directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas dóna per fet que l’inhabilitaran per exercir càrrec públic i espera que “serveixi d’alguna cosa”

L’expresident anima a que el judici pel 9-N pugui “alimentar l’acció de la gent” i generar un clima “a favor del referèndum”

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Artur Mas, expresident de la Generalitat, ha donat per fet aquest dimarts que el tribunal que el jutjarà per convocar el procés participatiu del 9 de novembre del 2014 l’inhabilità per exercir càrrec públic. Mas ho ha dit en el marc d’una conferència que ha pronunciat a Mallorca, on ha esperat que la inhabilitació “serveixi d’alguna cosa”. L’expresident ha evitat entrar en el debat sobre la successió de Carles Puigdemont al capdavant de la llista del PDECat per presidir la Generalitat. Sí ha esperat, però, que els “judicis polítics” a ell, a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, al diputat Francesc Homs o a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, puguin “alimentar l’acció de la gent i generar un clima a favor del referèndum”.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha afirmat en aquest sentit que votar “és la solució, en cap cas el problema”, tenint en compte que “el 80% dels catalans” volen el referèndum. En contraposició ha criticat “l’immobilisme” del govern de l’Estat. “Alguns parlen d’operació diàleg però no ens permeten asseure’ns en una taula per debatre la nostra aspiració nacional”, ha assenyalat. 
 
Sobre el judici de 9-N, que tindrà lloc entre els dies 6 i 10 de febrer, ha opinat que els “judicis polítics” han “d’alimentar l’acció de la gent i generar un clima a favor del referèndum”.
 
Finalment, el president Mas ha afirmat que si Catalunya assoleix la constitució d’un Estat pot “esdevenir la Dinamarca de la Mediterrània”, amb “un estat del benestar fort, una economia moderna i una base industrial exportadora”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
LLUIS fletxa bcn
15 de gener de 2017, 17.19 h

Fitch mantiene a Cataluña en 'bono basura' con perspectiva negativa.

La agencia subraya los riesgos políticos que afrontará la comunidad en los próximos dos años relacionados con el proceso separatista.

La agencia de calificación crediticia Fitch ha mantenido la nota de Cataluña en BB, nota encuadrada en lo que se considera bono basura, con perspectiva negativa.

N.B. QUAN LA REPUBLICA , JA HI SERIA A LA PRESÓ .PER MENYS , LL. COMPNYS ANÁ I, NO PASSÁ RES DE RES...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep Pagès i Canaleta CASES FREDES PER LA POBRESA fletxa DIR QUES FARA EL REFERENDUM SI ES MENTIR .. ES ENGANYAR A TOT CATALUNYA ALS CATALANS
13 de gener de 2017, 01.36 h

CATALUNYA es la Comunitat més Corrupta de tot Espanya , Segons diuen he , ¿ i qui te la Culpa ? CONVERGENCIA te molts molts casos de Curropció , si aixo i sumes LES RETALLADES EN SANITAT I EDUCACIO . Es veu el molt de mal que a Fet el Goven Català de Dretas que ara manda Catalunya ..ARTUR MAS Ens faras Plorar de Riure SI BAS FER UN PACTA AMB EL GOVERN ESPANYOL DE RAJOY Per Salvarta de anar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
SYNERA fletxa VIVE FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
12 de gener de 2017, 17.08 h

#7

JA JA JA JA

y EL DE aLEMANIA, y EL DE iTALIA Y EL DE usa


EL INDEPENDENTISMO EN EUROPA
Italia, “una e indivisible”
El Tribunal Constitucional italiano fue muy claro en su sentencia número 118, de abril del 2015. La región del Véneto no puede organizar un referéndum consultivo sobre la posibilidad de independencia de su territorio y tampoco una consulta sobre la ampliación de su autonomía fiscal. La máxima instancia judicial de la República reiteró que Italia, como indica el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Fd'A fletxa Calders
12 de gener de 2017, 13.42 h

No es pot denunciar el Tribunal Constitucional Espanyol a la Unió Europea? No és Europa una unió de democràcies? És democràtic que algú sigui jutge i part alhora? Tribunal Constitucional Espanyol, inhabilitat per sempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 de gener de 2017, 16.34 h



#4


BEJOTA, NO TENS NI VERGONYA NI DIGNITAT.



AMB LES ANALFABETADES RIDÍCULES QUE TAN SOVINT HAS ESCRIT AQUÍ, QUALSEVOL PERSONA QUE NO FOS UN FILL DE PUTA QUASI OLIGOFRÈNIC TOTAL, S'AVERGONYIRIA I NO GOSARIA TORNAR A TREURE EL NAS AQUÍ.





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 de gener de 2017, 16.31 h


#2
#3 Coincideixo amb gran part de la vostra anàlisi de la conjuntura


. Crec que és molt PROBABLE (però no pas del tot segur) que el govern de Madrid, que serà tan franquista com vulgueu però no pas IDIOTA DEL TOT, se'n poden haver adonat que potenciar la figura de l'Artur Mas per a una futura presidència d'una Catalunya independent, és afavorir els interessos de la dreta i del Gran Capital, que és el que orienta l'acció política del PP i de bona part del PSOE.


També sé que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
11 de gener de 2017, 12.45 h

Hi ha un denominador bastant comú als tres territoris on s'estan plantejant iniciatives secessionistes a Europa o on s'ha fet recentment. Tant Catalunya com Baviera o el Vèneto tenen sensibilitats nacionalistes i comparteixen el sentiment d'haver contribuït excessivament a les arques dels seus respectius Estats. També és comuna la negativa d'aquests a concedir-los el dret a convocar referèndums independentistes o d'autodeterminació.

N.B. QUAN LA REPUBLICA , JA HI SRIA A LA PRESÓ COM EN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de gener de 2017, 10.19 h


#2 A Madrid saben molt bé que quan Catalunya s'hagi independitzat, aquests judicis seran un capital polític important. No tingueu por que jutgin el Junqueras, perquè no el volen de president de la Generalitat. Prefereixen que hi hagi l'Artur Mas, que ja ha donat moltes proves de que prefereix els interessos de la dreta que els de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Frank fletxa Puigcerdà
11 de gener de 2017, 10.12 h

No li poden fer millor propaganda a l'Artur Mas que jutjant-lo i inhabilitant-lo. No sé si és que a Madrid són subnormals o si saben perfectament lo que fan i és una jugada a quatre o cinc bandes


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep de Rubí fletxa Vallès Occidental
11 de gener de 2017, 10.11 h

Vergonyosa la poca confiança que demostra la gent del PDCat en la culminació del procés d'independència : sr Mas, sra Ortega, no sabeu que si som un ESTAT INDEPENDENT les inhabilitacions de la decadent i corrupta justícia espanyola quedaran anul·lades? Poca confiança o victimisme doncs?


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.