directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Degoteig de mostres que evidencien que el món ja espera el referèndum català

Diversos mitjans de comunicació i empreses influents d'arreu del món ja tenen la votació en les seves previsions

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre – Mentre el debat polític i mediàtic a Catalunya i la resta de l’Estat continua instal·lat en el dret o no a fer un referèndum, la comunitat internacional dóna mostres que es creu el compromís de Puigdemont, contret el 28 de setembre durant el debat de la qüestió de confiança. La BBC, diversos mitjans de comunicació especialitzats en informació internacional, un dels bancs més poderosos del món i una agència d’intel·ligència nord-americana coneguda com la CIA a l’ombra ja han assumit el ‘o referèndum o referèndum’. 

La seu central de Deutsche Bank
La seu central de Deutsche Bank

Comparteix
   


Etiquetes

La BBC es fa ressò de les paraules de Puigdemont, prometent la independència amb un 50%+1 de vots

La BBC es pregunta en un article publicat aquesta matinada: "Intentarà aquest any Catalunya independitzar-se d'Espanya?". La publicació subratlla les paraules de Carles Puigdemont durant el discurs de Cap d'Any i esmenta unes declaracions del president uns dies abans: "Si el 50% més un vota Sí, declararem la independència sense dubtar-ho". La peça també especula amb que "les tensions poden pujar" el 2017 i diu que les enquestes remarquen que el resultat seria ajustat. A més, indica que un 85% de catalans vol votar, basant-se en l'enquesta d'El Periódico de fa unes setmanes. 

Deutsche Bank i Stratfor recomanen tenir en compte els esdeveniments a Catalunya

Aquesta setmana un informe de l’entitat financera Deutsche Bank, l’onzè banc del món en volum d’actius, posava la “votació d’independència de Catalunya” entre els 30 temes que els seus inversors hauran de tenir en compte aquest 2017. De fet, el posen en el lloc número 21, per sobre de les conseqüències del Brexit. Una visió que comparteix Statfor, l’agència d’espionatge i intel·ligència nord-americana amb el sobrenom de ‘la CIA a l’ombra’. En un document de previsions per enguany a Europa, l’empresa dedica només un paràgraf a l’Estat espanyol, on diu que “Catalunya continuarà pressionant per la seva independència” i que el Principat “no abandonarà els plans de celebrar” el referèndum, malgrat que Madrid “no ho autoritzarà”.

'Time' i 'Courrier International' ja tenen el setembre marcat a l'agenda

Diversos mitjans de comunicació també han marcat el proper setembre com el mes en què els catalans tornaran a estar citats a les urnes per un plebiscit. És el cas de la revista Time –amb una circulació de més de 3 milions d’exemplars i un abast de 26 milions de persones–, que ho incloïa al llistat de cites importants de 2017 en el novè mes de l’any, al costat de l’assemblea general de les Nacions Unides i el congrés mundial d’enginyeria de l’energia. En el mateix sentit, el setmanari francès Courrier International també inclou la votació entre les tres cites més importants de setembre.

El controvertit article de 'Politico'

Qui s’ha afegit a donar transcendència a la possibilitat d’un referèndum d’autodeterminació català ha estat el setmanari especialitzat influent a Brussel·les Politico. En un controvertit article, donava credibilitat a les intencions de Puigdemont ja que el situava com una de les dotze persones que podrien “arruïnar” l’any 2017 a Europa. El text va aixecar molta polseguera a les xarxes quan es va destapar el perfil del seu autor, però en qualsevol cas és una altra prova que en alguns sectors de la comunitat internacional es pren de manera totalment seriosa la possibilitat que Catalunya pugui decidir el seu futur enguany. The Economist també va mostrar interès en l'esdevenir del procés el 2017
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
LLUIS fletxa bcn
18 de gener de 2017, 19.48 h

Les autoritats de la UE sempre han mantingut que una eventual separació de Catalunya de l'Estat espanyol és un afer intern d'Espanya, però que en qualsevol cas, aquest fet implicaria que el nou estat català quedaria automàticament fora de la Unió i hauria d'iniciar els tràmits per a la seva sol·licitud d'ingrés.

I ara, la UE s'ha allunyat encara més de les reivindicacions independentistes catalanes i del referèndum després del no del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
LLUIS fletxa bcn
17 de gener de 2017, 18.00 h

El BCE mete presión a seis bancos para que abandonen Cataluña

Llamadas desde Frankfurt al Área de Relación con Supervisores del Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Bankia y Popular: ?Fuera del euro, no tendréis financiación?

N.B. ANYS ENRERE ,UN POLITICS MOLT XIMPLES PERDEREN 1/3 DEL TERRITORIA A FAVOR DE FRANÇA. ARA ES CARREGARAN L'ECONOMIA (VEURE EL QUEBEC ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de gener de 2017, 22.33 h



#10 #7 #3 #2


CAGARRITO, no cal que ens recordis que tan de posar-te el pesat TRICORNI del teu pare, el teu cervell ha degenerat i s'ha convertit en quelcom de semblant a una TIFA DE VACA.


. . . i no crec que sigui usurpant el meu nom que puguis arribar a recuperar la teva mediocre "normalitat" . . .



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Santulària - Synera - Roger - Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 10.32 h


Como dije en #7 solo 178 personas pagaron a la hacienda catalana, menos de la mitad de los clientes de mi mamá en un mes, que a 3 euros cada vez que se la foyan, son un pastón cada mes, aunque yo me gaste casi la mitad pagando a chavales para que me den por detrás.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
14 de gener de 2017, 09.01 h

CAT IS NOT SPAIN FINS I TOT A RUSSIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
13 de gener de 2017, 19.31 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Santulària - Synera - Roger - Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
13 de gener de 2017, 19.09 h

Sólo 178 personas pagaron en la Hacienda catalana

http://www.lavanguardia.com/economia/20160411/401042165159/solo-178-personas-pagaron-hacienda-catalana.html



TENDRAN MAS EMPLEADOS QUE CONTRIBUYENTES JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
13 de gener de 2017, 18.35 h

El 33 emet un documental que vincula Fernández Díaz amb la tragèdia del Tarajal aquest dissabte a les 22:55h. (Tarajal | Desmuntant la impunitat a la frontera sud)

L'emissió coincideix amb la reobertura de la investigació sobre els 15 immigrants d'origen subsaharià que van morir en aquesta platja de Ceuta. https://www.youtube.com/watch?v=p6ruhc1r_Qc



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LLUIS fletxa bcn
13 de gener de 2017, 14.50 h

El presidente del Banco Sabadell, Josep Oliu, ha lanzado un aviso a navegantes este viernes ante una eventual declaración de independencia en Cataluña. Ha recordado que tiene la facultad de trasladar la sede del cuarto banco del país para garantizar que siempre esté en territorio comunitario porque no debe convocar una junta de accionistas para este fin. Implica que podría completar el trámite en unos dos días.

N.B. NI LA BANCA NI LES MULTINACIONALS I LES PATRONAL GRANS D' EMPRESARIS ..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.