directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió entra en fase de liquidació i Duran podria haver de pagar part del deute

La formació política i l'assessoria que administra el concurs de creditors haurien renunciat a intentar arribar a un acord amb els creditors

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre – Unió Democràtica té els dies comptats. És el que es desprèn del concurs de creditors dels democristians, iniciat fa tres mesos, perquè ja ha acabat la fase comuna i està a punt d’entrar en fase de liquidació, segons han confirmat a directe!cat fonts de l’administrador concursal, Deloitte Abogados, SL. Paral·lelament a la liquidació d’UDC, el jutge haurà de decidir en els propers mesos si els administradors del partit tenen responsabilitats en la precària situació dels comptes. En cas de ser així, Duran i Lleida i Ramon Espadaler podrien acabar havent de fer front a part del deute, de 22,5 milions d’euros. 


Comparteix
   


Etiquetes

Encara que Duran es desvinculés d’Unió fa 11 mesos, la justícia el podria perseguir

En l’anomenada fase de qualificació d’un concurs de creditors, el magistrat decideix si la insolvència de la formació és per causes fortuïtes o bé els administradors en són culpables. En aquest cas, es pot obligar els qui capitanegen l'ens a pagar part dels diners pendents. A més, la llei diu que es poden demanar responsabilitats a les persones que han liderat l’entitat fins dos anys abans de l’inici del concurs. En aquest cas, fins setembre de 2014, quan Josep Antoni Duran i Lleida encara no s’havia desvinculat de la formació –ho va fer fa 11 mesos— i era president del comitè de govern des de feia 27 anys. Això podria forçar no només a Ramon Espadaler, actual número 1 del partit, sinó també a Duran i Lleida a assumir part del deute.

Desisteixen a intentar arribar a un acord amb els creditors

La fase de liquidació arriba quan es fa evident que l’acord entre el deutor i els seus creditors no és possible perquè el passiu de l’entitat supera amb massa escreix l’actiu. El procediment normal és que abans es passi per la fase de conveni, en què s’intenta buscar una solució satisfactòria per tothom que eviti dissoldre l’entitat. En aquest cas, però, Deloitte Abogados, SL ha confirmat a directe!cat que no s’ha passat per la fase de conveni.

Segons un advocat mercantil especialitzat en concursos consultat per aquest diari, la situació podria venir perquè després de fer inventari d’actius i passius, el propi administrador concursal i Unió hagin decidit que no és realista fer cap proposta per ‘salvar els mobles’ i hagin anat directament a la liquidació. Abans d'arribar al concurs, però, la formació ja va intentar pactar amb els creditors sense èxit.

Unió: 5,8 milions en actius i 22,5 milions en passius

Deloitte Abogados, SL assegura que el 22 de novembre va presentar al jutge l’informe que els corresponia elaborar per engegar el concurs, on es fa un inventari d’actius i passius de la companyia. Tot i que no n’han transcendit els detalls, en la resolució judicial del jutjat mercantil número 4 de Barcelona on es comunica que s’engega el concurs, s’especifica que els actius són de 5.866.023,02 euros i els passius de 22.498.520,97 euros. La mateixa assessoria jurídica també explica que ara s’enviarà l’informe a Unió i els seus deutors i, quan s’hagin resolt les potencials impugnacions al document, s’engegarà la fase de liquidació.

Unió no confirma que es dissoldrà

De moment, no ha estat possible posar-se en contacte amb Unió des que s’ha sabut que la formació engegarà la fase de liquidació, però fonts del partit afirmaven fa uns dies a directe!cat que en cap cas la dissolució del partit era segura. A més, explicaven que la decisió del consell nacional del passat 5 de novembre d’apostar per crear un partit amb noves sigles no és en cap cas una decisió executiva, sinó només una opinió dels càrrecs territorials.

La fase de liquidació forçaria a dimitir el comitè de govern

A més, les mateixes fonts deixaven clar que l’administració concursal té influència en la vessant econòmica d’UDC, però no en l’activitat política del partit. En aquest sentit, comentaven que la formació opera amb total normalitat i si hi ha algunes despeses, es paguen entre els militants. Ara bé, en els propers mesos la situació podria canviar, segons l’article 145.3 de la Llei Concursal: “La resolució judicial que obri la fase de liquidació contindrà la declaració de dissolució [...] i el cessament dels administradors o liquidadors, que seran substituïts per l’administració concursal”.

Administrador concursal i bancs, qui s’assegurarien més de cobrar part del deute

El procés concursal d’Unió també determinarà fins a quin punt els seus deutes quedaran tancats abans de dissoldre’s –si al final ho acaba fent—. Si el concurs es declara fortuït, és a dir, sense responsabilitats pels administradors, els 5,8 milions d’actius s’hauran de vendre i repartir entre els 71 creditors dels democristians. No obstant, segon l'advocat mercantil consultat per directe!cat, no tots cobren per igual. Els primers a recuperar els diners solen ser els propis administradors concursals, seguits dels bancs, especialment si tenien hipoteques pendents. Després, els deutes amb Hisenda i amb els treballadors serien els següents a cobrar, si encara quedés pastís per repartir. La resta de creditors difícilment podrien recuperar cap quantitat. 
 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
15 de desembre de 2016, 17.40 h

Aquest tal Duran, unionista recalcitrant i botifler, va voler cremar els vaixells abans de desembarcar, i s'ha enfonsat amb ells. Ja li està bé, per ase i per traïdor. Ara, a pagar, però tot i així, no pagarà prou per tot el mal que ens ha fet als catalans que volem un nou país. Que aprengui dels de can madrid, ell que volia una plaça de ministre, la qual no li van donar mai, i ja vèieu com ha acabat. Una dita catalana: "Les cabres pels seus pecats, porten els genolls pelats". Bon vent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi Comasobirana fletxa Castellvell
15 de desembre de 2016, 09.37 h

Dintre de poc veurem lo pelat duran i són escuder espatllaler demanant caritat a les portes de la catedral, Hahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
15 de desembre de 2016, 09.37 h




Que pagui i si no en té, que li embarguin els béns.
Ell va embargar el partit de Carrasco i Formiguera, un independentista del seu temps.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de desembre de 2016, 09.26 h


El T.C. està altament polititzat. !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel T. fletxa Barcelona
15 de desembre de 2016, 09.22 h

Seria el més normal que hi fes front amb la seva hisenda i propietats. A fi de comptes ell en fou el màxim beneficiat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 de desembre de 2016, 09.21 h




A Unió Democràtica, aquí a comarques hi varen anar a parar, a més d'alguns botiguers molt catòlics, massa fanàtics per ajuntar-se amb els seus col.legues a Convergència, també una sèrie de propietaris rurals de grans finques que abans havien simpatitzat (o en alguns casos militat) en el "carlisme"


Tant uns com altres solen ser gent amb una ideologia política molt RUDIMENTÀRIA, on la relació informació/ignorància assoleix indexos baixíssims.


Però, un dels defectes de la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de desembre de 2016, 09.05 h

Que vagi a demanar almoïnes al seus amics de madriz ja que els ha estat feines que sembla que no ha cobrat. Jugar del costat de caspanya en contra dels catalans a Catalunya li ha portat a això i espero que als altres que fan el mateix els passi el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David fletxa Tortosa
15 de desembre de 2016, 08.23 h

Pobre Duran. Un màfies amb poc glamour

https://www.amazon.es/dp/B01MSLJ42A


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de desembre de 2016, 07.53 h

En Duran anava a contracorrent dels interessos generals. Poca visió que un polític no es pot permetre .Va lluitar fins
la podridura del partit. Què vol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.