directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

(Vídeo) Puigdemont avisa que el referèndum del 2017 serà legal i vinculant "sense dilacions ni excuses"

El president referma el compromís per posar les urnes i donar resposta vinculant als resultats

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Missatge contundent del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hores abans d'encetar l'any que el poble català votarà el seu futur polític. En el mateix dia que Mariano Rajoy ha descartat categòricament qualsevol referèndum pactat, proclama que ha defensat fins a l'últim moment CSQP, Puigdemont ha exposat que el Govern sempre tindrà la "mà estesa" amb el Gobierno, però des del "compromís i la fidelitat als nostres principis". A més, el president ha deixat clar que això no defuig altres preocupacions de l'executiu que també treballa amb una "voluntat decidida d'eficàcia, compromís i sensibilitat social" per a "millorar les condicions de vida tots els catalans sense excepció".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre en el tradicional missatge de Cap d’Any que “el 2017 serà un any clau per al futur de Catalunya”, perquè “els catalans decidirem lliurement el nostre futur en un referèndum legal i vinculant” que “el Govern i el Parlament hauran d’aplicar sense dilacions ni excuses”. “Serà legal”, ha explicat, perquè “es convocarà d’acord amb el mandat de les lleis”, i, “serà vinculant”, perquè “el resultat que decideixin els ciutadans de Catalunya s’aplicarà”.
 
En el discurs que ha pronunciat des del Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat, Carles Puigdemont ha explicat que l’objectiu de la legislatura de “portar el país de la post-autonomia a la pre-independència” és “un mandat que sorgeix de les eleccions del 27 de setembre del 2015”.  Ha subratllat que el Govern l’està “complint fidelment”, perquè “s’espera que un govern compleixi el seu compromís i busqui la manera més encertada de poder-ho fer”.
 
Diàleg i mà estesa
 
En un altre moment de la seva al·locució, el cap de l’Executiu ha posat en relleu la capacitat del Govern per “fer del diàleg el seu instrument per treballar des del primer dia, tant amb l’oposició al Parlament com amb el govern de l’Estat”. 
 
Per demostrar que l’Executiu “ha sabut teixir consensos amplis a Catalunya al voltant del referèndum”, ha posat com a exemple la reunió que es va celebrar la setmana passada al Parlament amb agents polítics, econòmics, socials i institucionals per analitzar la situació política i social que ha de permetre convocar-lo, i s’ha lamentat de la manca de diàleg per part de l’Estat.
 
En aquest sentit, ha recordat l’oferta que ell mateix va exposar durant el debat de la qüestió de confiança i que després va reiterar en la seva conferència a Madrid, i s’ha queixat que, tot i així, “encara no hem rebut resposta a la mà estesa per pactar-lo des del Govern espanyol”.
 
Malgrat això, ha insistit que el Govern de la Generalitat “continuarà tenint la mà estesa sempre, però des del compromís i la fidelitat als nostres principis”.
 
Les persones, el centre de l’acció de Govern
 
En aquest context, ha assegurat que l’Executiu que presideix treballa amb una “voluntat decidida d’eficàcia, amb compromís i sensibilitat social” i amb l’objectiu de “millorar les condicions de vida tots els catalans sense excepció”. “Perquè les persones, pensin el que pensin, siguin d’on siguin, són el centre de la nostra acció de govern”, ha afegit.
 
En el seu missatge als ciutadans, el president s’ha mostrat partidari d’un país “a l’avantguarda dels canvis”, però ha avisat que caldrà que es converteixin també en “motiu d’equitat i d’inclusió social”. I, en aquest sentit, ha apel·lat tant les institucions catalanes com les europees a “afrontar decididament les polítiques que permetin garantir el benestar de tots el ciutadans” per tal que “ningú no quedi enrere”.
 
El president ha aprofitat per posar en relleu el creixement econòmic i la creació d’ocupació que Catalunya ha experimentat durant el 2016 i s’ha mostrat confiat que les previsions de cara a l’any vinent van encaminades a “recuperar els nivells d’abans de la crisi i recórrer el camí del progrés econòmic i social”.  I, en aquest mateix sentit, ha situat el potencial en el camp de la “revolució tecnològica” que s’està traslladant a tots els àmbits de la vida i que ha de servir perquè la indústria, les pimes, els emprenedors i els autònoms, se’n puguin beneficiar.
 
Valentia i coratge  
 
Després de fer notar els aspectes positius que comporten la globalització, com ara el creixement econòmic, el coneixement i els avenços científics, el president ha reconegut que a nivell mundial també hi ha “dèficits importants” en relació amb la pau, la seguretat i els drets humans. “L’ascens dels populismes, la persecució de llibertats fonamentals en democràcia, com la llibertat d’expressió, la persistència dels conflictes armats i les crisis humanitàries que se’n deriven, continuen essent assignatures pendents que la humanitat ha d’afrontar”, ha dit. Per això, ha fet una crida a “la valentia i el coratge” per encarar-los “sense caure en la recepta fàcil de la demagògia”.
 

Finalment, el president ha tancat la seva intervenció, fent referència al reconeixement de Catalunya com a nació en el marc d’una Europa que ha assegurat “volem més unida, més segura i més democràtica”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
1 de gener de 2017, 21.59 h

#14 Com que es veu que ets autista no et contradiré, però essent tan burro a més de malalt mental, millor faries de callar i no posar-te en evidència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu fletxa NO VA PASAR RES EL ANY 2014 Y NO PASARA RES EL ANY 2017 NO ES FARA CAP REFERÈNDUM
1 de gener de 2017, 20.44 h

EL ANY 2017 Acabara con va acabar EL ANY 2014 EL 9-N Sense FER CAP REFERÈNDUM ..Sera el final Politic de PUIGDEMONT . Las enquestes diuen que JUNTS PEL SI PERD INTENCIÓ DE VOT Perd Força el Procés ja cansa molt ALLARGA Tan una cosa que igualment tots saben mai es fara ..CAL FER POLITICAS SOCIALS Cosa fa molts anys no las fa el govern català nomes fa RETALLADES I CORRUPCIÓ ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
F18 fletxa Sitges
31 de desembre de 2016, 18.31 h

Només cal que Puiggi comenci a fer propaganda de les bondats d'una República amb Estat propi, perque guanyem de carrer el referendum, contraposades a la "fantástica" autonomía de les engrunes, que defensava el seu antecessor en el cárrec: el molt execrable J.Pujol i Soley mentre desviava mil·lions a Andorra. el molt k-bró. botifler, paràsit de M. Tenim el país farcit de parásits i sangoneres. Fem net!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
F18 fletxa Sitges
31 de desembre de 2016, 18.18 h

Les urnes derrotaràn el feixisme per sempre.
Apaña serà forçada per Europa a fer el referendum,
serà forçada a aplicar les més elementals normes democrátiques.
Adéu feixistots rapinyaires!!!

Visca la RepúbliCAT 2017!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Fd'A. fletxa Calders
31 de desembre de 2016, 13.41 h

El senyor Rajoy ens pren per burros, a nosaltres i a tots els espanyols. Proclama repetidament la "igualdad de todos los españoles" sense pensar: 1) El què guanya ell cada mes i el què guanya (?) un empleat amb sou mínim o un desocupat. 2) El que tenen els "grandes de España" en terres i poder del que tenen els habitants d'Andalusia, Extremadura o altres indrets d'España. 3) El que costa la monarquia, les subvencions a les entitats "afectas al règimen", les despeses per representació i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
LLUIS fletxa bcn
31 de desembre de 2016, 12.57 h

El presidente de EC, José Bou, ha afirmado en un comunicado que "es obvio que las propuestas de celebración de referéndums ilegales, el apoyo a la obstrucción de la justicia o el incumplimiento flagrante de sentencias provoca temor en los inversores y el replanteamiento de acciones empresariales que implica un menor crecimiento del PIB y en consecuencia un menor crecimiento del empleo para 2017".

N.B. NI SERÁ , NI SERÁ LEGA I, MOLT MENYS VINCULANT,BATXILLER PUIGDEMONT.QUATRE ANYS DESBARR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de desembre de 2016, 11.16 h

#6

PRESIDENTE POR ACCIDENTE , PUESTO A DEDO POR EL CORRUPTO MASS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
31 de desembre de 2016, 11.15 h

#5

Podemos preguntar a Coca Cola:
https://secure.coca-colacompany.com/ssldocs/mail/eQuery_product.shtml

¿Por qué Coca Cola apoya a los fascistas secesionistas de Cataluña (España)? ¿Por qué Coca Cola apoya a quien roba, extorsiona, y destruye la sociedad catalana mediante el odio y la exclusión? ¿Por qué Coca Cola permite que Sol Daurella, propietaria de Coca-Cola European Partners, utilice el poder de su marca para dar publicidad a una ideología tan próxima al nacionalsocialismo?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.