directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La justícia tomba la demanda de Societat Civil contra el directe!cat

L'entitat unionista va denunciar el diari com a mesura de pressió per canviar una notícia que el jutge sentencia que és "veraç"

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Jutjat de Primera Instància nº11 de Barcelona ha donat la raó al directe!cat en el procés judicial que Societat Civil Catalana va iniciar contra aquest diari per denunciar la campanya que l'entitat va encetar el març del 2015, a través del bloc Dolça Catalunya, on demanava als ciutadans que fessin fotografies de les estelades que trobessin a les entrades dels municipis: "envíe la foto y déjele el trabajo a SCC".
La notícia que va provocar la demanda de Societat Civil
La notícia que va provocar la demanda de Societat Civil



Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
L'origen de la denúncia

directe!cat fou denunciat per informar d'una iniciativa de Dolça Catalunya que feia una crida a la "resistència ferma" amb la persecució de les estelades col·locades en les entrades dels municipis a través de fotografies que s'enviarien a una adreça de correu propietat de Societat Civil Catalana. directe!cat informava que aquesta informació, que vinculava directament a l'entitat unionista amb el seu correu, estava acompanyada amb l'enllaç d'una altra secció on recollia actes vandàlics a Palau-solità i Plegamans, Casserres, Girona i Sant Feliu de Codines entre altres. La secció en qüestió, com es pot comprovar en aquest enllaç, fou eliminada, i rebia el nom de 'Catalunya de tots'.


 
SCC, en veure's destapada la informació que els vinculava, va presentar una denúncia contra directe!cat per fer un "absolut menyspreu a la veracitat i amb l'única voluntat d'infamar l'honor de l'actora i la seva activitat", i reclamava una indemnització de 30.000€ per danys i perjudicis per vulneració del dret a l'honor. Una denúncia que el diari va recórrer demanant l'absolució, ja que entenia que no s'havia produït cap de les intromissions denunciades i no faltar a la veritat. En aquest sentit, la defensa del diari exposà que ""el digital dels que votessin sí" fa constar de forma nítida que la seva línia editorial és obertament favorable al procés polític iniciat pels partidaris de la independència de Catalunya, i que l'actora reconeix que és una entitat que té per objectius promoure, difondre i fomentar la cohesió i la convivència a Catalunya i d'aquesta amb la resta d'espanyols, així com promoure, difondre i mantenir la cultura catalana com a part inseparable de la cultura espanyola comuna, havent obtingut molta rellevància en els àmbits polítics tant espanyol com a català".
 
El jutge dóna la raó al directe!cat, la informació és "veraç"
 
La sentència nº8/2017 exposa molt clarament que la informació del directe!cat es "veraç" i que es tracta "d'opinions que procedeixen d'un diari en posició política diametralment oposada a la de la demandada, amb la qual existeix un evident antagonisme i la utilització del qual és previsible".El jutge considera que no hi ha cap sacrifici del dret a l'honor en benefici de la llibertat d'expressió.
 
 
El magistrat Juan Ignacio Vaquerizas condemna a SCC a pagar les quotes processals, un cop molt dur per una entitat que no ha sabut digerir que directe!cat destapes l'estratègia unionista per criminalitzar els pobles que lliurement han decidit a través dels seus consistoris poder alçar la bandera estelada a l'entrada dels municipis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
15 de gener de 2017, 11.49 h

#20 Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja. Juà, juà, juá, juà juà juá !!!!!!!!!
I no ets feixista. Sort d'això cabró !!!!!!! Jo, jo, jo, jo, jo, jo !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Homo Borregus fletxa Somewhere over the Rainbow
15 de gener de 2017, 08.06 h

#20 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Santulària - Synera - Roger - Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 12.18 h



Yo, "Aragoneses", no soy un FASCISTA . aunque me guste nuestro GLORIOSO CAUDILLO Franco , crea que el Cara al sol y el isno de la Guardia Civil sean las músicas más melodiosas del mundo mundial, yo no soy fascista, lo que pasa es que los catalanes, que sois todos unos nazis porque quereis votar la ruptura de la sacrosanta madre patria que todo os lo a dado, vosotros catalanes sois los nazis terroristas talibanes de Hitler.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
13 de gener de 2017, 19.36 h

#9 És que últimament tant en els diaris com a les cadenes de televisió, s'han après de memòria el verb de "tombar" i ja s'han oblidat totalment dels sinònims catalans. Això és vergonyosament el coneixement que tenen els poders mediàtics i amb ells, els periodistes i locutors de la nostra preuada llengua.
Perquè no hem d'oblidar que el català, no vull dir que més, però si tan ric com ho és el castellà, tot i patint una "excomunicació" constant per part d'espanya.
Amb aquest tara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Lluis C fletxa Banyoles
13 de gener de 2017, 19.08 h

#16 Ja esteu tardant en marxar, tu i ell...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
13 de gener de 2017, 16.50 h

>>> havent obtingut molta rellevància en els àmbits polítics tant espanyol com a català

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ui sí, una entitat amb 75 socis, una pàgina web on hi entrem a riure una estona i, això sí, que té uns ingressos "anònims" de cosa d'un milió d'euros l'any, malgrat la seva irrellevància, com s'ha pogut comprovar en totes les manifestacions que ha convocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
LLUIS fletxa bcn
13 de gener de 2017, 15.00 h

El presidente del Banco Sabadell, Josep Oliu, ha lanzado un aviso a navegantes este viernes ante una eventual declaración de independencia en Cataluña. Ha recordado que tiene la facultad de trasladar la sede del cuarto banco del país para garantizar que siempre esté en territorio comunitario porque no debe convocar una junta de accionistas para este fin. Implica que podría completar el trámite en unos dos días.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Santulària - Synera - Roger - Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
13 de gener de 2017, 13.52 h

Puigdemont, entre las 12 personas que "arruinarán el 2017" según 'Politico'

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/puigdemont-personas-que-arruinaran-2017-politico-5721681


GRACIAS POKEMON POR INTERNACIONALIZAR EL PRUSES Y HACERNOS PASAR VERGUENZA AJENA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14

Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
13 de gener de 2017, 12.04 h

#12

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.