents, però amb el cor allà) i a tots els qui s'hi aniran afegint. País i llengua van junts, i doncs, ens cal molt d'ànim i tremp per a ser fills d'aquesta terra que vole... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
24 de juliol de 2010, 13.59 h

Vull separar-me

Escolta Espanya, hem arribat al final de camí. Vull separar-me. No m'havia pas imaginat fa uns anys que arribaria a aquest extrem però això nostre no té futur. Et veig com un marit antipàtic que em maltracta i m'explota. No em sap greu recordar que t'he estimat i que m'he esforçat per salvar la nostra relació, però tu m'has tingut sempre com una propietat. T'he servit i has presumit de mi. M'has dit alguns cops que m'estimes però amb la boca petita i només quan has bus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
QuimX fletxa Barcelona
24 de juliol de 2010, 13.31 h

És molt estrany que en Laporta s'acabi ajuntant amb tota aquesta colla de personatges rebotats d'altres llocs. O no està ben assessorat o no té ben apamat el panorama polític i sociològic català. Alguna cosa li està fallant i em sorprèn perquè jo pensava que aquest paio havia fet la feina seriosament, preparant-se a consciència per a donar aquest pas i veig que no. Jo pensava que es presentaria amb la flor i nata de l'empresariat català (evidentment del catalanista, no demano miracles... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
MARIA M. fletxa Barcelona
24 de juliol de 2010, 12.33 h

Dons jo tornaré a votar per ERC i vull de president del meu país a Joan Puigcercós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
24 de juliol de 2010, 12.14 h

#21
Se cree el ladrón que todos són de su condición oi Joan? Com se us arriba a veure el llautó als convergents i unionistes disfressats de qualsevol cosa i com seus nota que teniu pressa per tornar a llepar i de que cada dia que passa ho teniu més fotut. A cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa Terrassa
24 de juliol de 2010, 09.35 h

#20 Tots lladres... et falta dir tots lladres per això voto ERC que almenys són els meus lladres i en trec profit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
24 de juliol de 2010, 07.43 h

La indissoluble unitat dels carallots de la foto ens la porta fluixa


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.