directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Crisi d’identitat a Ciudadanos

L'ala socialdemòcrata de C's presentarà una esmena al nou ideari de Rivera per evitar el viratge al liberalisme, esmena amb molt poques possibilitats

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El sector socialdemòcrata de C's no s'ha quedat de braços creuats i presentarà una esmena a la totalitat al nou ideari promogut per Albert Rivera, que suprimeix les referències al socialisme democràtic i que vira al liberalisme. Segons ha pogut saber l'ACN, en els propers dies es remetrà un text alternatiu a l'oficial en diverses agrupacions catalanes i d'arreu de l'Estat amb la voluntat que arribi a votar-se al conclave 'taronja' del 4 i 5 de febrer. L'assemblea general haurà de ratificar aleshores els nous estatuts del partit. L'objectiu de l'ala crítica és mantenir les dues ànimes de la formació –la socialdemòcrata i la liberal- i evitar que C's caigui en el "dogmatisme" polític.

imma lucas, alert rivera
Comparteix
   


Etiquetes
Part de Ciudadanos de Catalunya es revolta contra Rivera

En una reunió a Barcelona el 17 de desembre, Rivera i el seu equip van sotmetre a votació del consell general una nova ponència de valors per al partit, que elimina el rastre del socialisme democràtic i reflecteix –segons apunta el nucli dur- les idees que la formació ha defensat a nivell estatal al llarg del darrer any i mig.

El text defineix C's com un partit "constitucionalista, liberal, democràtic i progressista" que aposta per l'economia de mercat, la lliure competència i l'estat de les autonomies. També rebutja les polítiques "sectàries" i reclama uns poders públics que garanteixin les llibertats dels ciutadans. A més, situa l'organització en la tradició constitucionalista amarada de la Il·lustració, la Constitució Americana i la Revolució Francesa i hereva del liberalisme espanyol de les Corts de Cadis.

Malestar entre el sector socialdemòcrata

La proposta va causar malestar entre els militants de C's escorats en el centre-esquerra, que han expressat darrerament la seva "preocupació" pel gir de la direcció cap al liberalisme. "Sembla que només plantegem receptes emmarcades en els dogmes del liberalisme econòmic, i que no expliquem com afecten aquestes mesures a nivell social", es queixen alguns sectors.
 
L'ala socialdemòcrata de C's reivindica la necessitat de mantenir les dues ànimes del partit. Tanmateix, alerten que l'ideari defensat per la direcció suposa, en realitat, una "refundació" del partit, i que això pot tenir conseqüències en tant que es deixa "orfe" un dels dos sectors tradicionalment integrats a la formació taronja, des del seu naixement a Catalunya per combatre el nacionalisme.
 
De la mà del diputat al Parlament Sergio Sanz, l'ala esquerra del partit va presentar una esmena a la totalitat a l'esborrany de la ponència de valors, a fi de mantenir l'ideari impulsat per Francesc de Carreras al 2007. La intenció inicial era arribar a un text transaccionat amb la direcció, però no va ser possible. La proposta de Sanz va caure per només tres vots de diferència.
 
Nova proposta en vistes al conclave del febrer
 
En vistes a l'assemblea general 'taronja' del 4 i 5 de febrer, que ha de ratificar finalment el nou ideari del partit, el sector socialdemòcrata presentarà una altra esmena a la totalitat. El text estableix C's com una formació que es nodreix del "liberalisme progressista i el socialisme democràtic", amb voluntat d'ocupar un espai de centralitat política -a partir d'una actuació "dialogant i conciliadora"-, de ferm compromís en favor dels " drets i proteccions socials", i que aposta per una "economia social de mercat".
 
En els propers dies és previst que grups de militants plantegin aquest text en diverses agrupacions catalanes així com en diversos punts de l'Estat, com ara Euskadi, Múrcia, Astúries o Madrid. El 10 de gener és el darrer dia perquè els adherits a C's remetin les esmenes a les ponències de treball, que han de ser avalades per un comitè d'anàlisi abans d'arribar al conclave del febrer.

 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Joan fletxa Barcelona
2 de gener de 2017, 20.57 h

#15 NI + NI MENYS


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
joddi fletxa Barcelona
2 de gener de 2017, 20.55 h

Mira que arriba a ser il-lús i càndid aquest Albert Ribera, si és creu que conquistarà als espanyols amb el seu anti catalanisme que manifesta. Aquí a Catalunya, per la majoria de catalans és, hi son tots els seus militants i votants, uns anti catalans unionistes i per la resta d'Espanya, un català, al que mai li donaran la total confiança

Gràcies a la seva croada contra el nostra cultura, ha provocat que se li tornés en contra seva, doncs per una banda ha provocat que s'incrementé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
joddi fletxa Barcelona
2 de gener de 2017, 18.46 h

#2 #3 Certamens i festivals que van ser pagats per nosaltres, si és que volíem tenir-los. El que si pagava Franco i molt bé, eran el Cervantes, Canción espanyola, Frente de Juventud monte de los caidos. escuelas taurinas etc. No vulguis donar-nos lliçons i a qui vols enganyar. A gent ignorant com ara tú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan fletxa Barcelona
2 de gener de 2017, 12.18 h

a n'el falangito riveraprimoderivera se li esgarrien les cries


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Fd'A. fletxa Calders
2 de gener de 2017, 12.07 h

Socialdemocràcia vol dir "democràcia que posa l'accent en el socialisme" o sia, que defensa les llibertats del poble. La primera llibertat és la llibertat política. Poder ser el què vols ser. Ciutadans no pot ser mai demòcrata ni social perquè ha nascut contra la democràcia i el dret a decidir dels catalans. Si algú defensa la democràcia o el socialisme no pot estar a Ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
2 de gener de 2017, 11.35 h


VISCA LA GRAN DAVALLADA DE Ciudadanos.........!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 de gener de 2017, 09.00 h


Ala socialdemòcrata a Ciudad-anos?! Quants són? un 3% del partit? I de debò es creuen ser socialdemòcrates? Quanta imaginació que tenen!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
2 de gener de 2017, 07.57 h

#8


RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resoluci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
2 de gener de 2017, 07.46 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluis C fletxa Banyoles
1 de gener de 2017, 21.40 h

Liberalisme o Socialdemocràcia?...No saben que són o què volen ser?.
Jo si que ho se: FEIXISTES ESPANYOLS. Mira si n'és de fàcil definir-los.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.