directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els tenim cada dia més nerviosos

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Ciudadanos ha demanat directament al president de govern espanyol que amenaci els funcionaris catalans que s’impliquin en pràctiques democràtiques bàsiques com ara col·laborar a que els seus conciutadans exerceixin el dret a l’autodeterminació. Aquesta setmana ho ha fet Albert Rivera personalment i així s’ha expressat també públicament el portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa. Entrem en un altre nivell. Ara ja és només el tribunerisme indepe qui posa en dubte que farem un referèndum. El dependentisme comença a assumir a marxes forçades que això, superat el port dels pressupostos, ja no tindrà aturador. Per cert, que avui aquesta secció compleix cent edicions i cinquanta setmanes. Gràcies per llegir-la. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
27-S. Als qui vàrem exigir des del primer dia l’acompliment del mandat electoral del 27-S ens van acusar durant mesos de no haver-ne interpretat correctament el resultat. Calia repensar-ho tot. Refredar el partit. Eixamplar la base i bla, bla, bla. Curiosament, a mesura que ens apropem a consumir el termini de divuit mesos i a l’esclat de tot plegat, amb l’aprovació de les lleis de desconnexió en dos temps, en funció del resultat final del referèndum, cada vegada resta més clar que els qui no van entendre el resultat del 27-S són uns altres. A dia d’avui encara hi ha qui no ha capit que aquell dia l’independentisme va guanyar a les urnes. Que aquella nit va quedar escollit el primer Parlament de majoria independentista de la història de Catalunya, que va triar un president i un Govern independentistes per fer la independència. I que el dependentisme només podrà evitar la independència si guanya el referèndum.

CONSERVADORS. Tertulià habitual del “Més324”, l’exdiputat d’ICV Joan Boada va tenir-hi dilluns una actuació estel·lar. Dos “leitmotivs” de traca i mocador. D’entrada, que perquè un referèndum sobre la independència i no sobre un acord federal (com si els seus, amb 11 diputats, haguessin guanyat les eleccions del 27-S). I, més espectacular encara: que els canvis no es poden demanar d’avui per demà i que cal fer-ho tot dins la legalitat. Atenció, un senyor que participa de la tradició comunista, cridant a canviar l’”statu quo” sense presses i dins d’un ordre, justament quan comencem a celebrar el centenari de la Revolució Russa. Com tants altres de la seva trajectòria política, la miopia davant l’únic canvi possible que representa el moviment independentista a Catalunya els fa aparèixer com el que són: conservadors al servei del manteniment d’un estat de coses injust. Fan molta, molta pena.

EFECTIU. La més llesta de la classe, poc a poc, va redirigint la barca, a mesura que cada baula de l’argumentari s’enfonsa sense remei. Sap que el paper del triumvirat Coscubiela-Dante-Rabell és insostenible. Que no pots predicar durant anys la desobediència a la “troika” per acabar sotmès al que autoritzi el PP. Que ni al més babau de la colònia li cola allò del referèndum pactat. Que exgir el reconeixement internacional previ per a quelcom que no existeix és fer el ridícul. I ara diu Ada Colau que ja no es tracta d’això. Que el que és clau és que sigui efectiu. La batalla està guanyada perquè el referèndum, sí és que l’Estat espanyol no l’impedeix mitjançant l’ús de la força, segur que serà efectiu. Perquè si l’arribem a dur a terme després de l’aprovació de les lleis de desconnexió serà de fet perquè ja som independents “de facto”.

ÈTICA. Digueu-me naïf, però encara hi ha qui creu en uns mínims d’ètica periodística per davant de la ideologia de cada professional. Però no. Es veu clar que no. El diari dels Godó ens ha ofert aquesta setmana una allau de reconstruccions de la realitat al servei de l’estratègia de campanya comtal. Capaç de titular a tot drap que un indigent assassina a un altre per la independència i postil·lar línies més avall que bé, que tenia mig centenar d’antecedents, que anava completament begut i que de fet podia haver discutit sobre qualsevol altre tema. I què dir de les portades sobre la darrera enquesta, contraposant els qui preferirien un referèndum pactat amb els qui saben que l’única sortida és la unilateral, com si fossin dues opcions incompatibles. Eludir les preguntes pertinents per poder treure les conclusions que hom desitja. Una setmana més, el procés degrada la premsa dependentista a nivells preocupants.

“GILIPOLLAS”. Un alt dirigent del PP andalús ha reconegut que tots els seus clixés han caigut per terra de vacances nadalenques per Catalunya. Que no som monstres, vaja. La coneguda anècdota, però, reflecteix almenys un parell de coses rellevants. Que com en Germà Bel va posar de relleu en el seu mític “Espanya, capital París” el rebuig contra els catalans no neix d’ahir, d’una suposada diferenciació dels temps autonòmics, sinó que és un fenomen sociològicament contrastat des dels mateixos orígens de la sociologia. També retrata els efectes poderosíssims de la manca de pluralisme informatiu a Espanya sobre el “cas català”: mentre el dependentisme ens exigeix tertúlies de majoria unionista a la televisió pública, els consumidors de mitjans espanyols (a Catalunya i a Espanya) tenen zero possibilitats de contrastar la teva visió amb una d’alternativa procedent de l’independentisme. I això ni en Toni Martín ha estat capaç de retreure’ls-ho.

IRRELLEVANT. Després del fracàs punyent de Societat Civil Catalana, la somiada plataforma de suport al dependentisme català que “gaudeix” d’un nul suport popular, tot i (presumiblement) el rec generós de determinat món empresarial i dels fons reservats, darrerament l’espanyolisme català presenta novetats. Primer va ser el nou “think tank” amb gent tan fresca com Josep Piqué, José Borrell i Francesc de Carreras. Aquesta setmana, a bombo i plateret, s’ha presentat Concordia Cívica, amb la televisiva (sobretot d’en Cuní) catedràtica de dret constitucional Teresa Freixas. Una i altra entitat s’ofereixen com una factoria d’idees contra l’independentisme. Francament, quanta incoherència. A veure, si els catalans mai podrem votar per decidir si volem o no dependre d’Espanya, perquè cal crear un argumentari en favor del no? No serà que la cosa no està tan clara i el moment decisiu de tot plegat s’apropa a marxes forçades?

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
LLUIS fletxa bcn
13 de febrer de 2017, 17.27 h

L'agència internacional Moody's, una de les tres més forts del món pel que fa a la qualificació del risc financer, ha advertit que l'avaluació actual de la situació de Catalunya en aquest àmbit, seria encara pitjor si no tingués el finançament del Fons de Liquiditat Autonòmic ( FLA) de l'Estat espanyol.

A hores d'ara, Moody's té qualificat el bo de deute públic de Catalunya com a bo porquería.

N.B. TROBO QUE QUE ÉS VOSTÈ EL QUE ESTÁ NERVIOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
LLUIS fletxa bcn
24 de gener de 2017, 12.41 h

Un 47,9% de los catalanes votaría 'no' en un eventual referéndum para decidir sobre la independencia de Catalunya, mientras que un 43,7% lo haría a favor y un 8,3% se muestra indeciso o votaría en blanco, según una encuesta que publica este sábado 'La Vanguardia'.

N.B. HO TENIU TOT ESTUDIAT PERÒ FALTA EL MES IMPORTANT :LA RAÓ.NO HI CAP RAÓ OBJECTIVA NI CAL RECOLÇAMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
LLUIS fletxa bcn
23 de gener de 2017, 19.35 h

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA


Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión

La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión

N.B. #9 :EM LIMITO A COPIAR I ENGAXAR. L'INSULT NO ÉS CAP RAÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jaume fletxa Barcelona
15 de gener de 2017, 23.01 h

coca's i bruts...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de gener de 2017, 20.45 h




#9 #12

Veiam , Cagarritoneses, de tots és sabut que la teva mare és una PROSTITUTA podrida per tota mena de malalties venérees , i el teu pare una marieta PEDÓFILA que et va viciar sodomitzant-te dia sí dia també FINS QUE JA NO SAPS VIURE SI ALGÚ NO ET REVENTA L'ANUS. . . però . . .



Una cosa és que publicitis el meu nom, i una altra ben diferent és que , COVARDA COM ETS, BEN AMAGADETA DARRERA L'ORDINADOR I MIG CAGAT DE POR DE PENSAR EN ESTAR DAVANT MEU, SUPLANTIS EL MEU NOM PO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 18.59 h

NO SOLO EN CORRUPTOS ESTA POR DELANTE LA REGION CATALANA
Catalunya, també per davant d´Espanya en posar preservatius .
Una catalana guanya un concurs amb un rècord: 11 condons col•locats en 1 minut

Una catalana (ignoro si separatista o no), llamada Esther Barrabeig es la campeona en la colocación de condones. Eso solo se consigue con mucha practica. He oio decir que el Centro del Alto Rendimiento de este especialidad deportiva esta en La Junquera (Gerona.

http://www.directe.cat/notici... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pilar Sanjuan fletxa Torrelles
14 de gener de 2017, 14.40 h

#8 #9#10. No serà que el Sabadell, davant la independència catalana té por de que Espa-ÑÑÑ-a li foti má a la caixa amb qualsevol excusa? Com que espa-ÑÑÑ-a estarà en bola picada, no seria estrany que busqués qualsevol subterfugi per a finançar-se, i el SABADELL TOTHOM SAP QUE TÉ UNA BONA MORTERADA !
ELS PARÀSITS ESPA-ÑÑÑ-OLS BÉ VOLDRAN SEGUIR AMB EL MATEIX NIVELL DE VIDA QUE HAN PORTAT FINS ARA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 13.03 h

El Sabadell, blindado para seguir en la UE si hay independencia de Catalunya
La entidad puede trasladar su sede social sin la necesidad de recibir la aprobación de la junta de accionistas
http://www.lavanguardia.com/economia/20170113/413327088356/sabadell-independencia-catalunya-union-europea-sede.html


Oliu no descarta el traslado de la sede de Banc Sabadell si la independencia supone un riesgo
http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/oliu-traslado-sede-banc-sabadell-independencia-sup... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Santulària - Synera - Roger - Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA fletxa VIVA EL REY FELIPE VI, rey de TODOS los españoles (dentro de TODOS los españoles estamos logicamente TODOS los catalanes)
14 de gener de 2017, 12.11 h




#8 Lo que tiene preparado el Banco de Sabadell es una CAMISA DE FUERZA para regalartela, pedazo de imbécil gilipollas, que desde que escribiste aquello de los 31 quilometros cuadrados que segun tu, pobre idiota ignorante, tiene Cataluña, no has echo mas que desprestijiarnos a los patriotas españoles.

Anda, sonado, vete al carajo, a aprender a leer y no des más la lata con tus chaladuras de imbécil analfabeta.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
LLUIS fletxa bcn
14 de gener de 2017, 11.52 h

El Banc Sabadell té preparat el mecanisme de trasllat de la seu social en cas d’una hipotètica independència de Catalunya sense el beneplàcit europeu. El seu president, Josep Oliu, va assegurar ahir que, com a president del banc, té la facultat de decidir el trasllat de l’entitat sense necessitat de convocar una junta d’accionistes.

Colla de ximples !

N.B. VEREN PERDRE 1/3 DEL TERRITORI A FAVOR DE FRANÇA I, ARA PERDEREM LES EMPRESES COMAL QUEBEC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.