directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont surt victoriós de les preguntes que "pretenen boicotejar el referèndum" a la SER

Li han preguntat sobre quina ha de ser la participació i el persentatge per al vencedor

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Carles Puigdemont ha anat a la Cadena Ser i ha contestat les preguntes d'Iñaki Gabilondo, Gemma Nierga i Rosa Badia i també Antoni Bassas. Un dels temes on s'ha aprofundit ha estat sobre com haurà de ser el referèndum: quina participació hauria de tenir i quin hauria de ser el percentatge del guanyador. Un debat que Puigdemont té clar que pot ser perillós per aquells que "volen boicotejar la possibilitat de fer el referèndum". A l'entrevista també hi havia Ada Colau.
 
Carles Puigdemont i Ada Colau a la Cadena Ser
Carles Puigdemont i Ada Colau a la Cadena Ser
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Evitar un debat que pot boicotejar el referèndum
 
El president de la Generalitat ha sabut sortir victoriós sobre les disquisicions de les xifres que hauria de tenir el referèndum que interessa al sector unionista i ha explicat que totes les normes internacionals, entre elles la Convenció de Venècia, recomanen "evitar aquest tipus de debat per no facilitar el boicot dels que legítimament estan en contra". Tot i això, el president s'ha preguntat "quanta gent caldria per decidir la dependència de Catalunya amb Espanya?, el percentatge seria la meitat dels vots més un, doncs per decidir la independència ha de ser el mateix", ha ressaltat.
 
El cap de l'Executiu ha respost així les preguntes que els periodistes Iñaki Gabilondo, Antoni Bassas, Gemma Nierga i Rosa Badia li han fet en el decurs del programa especial de Ràdio Barcelona que s'emet avui amb motiu del 50è aniversari de la campanya solidària Cap Nen Sense Joguina. El president ha estat entrevistat en directe als estudis de l'emissora juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
 
"Serà la ciutadania qui farà efectiu el referèndum fent-lo seu"
 
El president de la Generalitat ha assegurat aquest matí que "compartim la idea que un referèndum ha de ser efectiu" i "serà la ciutadania qui el farà efectiu fent-lo seu". "Si la majoria de la població entén que és l'eina amb la qual es vol expressar, amb la seva participació avalarà aquest instrument", ha subratllat.

Porta oberta a ser president de la República Catalana
 

Puigdemont ha tornat a comentar que no es tornarà a presentar per a ser president de la Generalitat catalana: "l'escenari, el compromís que tinc i l'encàrrec que se'm fa és culminar el període de la postautonomia a la preindependència, i s'acaba aquí. Jo vull que el que vingui després sigui un estat nou. Si el poble no ho vol, és una nova etapa que en qualsevol cas demana noves eines i nous lideratges", ha conclòs. Però en cap moment ha fet referència a la possibilitat de presentar-se per a ser el primer president de la República Catalana.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
LLUIS fletxa bcn
18 de gener de 2017, 19.45 h

Les autoritats de la UE sempre han mantingut que una eventual separació de Catalunya de l'Estat espanyol és un afer intern d'Espanya, però que en qualsevol cas, aquest fet implicaria que el nou estat català quedaria automàticament fora de la Unió i hauria d'iniciar els tràmits per a la seva sol·licitud d'ingrés.

I ara, la UE s'ha allunyat encara més de les reivindicacions independentistes catalanes i del referèndum després del no del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya

N.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Fd'A fletxa Calders
12 de gener de 2017, 15.15 h

#40 Lluís, el procés de reunificació alemanya no tè res a veure amb Catalunya ni la regió del Véneto tampoc. Ni Baviera ni el Véneto van ser mai assetjats i bombardejats per un exèrcit Alemany o Italià per tal de sotmetre'ls per la força. Al Véneto parlen Italià (amb dialecte propi) i a Baviera parlen alemany. Si a Baviera o al Véneto hi ha algun dia la meitat més u dels habitants que demanin ser independents, ni Itàlia ni Alemanya s'hi podran oposar. El cas de Catalunya no qued... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
LLUIS fletxa bcn
12 de gener de 2017, 14.51 h

El procés sobiranista català ha rebut una important clatellada indirecte del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya, que ha rebutjat que un länder pugui celebrar un referèndum d'autodeterminació, en una resposta a un dirigent d'un partit independentista de Baviera.

En la mateixa línia, el Tribunal Constitucional italià va ser molt clar en la seva sentència número 118, d'abril del 2015, dictaminant que la regió del Vèneto no pot organitzar un referèndum consultiu sobre la possib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Fd'A fletxa Calders
7 de gener de 2017, 20.49 h

#38 No vull tractes amb gent com tu. Ets molt poca cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
6 de gener de 2017, 13.08 h

#37
QUERIDO NAZI

TU SI QUE PARECES TENER LA VERDAD ABSOLUTA AL DICTAMINAR QUE TODOS LOS HABITANTES DE vALENCIA,bALEARES Y LA REGION CATALANA QUEREFMOS FORMAR PARTE DE ESA ENTELQUIA DE pp.cc.

NI A LA MITAD LLEGAIS,

JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Fd'A fletxa Calders
6 de gener de 2017, 12.50 h

#36 Tu, com a mínim, deus ser bisbe o cardenal perquè parles "ex cátedra" per dir totes les tonteries que et venen al magí. Si això no és fer el ridícul de manera contundent...ja m'explicaràs què és. No tinguis cap dubte de que TOTS els territoris catalans prefereixen ser de Catalunya abans que d'España. Les fronteres pot ser que passin per més amunt dels Pirineus, per les Balears i per la cua de València. D'això se'n diu "els països catalans" perquè tots tenen com a propi l'idi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
radaam fletxa Sant Serení del Mont
6 de gener de 2017, 12.30 h

¿no se cansan de hacer el ridículo?

El referendum, si se produce, nunca será aceptado por la comunidad internacional, pasará desapercibido, o a lo sumo aparecerá como una noticia folklórica al final de los titulares.

Será una segunda edición de la "consulta popular" anterior, donde sólo irá a votar (por el sí claro) la tropa adoctrinada indepe, el resto lo boicoteará o pasará del tema.

No creemos en una España dividida en "pueblos", aquí lo que hay son cuarenta y seis millon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
6 de gener de 2017, 09.33 h

#30
#28
#26 ARAGONESES , EL NIÑO DE LOS TRICORNIOS ! HA HA HA HA HA HA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
6 de gener de 2017, 08.19 h


#30 Què rius tu, Aragoneses, pobre desgraciat? Rius del ridícul que fas veient NAZIS, NAZIS ,NAZIS, NAZIS, NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS, NAZIS ,NAZIS, NAZIS, NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS ,NAZIS, NAZIS ,NAZIS, NAZIS, NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS ,NAZIS, NAZIS ,NAZIS, NAZIS, NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS , NAZIS , cada vegada que beus l'anís el Mono ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
6 de gener de 2017, 08.16 h



#32 si el tribunal constitucional alemany s'assembla a l'espanyol, valdria més que es fotés la llengua a cert lloc i callés


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.