directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera admet que l'actitud de Zapatero 'condemna' Catalunya a un 'autonomisme pur i dur'

El líder d'ICV creu que el president espanyol no reconeix l'Espanya 'real, plurinacional i plurilingüe'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha titllat les paraules d'aquest divendres del president Zapatero, a Tribuna de Barcelona, com una promesa 'de tantes'. 'Diu que ens entén i ens comprèn molt però sense comprometre's a res', ha criticat. El líder dels ecosocialistes ha lamentat la falta de concreció del president de l'Estat espanyol i ha assegurat que 'l'actitud del president espanyol 'ens condemna a un autonomisme pur i dur' que no serveix per avançar cap al model federal. Segons Herrera, les mesures proposades per Zapatero aquest divendres 'són bones paraules' i mostra 'd'un autonomisme reduït que no reconeix l'Espanya real, plurinacional i plurilingüe'.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons el secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, 'el PSOE ni entén ni vol entendre Catalunya' i no ha sabut interpretar la reacció ciutadana de la manifestació del 10 de juliol a Barcelona ni la posició del Parlament de Catalunya. Pel líder ecosocialista perquè 'ho entenguin' cal una actitud de fermesa per parts de tots els partits polítics catalans a Madrid, però especialment del PSC i de CiU. En aquest sentit, Herrera ha criticat que, mentre CiU reclama un 'Govern més fort' amb els seus deu diputats a les Corts, la federació també està contribuint a les iniciatives del PSOE com la política de retallades socials i les 'receptes de la dreta' que impulsa el govern socialista per sortir de la crisi econòmica.

Herrera ha lamentat la falta de concreció i de solucions per part del president Zapatero aquest divendres en la conferència que va dur a terme a Barcelona i valora les seves promeses com 'una de tantes'. El secretari general d'ICV-EUiA s'ha mostrat convençut que l'actitud del president espanyol condemna al país a un autonomisme cada vegada més 'reduït' i més fort que 'no reconeix ni l'Espanya real, ni l'Espanya plurinacional i plurilingüe'.

Greuge en infraestructures a Tarragona

Bona part de les paraules del membre d'ICV aquest dissabte des de la ciutat de Tarragona han estat per criticar la falta de compromís de l'Estat amb el Camp de Tarragona després que aquesta setmana el ministre de Forment, José Blanco, anunciés l'aturada de l'autovia A27 entre Montblanc i Lleida. Herrera ha lamentat el greuge en mobilitat i infraestructures que arrossega 'la segona àrea metropolitana de Catalunya i una de les més importants de l'Estat' i ha qualificat de 'nyaps' algunes de les iniciatives que s'han posat en marxa a la zona com l'estació del TGV i la falta de comunicació entre l'estació i Tarragona.

Des d'Iniciativa han proposat l'alliberament del peatge de l'AP2 entre Montblanc i Lleida com a solució a l'aturada de les obres de l'A27 i han exigit una gestió 'més raonable i més econòmica' dels peatges que han de pagar diàriament molts ciutadans de la demarcació 'condemnats' a l'ús del vehicle privat per falta d'una xarxa ferroviària que millori la mobilitat entre aquestes comarques i també amb Barcelona.

Pel secretari general d'ICV-EUiA, 'és curiós' que el ministre Blanco freni l'A27, una infraestructura molt necessària per a les comarques de l'interior del Camp de Tarragona, mentre dóna el vist-i-plau a infraestructures que 'no tenen consens' a Catalunya com el Quart Cinturó.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
26 de juliol de 2010, 10.54 h

Autonomisme a ultrança, no "autonomisme pur i dur".


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de juliol de 2010, 11.39 h

No cal que us hi escarrasseu. Els catalans ja hem pres la decisió. Catalunya esdevindrà un estat lliure puix així ho ha decidit el poble català en NO votar partits que NI volen la llibertat NI que Catalunya sigui un Estat. Aquests partits espanyolistes, PSOE, CiU, PP, psc, C’s, ICV,.. ja no ens interessen! Aquests partits es poden agermanar amb d'altres partits d'Espanya, Sèrbia, Xina o Rússia, països tant democràtics com ells!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Vi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
25 de juliol de 2010, 10.08 h

AUTONOMISME PUR I DUR? EN TOT CAS MINI AUTONOMISME ADMINISTRATIU PUR I DUR. LA RESPOSTA HA DE SER MOLT CLARA, INDEPENDÈNCIA. QUE INCV DECIDEIXI SI VOL SER AL BLOC CONSTITUCIONALISTA=CIU, PSC-PSOE, PP I D´ALTRES, O AL BLOC INDEPENDENTISTA = ERC I POTSER D´ALTRES QUE ESPERO QUE SUMIN EN COMPTES DE DIVIDIR L´INDEPENDENTISME. ÉS EL QUE HI HA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de juliol de 2010, 09.32 h

Quan deixareu l'entelèquia imposada per l'imperi castellà d'españa?. Quan lluitareu per uns PPCC pròspers, progressistes i ecologistes?. Potser es que vosaltres tampoc ni enteneu ni voleu entendreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.