directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El setge s'intensifica: El Suprem obre judici oral contra Francesc Homs pel 9-N

El Govern espanyol: "Ningú té privilegis enfront de la llei"

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- El magistrat de la Sala Penal del Tribunal Suprem Andrés Palomo del Arco ha dictat la interlocutòria d’obertura de judici oral contra l’exconseller de Presidència i actual diputat del PDeCAT al Congrés Francesc Homs pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. El jutge creu que l’exconseller va cometre els delictes de prevaricació administrativa i desobediència greu comès per autoritat pública. Ara, els advocats d’Homs té un termini de 10 dies per a presentar el seu escrit de defensa, ja que aquesta interlocutòria no es pot recórrer. A més, el magistrat estableix la competència del Suprem per jutjar Homs encara que aquest deixés l’acta de diputat i perdés la condició d’aforat.
francesc homs, cdc, dill
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
En la interlocutòria d’obertura de judici oral, el magistrat recull els fets inclosos en l’informe presentat per la Fiscalia i els admet com a “fets susceptibles d’enjudiciament en atenció a la seva rellevància jurídico-penal”. La Fiscalia ha demanat per a Homs una condemna de 9 anys d’inhabilitació especial pels delictes de prevaricació administrativa i desobediència.
 
Un cop Homs presenti l’escrit de defensa, el Suprem decidirà la data del judici. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fixar el 6 de febrer com a data d’inici del judici a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconseller d’Ensenyament Irene Rigau. Segons els terminis establerts, tot sembla indicar que la data del judici a Homs serà posterior.
 
El jutge assumeix les conclusions del fiscal, segons les quals, Homs era “plenament conscient”, en la seva condició de cap dels serveis jurídics de la Generalitat, que “amb la seva actuació incomplia l’obligat acatament a les decisions del Tribunal Constitucional”. El ministeri públic sosté després de la suspensió de la consulta per part del TC, Homs, juntament amb el president de al Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau "van articular de comú acord una estratègia de desafiament complet i efectiu a la suspensió acordada pel TC". "Artur Mas, emparat simplement en la seva voluntat, va convertir irracionalment en aparent font de normativitat" i va "impulsar la continuació de totes les actuacions públiques de preparació que ja estaven en marxa", diu.
 
Segons el fiscal, la preparació i el desenvolupament de la jornada de votació "es va recolzar de manera determinat en les tecnologies de la informació i la comunicació", i per això el departament de Governació va demanar al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) suport al procés de participació. 
 
El relat del Fiscal assenyala que el CTTI no va presentar directament els serveis, sinó que els va encarregar a diverses empreses acollint-se a diversos acords-marc prèviament existents. En concret, el CTTI va fer dos encàrrecs a T-Systems l'1 de setembre i l'1 de novembre per a la construcció de programes informàtics. Un sobre el registre d'inscripció dels voluntaris, votants i de recompte de vot a cada mesa, i un altre per a la creació d'un web intern de la Generalitat per fer el recompte dels resultats. 
 
Segons la Fiscalia, a partir d'aquest moment Homs "va impulsar activament les tasques preparatòries de la convocatòria" i va "posar els serveis jurídics del seu departament a disposició del CTTI per exercir accions legals davant una eventual suspensió adoptada per empreses privades i, en definitiva, va potenciar el desenvolupament del procés participatiu després d'haver conegut la suspensió dictada pel TC". 
 
Homs, continua l'escrit, va actuar en aquesta línia els dies 7 i 8 de novembre, quan "es van materialitzar les tasques essencials relacionades amb la infraestructura informàtica" i quan T-Systems va lliurar els programes per fer la consulta. "La participació de l'acusat Francesc Homs va resultar crucial", diu la Fiscalia, perquè "l'empresa T-Systems va dirigir una carta al CTTI" on "sol·licitava la confirmació que les activitats encarregades no estaven afectades per la suspensió decretada pel TC" i el 6 de novembre Homs va enviar una carta al president del CTTI on va "legitimar i impulsar la continuació de les tasques assenyalant que no estaven afectades per la providència del TC". 
 
"En definitiva, la concatenació d'omissions i d'accions de l'acusat Francesc Homs i la seqüència d'actes jurídico-administratius de que se'n va derivar, formalitzats o no, per part de funcionaris del seu Departament, van determinar la total ineficiència de l'ordre de suspensió cautelar" del TC. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 de gener de 2017, 13.23 h



#20

Bé, els nostres LÍDERS polítics, ja saben que corren un risc fent el que fan. Després de tot, no els amenacen pas amb la presó, només amb la INHABILITACIÓ, no cal fer-ne una TRAGÈDIA.



A mi el que em sap greu del RETARD (que el propi Francesc Homs va contribuir a causar quan el govern de l'Artur Mas no va "fer els deures" amb les estructures d'estat) és que CADA DIA QUE PASSEM A L'ESTAT ESPANYOL ENS COSTA 44,44 MILIONS D'EUROS !!



Només amb els decimals de la xifra que h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
21 de gener de 2017, 13.09 h

#20 Les coses és tenen que fer ben fetes i amb seny i les presses no son afavoridores si ni vols que t'ho tombin a les primeres de canvi. El seny és buscar complicitats perquè recolzin el projecta, tan europees com del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
JORDI fletxa GRANOLLERS
21 de gener de 2017, 09.46 h

Polítics catalans: que espereu a obeir al poble que us ha manar fer la DUI? Es una vergonya per Catalunya que la justícia del invasor porti als nostres polítics davant els seus tribunals. Esteu fent més mal al nostre país que fa el propi invasor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de gener de 2017, 09.07 h

-ningú NO té privilegis


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
21 de gener de 2017, 07.46 h


RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució estab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
21 de gener de 2017, 07.38 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
20 de gener de 2017, 23.11 h





#10 #13



Té, reineta Cagarrutaneses, veiam si em surt un bonic poema per a dedicar-te'l.





L'USURPADOR DEL MEU NOM


FA UNA JUGADA MOLT BRUTA


PERQUÈ, COM JA SAP TOTHOM


LA SEVA MARE ERA P. . .






Oh ! veig, cagarrutaneses, com plores d'emoció, veient la gran capacitat que tens d'inspirar un poeta excels !!



Estàs tan emocionada, que ja et veig vestint-te de fada amb una faldilla ampla de tul semitransparent, i bragfues i sostens de seda . . .



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
David fletxa Badalona
20 de gener de 2017, 22.40 h

persecució política...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 de gener de 2017, 21.25 h

#13

QUERIDO NAZI fascistas Vic:

¿COMO ESPLICAS EL ESCÀNDALO DE TU EMERITO. ??

Habeis pisado mierda, porquè ya no os falta de nada...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA AKA SuperCat fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
20 de gener de 2017, 20.42 h

#12

QUERIDO NAZI


CADA RICTUS DE ODIO TUYO, CADA GOTA DE BILIS TUYA SON UN GESTO DE ANIMO Y UNA GOTA DE AMBROSIA PARA MI.

SIGUE ASI, QUERIDO NAZI, INSULTA, OFENDE, MUESTRA DE FORMA EVIDENTE TU RABIA E IMPOTENCIA QUE YO ME SEGUIRE RIENDO DE TI Y DEL PRUSES.


JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.