directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Conselleria d'Educació del País Valencià retalla el català de les aules pel curs 2010/2011

Prop de 400 pares i mares de la localitat de Mutxamel, a Alacant, es queixen al Síndic de Greuges degut a l'abolició del català en diversos centres de la ciutat

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El govern del País Valencià sembla decidit a eliminar el català de les aules. El darrer exemple es troba a l'IES Mutxamel (Alacant) on la Conselleria d'Educació ha eliminat, de cara al curs vinent,  la única línia de batxillerat en català que hi havia, deixant intactes les dues vies que es cursen en llengua castellana. Diego López, president de l'Escola Valenciana, declara que la Conselleria d'Educació ataca l'ensenyament plurilingüe en català, i 'vulnera el dret dels pares i mares a triar una educació plurilingüe basada en l'ensenyament en català pels seus fills'. El Síndic de Greuges del País Valèncià ha iniciat una campanya amb l'objectiu d'iniciar investigacions i actuacions sobre l'incompliment reiterat de l'aplicació de l'ensenyament en català als instituts.

egb primària classe escola nens
Comparteix
   


Etiquetes
El català es mor a les aules del País Valencià. El govern del PP liderat per Francisco Camps es mostra convençut d'acabar amb el plurilingüisme a les classes, i és per aquest motiu que retalla tot allò que soni a català. L'últim exemple es troba a l'IES Mutxamel (Alacant) on la Conselleria d'Educació ha abolit l'única línia de batxillerat que es cursava en català mentre que s'han deixat intactes les dues que es cursaven en llengua castellana.

La Plataforma per l'Ensenyament Públic de Mutxamel està formada l'IES Mutxamel, IES l´Alluser, CP Arbre Blanc, i CP el Savador, CP Manuel Antón. Precisament aquest darrer centre ha estat també objecte de la política repressiva amb el català per part del govern del País Valencià. En aquest centre s'obrirà el proper curs una nova unitat d'aprenentatge per a infantil de 3 anys en castellà obviant les peticions dels pares que demanaven que fos 'preferentment' en català.

Diego Lopez, president de l'entitat Escola Valenciana, ha declarat que la Conselleria d'Educació ataca l'ensenyament plurilingüe i que 'vulnera el dret dels pares i mares a escollir un ensenyament en català pels seus fills'.

'A secundària tu tens la clau'

És el nom de la campanya endegada pel Síndic de Greuges per tal que aquest organisme inicii ofici d'investigació de fets i actuacions a la Conselleria d'Educació "sobre l'incompliment reiterat de l'aplicació de l'ensenyament en valencià als instituts". Prop de 400 pares i mares de Mutxamel ja s'han afegit a la campanya, ja que, segons la portaveu de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de Mutxamel, Alexia Puig, 'els nostres fills tenen dret a estudiar el batxillerat en el mateix idioma en que han estudiat educació infantil, primària i secundària'.

Segons l'Informe de matriculació als instituts que va presentar el passat 1 de juny Escola Valenciana, actualment el nombre d'alumnes de la província d'Alacant que poden estudiar en català als instituts és del 10,6% en 74 centres públics i 1 privat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
27 de setembre de 2010, 17.32 h

Odi el que desprén el teu text... quin mal t'han fet els catalans? No ens n'hauran fet moltíssim més els castellans? Per què no dirigeixes el teu odi cap a ells? Vinga va! Abalfabet!#10


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
valenciafreedom fletxa Valencia, Regne de Valencia
2 d'agost de 2010, 23.59 h

El catala a les escoles valencianes? eixe es el vostre respet a la nostra llengua valenciana? el vostre imperialisme es lo pitjor que te la Europa moderna. El vostre odi cap a les nostres senyes d´identitat es massa gran i per supost al mateix temps massa ignorant, perque quand mes mos insulteu als valencians, mes anticatalanisme ni ha. El vostre odi no fa res contra el espirit de lliuta dels valencians. Vosatros catalanistes no sou mes que una colla de gentola, dels que els valencians no volem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JOB fletxa València.
1 d'agost de 2010, 20.01 h

Una autèntica vergonya. Hem de fer alguna cosa per tal d'aturar esta política etnocida d'un govern que cada dia dissimula menys el seu espanyolisme i el seu antivalencianisme. Es necessari mobilitzar el màxima possible del poble valencià en defensa de la seua llengua i la seua identitat.

De pas, féu el favor d'utilitzar el terme valencià per a referir-se al nostre català. Es el nom oficial i l'unic que fa servir el poble des de fa segles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
RAFA ASENSIO fletxa ALBALAT DELS TARONGERS
1 d'agost de 2010, 05.10 h

QUE EL PP NO TÉ CAP INTERÈS EN EL FOMENT DEL VALENCIÀ ESTÀ BEN CLAR, I QUE A LES COMARQUES DEL SUD ÉS ON MÉS INTENTA DESCATALANITZAR TAMBÉ. TOT I AIXÍ, M'AGRADARIA ACLARIR QUE AL PAÍS VALENCIÀ NO EXISTEIXEN LÍNIES EN CASTELLÀ O EN VALENCIÀ SINÓ QUE HI HA DIVERSOS PROGRAMES, EL QUE HAURÀ PASSAT ÉS QUE ELS GRUPS JA NO SERAN DE PIL O PEV (EL QUE TOTS DIUEN LÍNIA EN VALENCIÀ) SINÓ QUE NOMÉS HI HAURÀ PIP, QUE NOMÉS MARCA EL MÍNIM D'HORES EN CATALÀ QUE S'HAN DE DONAR, CREC QUE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
SOM I SEREM! fletxa TORDERA.
31 de juliol de 2010, 18.27 h

El que s`está fent al país valencià es vergonyos! Hi ha una bestial persecució contra tot el que sigui català, sobretot a la llengua. aixó es ANTI-DEMOCRÀTIC al 100%. Segurament culpareu al cabró feixista d`en F.Camps; pero la vertadera culpa es de la "chent" que vota al P.P. valencià... aquests són el pitjors de tots. Tot i que el PSOE valencià tampoc ha fet res de bó en aquelles terres, apart de fer la vista grossa en aquests afers "Catalanofòbics". Els defensosrs valencians dels... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
31 de juliol de 2010, 12.31 h

Els valencians patim Apartheid per part de l'imperialisme espanyol. Açò és una dictadura. Llàstima que no siguem cubans o veneçolans, perquè si no ja tindríem tot el suport occidental i seríem tractats com a dissidents polítics, i ens plourien els dòlars i els euros. Quin fàstic d'imperialistes i supremacistes, tots plegats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
31 de juliol de 2010, 09.29 h

i Que esperàveu del partit feixista hereu del fill de puta franco. PP=FEIXISME=ESPANYOLISME=IGNORÀNCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.