directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament aprova la Llei de vegueries, que preveu la nova organització territorial de Catalunya

Els consells de vegueria substituiran les diputacions provincials · CiU ha carregat contra la norma perquè hi veu només 'un canvi de nom'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha aprovat la Llei de vegueries amb els vots a favor del tripartit i els vots en contra de CiU, el PP català i el grup mixt. Amb la seva aprovació, després de les eleccions municipals del 2011, es crearan el consells de vegueria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Així mateix, per la creació de les vegueries de les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i la Catalunya Central l'Estat ha de modificar els límits provincials. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha destacat que aquesta aprovació era una 'fita històrica' i que l'aprovació no significa un simple canvi de nom. CiU ha carregat contra la normativa assegurant que 'no hi ha cap més efecte que un canvi de nom'. La sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut ja avançava que les vegueries només serien constitucionals si no modifiquen els límits de les diputacions.
jordi ausàs, governació
El conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Comparteix
   


Etiquetes
El tripartit ha presentat dues esmenes al text que van ser presentades després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i que han estat aprovades. En la primera esmena, manifesta que el Consell de vegueries de les Terres de l'Ebre, amb la seu institucional a la ciutat de Tortosa, s'ha de constituir tant bon punt s'hagi produït la modificació de la legislació estatal corresponent. El Consell de Vegueria de Tarragona adopta, en aquell moment, la denominació de Consell de Vegueria del Camp de Tarragona'.

La segona esmena del tripartit aprovada indica que 'després de la celebració de les properes eleccions municipals, previstes pel 22 de maig de 2011, es procedirà a la constitució del Consell de Vegueria de Barcelona, del Consell de Vegueria de Girona, del Consell de Vegueria de Lleida i del Consell de Vegueria de Tarragona, amb la seu institucional a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, respectivament'. El text aprovat manifesta que 'la circumscripció territorial d'aquests consells de vegueria coincideix amb la de les vigents províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Els consells de vegueria esmentats substituiran les diputacions provincials corresponents'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pau fletxa Tortosa
28 de juliol de 2010, 12.20 h

Visca la vegueria de les Terres de l'Ebre!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Elrohir fletxa Barcelona
28 de juliol de 2010, 00.22 h

Vegueries és l'escàndol, i l'Entitat metropolitana ha passat com si res.

Ara ERC tindrà on col·locar els seus amics i el PSC, també. Uns per altres ens han col·lat un GOL increïble per a seguir mantenint un munt de funcionaris inútils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Republicà fletxa Barcelona
28 de juliol de 2010, 00.03 h

CIU ens hauria d´explicar com es pot estar en contra la llei de vegueries i a favor de la vegueria del Penedes al mateix temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.