directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els promotors de la ILP apel·len a la consciència dels diputats per prohibir 'l'espectacle de la mort'

Asseguren que ara és la seva responsabilitat demostrar que som una societat 'sensible i respectuosa amb els valors del segle XXI'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'Nosaltres hem acabat la feina i els hi transferim la responsabilitat a vostès que poden decidir si Catalunya vol continuar fent espectacle de la mort o prefereixen que la ètica i la compassió i la raó acabin triomfant que és el que demana la majoria del poble català'. Així ho ha dit la representant de la Plataforma Prou, Anna Mulà, en la defensa de la ILP al Parlament per abolir les curses de braus a Catalunya. En aquest context, ha apel·lat a la consciència dels diputats del Parlament i ha recalcat que 'el Parlament té una oportunitat històrica per demostrar que som una societat sensible i respectuosa amb els valors del segle XXI'.
anna mulà, prou, abolició, toros, braus, parlament
Anna Mulà, representant de la Plataforma Prou, al Parlament.

Comparteix
   


Etiquetes
En la seva intervenció al Parlament, Mulà ha dit que 'el rebuig és creixent i imparable'. En aquest sentit, ha recalcat que 'el Parlament té una oportunitat històrica per demostrar que som una societat sensible i respectuosa amb els valors del segle XXI'. Mulà ha declarat que 'ara és el moment d'enviar un missatge de compassió universal i de progrés de la humanitat'. Acte seguit, ha apel·lat a la consciència dels diputats.

Ha destacat que 'aquest moviment fent ús d'un instrument democràtic i participatiu ha escoltat el crit d'una societat que es replanteja les tradicions'. En aquest context, ha repassat el tràmit de la ILP al Parlament i ha admès que ha estat un procés complex. Mulà ha manifestat que allò que se'n pot extreure del debat és 'el dret regula l'exercici de les llibertats i per tant la seva restricció i aquesta és legítima quan s'obté un benefici major per la societat que aquell que significa la limitació de la llibertat per una minoria'. 'L'art és un procés de creació que dóna vida, no la treu', ha destacat.

Ha criticat que durant les corrides 'els toros estan sotmesos a una tremenda i progressiva tortura que es dirigeix a l'anulació de la seva capacitat de defensa a causa del col·lapse orgànic i del creixent dolor'. Ha indicat que 's'ha de reduir las crueltat tal com es pugui' i ha recalcat que 'no es pot dir que hi ha altres formes de crueltat o de maltractament més greu perquè el raonament hauria de ser el contrari'. 'Si som capaços d'eliminar poc a poc la crueltat podem aspirar a acabar amb la brutalitat al món'. 'Aquesta activitat genera un dany que resulta inadmissible èticament i jurídica', ha afegit.

'Maltracte indigne i evitable'

Mulà ha afirmat que l'activitat no és mereixedora de continuïtat. 'Els que demanem la desaparició de l'espectacle ho fem motivats pel rebuig que ens provoca la visió d'un mamífer que està patint un maltractament indigne i evitable i es posa en perill la vida de les persones'. 'Més enllà de l'espectacle, de la litúrgia, de la tradició, de la plasticitat o de la cultura al damunt de l'arena de la plaça es mata a un ésser viu amb un sistema nerviós propi de tots els mamífers superiors com és l'ésser humà', ha afirmat.

En aquest sentit, ha destacat que 'els actes infringits al toro a la plaça són considerat delicte de conformitat amb el codi penal si s'exerceixen sobre un gos, un gat o qualsevol animal domèstic o protegit'. 'No s'ha d'oblidar que el conjunt d'accions que configuren el mètode de sacrifici ritual del toro seria considerat il·legal per la UE i estaria prohibit en tots els escorxadors de la UE per ser considerat un mètode cruel', ha apuntat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
28 de juliol de 2010, 11.58 h

Ja s'han prohibit quilloxavier, disfruta-ho II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa Manresa
28 de juliol de 2010, 11.56 h

#2 Això, a ECSpanya que facin boicot al cava català i els platans de Canaries, per si no ho saps, i demostrades les teves dots de redacció i educació, a Canaries es van prohibir per allà al 91, res cosa dels independentistes canaris que prohibeixen les "corridas", posen platans bomba, etc.
Sou d'un ridicul que esgarrifa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
roger fletxa gavà-mar
28 de juliol de 2010, 11.40 h

A raíz de este paso, los policías se pusieron en contacto con Joan Puig i Cordón, en la actualidad presidente de Col·lectiu 2014 de Reflexió Nacionalista, que a su vez es gestora del diario digital Directe.cat. Puig declaró como testigo y explicó que este teléfono es utilizado por varias personas vinculadas a este medio de comunicación. Su vinculación con el suceso es que durante la semana de la consulta popular un ciudadano se ofreció a demostrarles que el método utilizado para emit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
xavier fletxa barcelona
28 de juliol de 2010, 11.38 h

Y E PATE QUE LOS CATALUFOS SE METEN ENTRE PECHO Y ESPALDA , QUE ESTA PROHIBIDO SU VENTA EN UN MONTO DE PAISES QUE ? HAAAAAAAAAAAAAAA QUE ESTA VOTACION ES CONTRA ESPAÑA , LO DEL CAVA SERA UN CHISTE , SEÑOR CAROD PONGASE GAYUNBOS NUEVOS QUE SE TIENE QUE BAJAR LOS PANTALONES OTRA VEZ JAJAJAJAJJA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de juliol de 2010, 11.32 h

CONFIEM EN VOSALTRES II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.