directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El tripartit, PPC i Grup Mixt portaran a la fiscalia el suposat finançament irregular de CDC

CiU reclama el cessament de l'interventor general i suggereix el de la directora general de Patrimoni

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El tripartit, el PPC i el Grup Mixt portaran a la fiscalia el cas del suposat finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música perquè avaluï la possibilitat d'obrir diligències. Creuen que de la comissió d'investigació del cas del Palau i de l'informe de conclusions que ha lliurat aquest dilluns l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) se'n desprenen clars indicis de finançament irregular de CDC per via de la fundació del Palau de la Música i de la fundació d'aquesta formació política. De fet, en les conclusions que el tripartit elevarà a la fiscalia també hi figuren els casos de l'hotel del Palau, el donatiu de Fèlix Millet a Àngel Colom per liquidar el PI i la requalificació de terrenys de Millet a l'Ametlla del Vallès. Per la seva part, CiU ha demanat el cessament de l'interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella, i ha suggerit el de la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, o, en aquest últim cas, de qui considerin responsable el president Montilla i el conseller Castells.
El diputat d'ERC portaveu a la comissió d'investigació, Pere Bosch, ha mostrat la seva 'satisfacció' per l'informe de la OAC. Ha explicat que en la proposta de conclusions del tripartit s'hi inclouen referències no només al finançament irregular de CDC, sinó també als casos del conveni de permuta de l'hotel del Palau i als mecanismes de control de l'administració, que ha admès que no han funcionat correctament.

ERC interpreta que l'informe de l'OAC diu que els convenis entre Ferrovial i el Palau 'són un simple embolcall per dissimular un traspàs de recursos des de Ferrovial a la Trias Fargas' de CDC. Bosch ha criticat que la Trias Fargas no hagi lliurat tota la informació que se'ls ha requerit, que creuen que podrà aflorar quan el cas sigui al jutjat.

Pel diputat del PSC portaveu en la comissió d'investigació, Jordi Terrades, de la comissió i l'informe de l'OAC se'n desprenen 'indicis raonables' de finançament irregular de CDC que 'ara s'hauran de substanciar per via judicial'. Terrades ha reclamat 'celeritat' a la justícia, perquè 'l'opinió pública de Catalunya no acaba d'entendre que un any després de la intervenció judicial (del Palau), les derivacions encara no s'hagin investigat amb profunditat'.

CDC 'ha de tenir les mans lliures i netes'

Tant Bosch com Terrades han carregat contra l'actitud de CDC durant la comissió d'investigació. Terrades ha etzibat a Mas que 'faria bé abans començar la campanya electoral de donar explicacions clares als ciutadans i depurar responsabilitats al seu partit', mentre Bosch ha exigit explicacions perquè 'un partit que aspira a governar no només ha de tenir les mans lliures, sinó que ha de tenir les mans netes'. A més, tant PSC com ICV-EUiA han carregat contra UDC per la querella també per suposat finançament irregular de la fundació vinculada als democristians.

CiU reclama el cessament de l'interventor de la Generalitat i suggereix el de la directora general de Patrimoni

CiU reclama responsabilitats polítiques en les seves conclusions sobre la comissió d'investigació sobre el cas Palau i reclama el cessament de l'interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella, i ha suggerit el de la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, o, en aquest últim cas, de qui considerin responsable el president Montilla i el conseller Castells. La federació nacionalista ha dit fer-se seu l'informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), ja que considera que aquest estableix 'fets acreditats', sobre actuacions del tripartit, per exemple, amb l'hotel del Palau, i no 'dubtes raonables' com en el cas del finançament de CDC. Pujol ha defensat els comptes de CDC.

La comissió d'investigació debatrà aquest dimarts les seves conclusions i les votarà en el Ple aquesta mateixa setmana. La federació nacionalista creu que és una comissió que se'ls ha 'girat en contra' del tripartit i del PPC, a qui el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha titllat de 'soci de conveniència' dels partits del Govern en aquest cas.

El PPC demana la dimissió de Castells

En la línia del tripartit, en les seves recomanacions, el PP català veu oportú traslladar 'l'expedient i els treballs de la comissió d'investigació a la Fiscalia, per si aquesta considerés obrir les corresponents actuacions'. També considera oportú 'realitzar les modificacions normatives necessàries per establir l'obligació de que les fundacions amb vinculacions orgàniques a partits polítics amb representació parlamentaria, hagin d'informar al Patronat de fundacions dels convenis que s'haguessin signat amb altres fundacions o entitats sense ànim de lucre'. Recomana a Àngel Colom 'que arribi a un acord amb la direcció del Palau de la Música per tal que es rescabali a les entitats dels diners que Millet li va entregar de forma irregular'.

Per la seva banda, el grup mixt també demana traslladar a la fiscalia les conclusions de la comissió 'per tal que esclareixi judicialment qualsevol sospita de finançament il·legal i les responsabilitats penals que en el seu cas es deriven'. En les seves conclusions, el mixt no demana cessaments, tot i que la diputada de C's Carmen de Rivera ha avançat que donaran suport a les peticions que facin altres grups.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
27 de juliol de 2010, 12.35 h

#4
I per qui han de venir temps millors pels regionalistes de segona tan constitucionalistes com el pp per tal de remenar les cireres i untar-se´n el dits?. Ciu va votar la llei de partits i va dir sí , Ciu va votar el plan hidrologico nacional i va dir sí al transvasament de l´Ebre. Ciu porta anys i panys donant suport a pressupostos del govern central de torn que sempre han discriminat Catalunya. Ciu no ha donat suport a les consultes sobre la independència, només alguns militants de Ci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Republicà fletxa Barcelona
27 de juliol de 2010, 12.25 h

Cada mes aproximadament apareix un cas de corrupciò escandalòs de CIU i la gent com si res.

Que si el Pretoria, que si el Colom, que si el finançament de CDC, que si la fundaciò país i paisatge...

UNA VERGONYA !!!!! I els jutges no foten res perque CIU salva el cul al ZP a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
27 de juliol de 2010, 11.30 h

Aruberuto i mercenaris de CiU ex-votants : esteu nerviosos perque podeu acabar a la garjola ? O perque vagin aquells de qui cobreu diners robats a tots els catalans ? O sigui que es demostra que CiU és extraordinariament corrupta i enlloc d´aportar arguments per demostrar el contrari només sabeu dir que ERC ha posat un andalús de president. I en efecte, quan CiU governi m´encantaria que CiU investigués els comptes de tothom, això és el que es fa en un país democràtic. Llàstima que lla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
aruberuto fletxa barcelona.
27 de juliol de 2010, 10.48 h

Aquesta denúncia de tots els partits del Parlament contra CiU te moltes lectures, pero a mi em queda molt clar qué és una manipulació per fer el màxim mal a CiU, perque saben que guanyará les eleccions i volen perjudicar-los al màxim. Més mal que ha fet el tripartit a Catalunya no és possible. Tenir els 25 diputats del PSC al servei del anticatalà PSOE votant sempre a favor d'ells i d'Espanya i en contra de Catalunya. Perjudicant-la en totes les seves accions, més pròpies de quinquis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
27 de juliol de 2010, 10.10 h

El tripartit no sempre tindrá majoria parlamentària per fer de jutge i de part, i ara que s'ha obert aquest camí, cal recordar que qui a ferro mata, a ferro mor.

Ja cal que els del tripartit tingueu els comptes ben nets i polits, perqué en un futur molt inmediat, haureu de demostrar que sou innocents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de juliol de 2010, 01.38 h

Perquè també creiem que hi ha molts espanyols idiotes.

http://www.facebook.com/group.php?gid=100626053328635


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Samant Foix fletxa Alt Urgell
26 de juliol de 2010, 22.39 h

Els catalans som una mica massoquistes, ja que ens passem la vida queixant-nos de Madrid i reclamant a Espanya quan hauríem de reclamar és a CIU. És a dir, si CIU volgués ara mateix, o gairebé, Catalunya seria independent. Però CIU no vol. La manifestació multitudinària l'hauríem de fer davant la seu de CIU!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.