directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Li expliquen a Merkel el joc brut de l'Estat contra el procés

Un diputat alemany denuncia al govern de la cancellera i al Bundestag la judicialització del procés català

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

ACN Brussel·les .- El socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg, diputat al Parlament del Rin del Nord-Westfàlia, ha denunciat la judicialització del procés català enviant una carta a importants dirigents polítics d’Alemanya, com el ministre federal de Justícia, Heiko Maas, i els presidents del Bundestag i de l’Eurocambra, Norbert Lammert i Martin Schulz, entre d’altres. Segons ha pogut saber l’ACN, Von Grünberg els adverteix que “el govern espanyol és cada vegada més antidemocràtic” i “combat el procés democràtic de forma sistemàtica, rebutjant qualsevol diàleg”. El diputat els informa que els “casos recents” de Carme Forcadell i Santiago Vidal “exemplifiquen la intransigència i l’augment de l’agressió deliberada per part del govern espanyol”.

mariano rajoy, angela merkel
Mariano Rajoy i Angela Merkel

Comparteix
   


Etiquetes
En la carta a què ha tingut accés l’ACN, Von Grünberg avisa el govern de Merkel i els parlaments federal i europeu que “no és un problema únicament espanyol, sinó que és, i serà cada vegada més, un problema que afectarà Europa i Alemanya”. El diputat socialdemòcrata els demana que “facin seguiment del procés contra la presidenta d’un parlament electe”, que haurà de comparèixer davant el jutge aquest divendres per haver “permès el 27 de juliol un debat sobre la independència de Catalunya”. I els recorda que Forcadell “no pot canviar l’ordre del dia i no té cap dret de vet per prohibir els temes sol•licitats”. Al president del Bundestag li prega “que tregui aquest tema en les seves comissions i amb els representants d’Espanya i l’inclogui a la seva agenda política”.
 
Von Grünberg qüestiona que l’espanyola sigui “una democràcia en el sentit europeu del terme” i demana als dirigents polítics alemanys que es “posicionin” per evitar que Espanya acabi amb “una pèrdua de la democràcia” com “Hongria”. El diputat es queixa que el Tribunal Constitucional espanyol “hauria de ser independent”, però “es compon, en gran part, de jutges afiliats a partits polítics, gràcies als quals han estat nomenats en el càrrec”.
 
Von Grünberg lamenta que “més d’una trentena de lleis regionals catalanes han estat recorregudes i suspeses des de Madrid en els darrers anys”. I avisa que “afecten temes candents i d’abast social”, com per exemple “la lluita contra la pobresa energètica”. A més, reclama “urgentment mesures per treballar la memòria història i la dictadura de Franco, de manera pública, sense ofegar el moviment ciutadà democràtic amb l’argument d’una Constitució obsoleta” i que “va ser escrita immediatament després de la mort” del dictador, “en un moment en què no estava clar com respondrien els militars”. En la carta, que Von Grünberg també ha enviat als caps de tots els grups parlamentaris del Budestag i a la presidenta del Parlament del Rin del Nord-Westfàlia, Carina Gödecke, entre d’altres, argumenta que “una Constitució s’ha de poder canviar i adaptar a la realitat actual” i critica que això sigui “un absolut tabú per al govern espanyol”. 
 
Segons el diputat socialdemòcrata, “s’intenta ignorar el problema català a través d’un boicot polític i legal, en comptes d’abordar el problema general espanyol, modernitzar la Constitució, afavorir el desenvolupament d’un sistema federal i assimilar el passat”. “Malauradament”, lamenta, “això no és el que els actors polítics a Madrid desitgen”, perquè “semblen estar massa ocupats intentant tapar vells casos de corrupció”. “La sol•licitud de diàleg amb el govern espanyol ha estat rebutjada durant anys”, afegeix. Von Grünberg, de 71 anys, ha visitat diverses vegades Catalunya, s’ha reunit amb Forcadell i va fer d’observador internacional de la consulta del 9N. Amb la carta adjunta un llistat de les lleis catalanes suspeses, informació sobre el procés contra Forcadell, l’esborrany de la constitució catalana en què va participar el jutge Vidal i el llibre sobre Catalunya de la periodista alemanya Krystyna Schreiber.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
lluis fletxa Barcelona
17 de desembre de 2016, 14.07 h

#47 Datos población INE 2011 censo país 46.815.916 . Menores de 56 Años 74.02%. Votantes de esa constitución 26%.

34 millones de personas no tienen derecho a opinar y votar hoy una constitución caduca? Demos cratos según para qué no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
LLUIS fletxa bcn
16 de desembre de 2016, 13.05 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Ros d'Eroles fletxa L'hospitalet de llobregat
16 de desembre de 2016, 00.11 h

#45 Per a que després diguin que els únics casos de endogàmia i de matrimonis entre germans només es donen entre els borbons, aquí tenim un altre cas, és de suposar accidental, en que la mare d'aquest noi,. La pobra cobra per mantenir relacions sexuals, i va i va engendrà un fill d'un coit amb el seu germà, que entenc que no sabia que era tal per ser fill de diferents pares.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
15 de desembre de 2016, 20.20 h



Avisan de sus responsabilidades a Puigdemont y a Forcadell, pero no a los desgraciaos clientes de mamá que después de follársela dicen que se han dejao la cartera en el coche, salen a buscarla y YA NO VUELVEN !!

LA CARCEL PIDO YO PARA ESOS DESALMADOS ! LA CÁRCEL !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
15 de desembre de 2016, 20.16 h


Puigdemont y Forcadell quedan avisados de sus responsabilidades penales en caso de seguir con el Referéndum

YA VEREMOS SI ESTOS DOS PAJAROS SON CAPACES DE "INMOLARSE" POR CATALUNYA....DESDE VISCA ELS CATALANS CREEMOS QUE NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

EL MASS YA SE CAGO EN LOS PANTALONES POR LA QUE LE VENIA ENCIMA Y SE TUVO QUE LARGAR CON EL RABO ENTRE LAS PIERNAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
15 de desembre de 2016, 20.03 h



Las selecciones deportivas catalanas no me gustan porque no hacen como las selecciones de fútbor y de atletismo del Senegal, que fueron al prostíbulo donde trabaja mamá y pagaron por 40 polvos. aunque exigieron una rebaja importante, todo hay que decirlo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
15 de desembre de 2016, 20.00 h



Sin embargo, al mismo profesor, no le da ninguna vergüenza pagarle solo 4€ a mi madre por un polvo griego, con la excusa de que es un cliente habitual.

VERGÜENZA DEBIERA DARLE !! AVARO DE MIERDA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
15 de desembre de 2016, 19.58 h



La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya han signat aquest dilluns l’acord que formalitza un pacte de candidatura única per reactivar el Comitè Olímpic de Catalunya (COC) i escollir un nou Comitè Executiu.


Vinga nois han tancat un altre quiròfan a la Vall d’Hebron i ens ha arribat diners


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
15 de desembre de 2016, 19.55 h


Un profesor universitario CATALAN afirma que N.O.D.O TV3% empieza a dar vergüenza
El profesor universitario Francesc Burguet habla claro y denuncia el poco nivel y el servilismo de la televisión pública catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
15 de desembre de 2016, 19.49 h

#35

Fascistas Vic:

ESTÀS AIXÍS, PER QUÈ LA TEVA DONA T'AMENAÇA EN FOTRET UN JEC DE OSTIAS O JA VENIES DE NAXEIMENT.

NO ES POT ESTAR MES PIRAT........


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.