directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Espanya fa esclatar un conflicte diplomàtic a la UE

El portaveu popular al Parlament Europeu increpa de males maneres el posicionament d’Escòcia i Gibraltar amb el Brexit i molesta profundament a molts parlamentaris

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

ACN Brussel·les .- La ministra d’Afers Europeus escocesa, Fiona Hyslop, ha demanat aquest dilluns que es respecti el dret a decidir de Catalunya. “Catalunya té un camí diferent, una experiència diferent i actualment un marc constitucional diferent, és un afer del poble català, però admetem que s’ha de reconèixer l’autodeterminació”, ha assegurat Hyslop en declaracions a l’ACN després de comparèixer al comitè d’Afers Constitucionals de l’Eurocambra per parlar del rol d’Escòcia arran del Brexit. Hyslop ha demanat “racionalitat” després que el cap de files del PP a l’Eurocambra, Esteban González Pons, li hagi dit que s’expliqui a Londres i no a Brussel·les i que una Escòcia independent seria “a la cua” per entrar a la UE.
© Twitter de Ramon Tremosa

Comparteix
   


Etiquetes
Hyslop demana “racionalitat” després que el PP avisi que si Escòcia s’independitza anirà “a la cua” de la UE per “darrere de Montenegro o Turquia”
 
En declaracions a l’ACN, Hyslop ha evitat comentar el procés judicial obert contra l’expresident Artur Mas per organitzar el 9-N, i ha indicat que “òbviament” hi ha “afers que han de resoldre el govern espanyol i el català”. “No ajuda que jo comenti perquè la nostra situació és totalment única i diferent a la de Catalunya”, ha indicat.

La ministra d’Afers Europeus d’Escòcia sobre Catalunya: “S’ha de reconèixer el dret a l’autodeterminació”
 
Tot i això, la responsable de les relacions amb la UE del govern de Nicola Sturgeon ha dit que la independència és “un afer del poble de Catalunya”. “Admetem que s’ha de reconèixer l’autodeterminació”, ha afirmat Hyslop en referència a si cal o no un referèndum català.
 
Compareixença al Parlament Europeu i males maneres de Gonzalez Pons
 
La ministra escocesa ha viatjat a Brussel·les per comparèixer aquesta tarda, juntament amb el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, al comitè d’Afers Constitucionals del Parlament Europeu. La cita pretenia copsar les opinions d’aquests dos territoris després del Brexit, i ha estat molt marcada per les intervencions dels eurodiputats espanyols, com el cap de files del PP, Esteban González Pons.
 
L’eurodiputat espanyol ha avisat Escòcia que no s’hauria d’explicar al Parlament Europeu a Brussel·les, sinó al parlament de Westminster, a Londres. “Sap tan bé com jo que no podem tenir més interlocutor que Westminster, que el govern del Regne Unit”, ha dit González Pons a Hyslop. La presidenta del comitè, la polonesa del grup popular europeu Danuta Hübner, ha contestat González Pons recordant-li que tant Hyslop com Picardo eren a Brussel·les “convidats pel comitè”. “Volem escoltar tothom perquè som el Parlament Europeu. Tingueu això en compte, companys, i no acuseu els nostres convidats de tenir males intencions”, ha remarcat Hübner.
 
Espanya amenaça a Escòcia: A la “cua” per tornar a la UE
 
González Pons ha avisat Escòcia que “Brexit és Brexit” i que no tolerarà “solucions a la carta” segons si un territori és més pro-europeu que un altre. El popular ha dit que si Escòcia opta per la independència del Regne Unit i vol tornar a la UE s’haurà de “posar a al cua”, per “darrere d’Albània, Macedònia, Montenegro, Sèrbia o Turquia”. “Les regles són les regles”; ha dit, remarcant que l’Eurocambra “no pot entrar en els afers interns del Regne Unit”.
 
“No podem aprofitar el Brexit per crear cap tipus de discordança constitucional al Regne Unit. Hem de respectar els seus afers interns”, ha dit González Pons sobre Escòcia. Amb tot, quan s’ha referit a Gibraltar, el popular ha dit que “ha d’escollir entre anar-se’n de la UE amb el Regne Unit o quedar-s’hi de la mà d’Espanya”.
 
L’eurodiputada britànica del partit conservador Julie Girling ha lamentat l’actitud del representant espanyol i ha demanat “obertura de mires”. “El que es valoraria d’aquest comitè és que es demostrés, més del que alguns membres han fet, una obertura de mires per parlar d’aquests temes i resistir la temptació, per altres motius polítics, de saltar al tema i treure profit per un mateix”, ha criticat.
 
“No criticaré el comitè” però profund malestar contra el portaveu popular espanyol
 
En declaracions a l’ACN, Hyslop ha evitat valorar les paraules de González Pons, i s’ha limitat a dir que hi ha eurodiputats “amb posicionaments ferms”. La ministra escocesa ha indicat que el paper d’Escòcia i la seva relació amb la UE al final “s’haurà de negociar a la Comissió i el Consell” i que el seu govern reconeix que és Londres, com a estat membre, qui participarà de les discussions.
 
“Sóc una convidada del comitè i no el criticaré, però la gent té posicionaments ferms”, ha admès. “Però hem de mirar al tema de forma racional, valorar on serà Europa en el futur, on raurà l’interès comú entre els estats membres per tenir una relació amb Escòcia”, ha dit. Segons Hyslop, quan González Pons ha avisat Escòcia que s’hauria de posar “a la cua” de la UE, ha anat “molt més enllà” del que ella ha explicat avui a Brussel·les. “No estem, encara, en aquest escenari”, ha dit, remarcant que la proposta actual del govern escocès és poder seguir al mercat únic i dins, també, del Regne Unit.
 
Picardo: “Gibraltar mai serà espanyol”
 
Davant de les peticions de González Pons al ministre principal de Gibraltar perquè accepti la co-sobirania espanyola per seguir a la Unió Europea o es resigni a ser “la colònia d’un país tercer” a la UE, Fabian Picardo ha advertit que “Gibraltar mai serà espanyol”. “Visquin en la realitat”, ha dit Picardo als polítics espanyols, afegint que la voluntat dels gibraltarenys per seguir sent britànics “s’ha reforçat” en els darrers temps per “l’actitud espanyola”.
 
“No som masoquistes, el que volem és que ens respectin”, ha dit Fabian Picardo, que ha denunciat les “contradiccions” de l’actitud del PP pel que fa a Escòcia i Gibraltar. “Respecteu el dret democràtic de les persones a decidir el seu propi futur”, ha dit durant la seva resposta a la pregunta de si atribuïa aquest doble raser a la situació a Catalunya. “Perquè Espanya no treballa positivament, perquè sempre intenta treure’ns la casa?”, ha preguntat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
LLUIS fletxa bcn
4 d'abril de 2017, 16.48 h

En la OTAN descartan defender a una Cataluña independiente .

Principal argumento: si la Alianza se niega a incluir Ceuta y Melilla entre los territorios a proteger militarmente, mucho menos lo hará con uno que se separe de España.


N.B. EL R. U . JA ENTÉ PROU AMB ELS SEUS "PROBLEMES " TERRITORIALS ,OI?ESPANYA NO HA DIT NI HA FET RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
projekte kastor fletxa la mafia sempre guanya diners
2 de febrer de 2017, 16.01 h

#24 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
LLUIS fletxa bcn
31 de gener de 2017, 17.02 h

'The New York Times' equipara el proceso separatista al populismo de extrema derecha.

El diario estadounidense también publica una carta de Forcadell en el que afirma que la investigación sobre ella es un "atentado contra la democracia".
El proceso separatista es uno de los principales riesgos europeos que detecta el periódico The New York Times para este año 2017.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
31 de gener de 2017, 15.46 h

#22

QUERIDO NAZI

LA ONU HA DICHODE FORMA CLARA Y EXPRESA QUE NO ESTA INCLUIDA

y ademas lo dicen unos cuantos cientos de millones de personas, entre las cuales me incluyo yo.

Y CONOCERAS LA VERDAD Y LA VERDAD TE HARA LIBRE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Fd'A. fletxa Calders
31 de gener de 2017, 14.58 h

#21 Us costa molt d'entendre una cosa tan fàcil com aquesta: "Catalunya està inclosa en els territoris amb dret a l'autodeterminació" perquè JO, un servidor, i més de 2 milions més de catalans ho volem. Oi que ara sí que ho entens?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
LLUIS fletxa bcn
31 de gener de 2017, 14.23 h

"Cataluña no está incluida entre los territorios sin autogobierno con derecho de autodeterminación" ..Ban Ki-moon, Secretario General de Naciones Unidas (2015).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
LLUIS fletxa bcn
31 de gener de 2017, 12.37 h

Ante la polémica generada.

La presidenta de Coca-Cola deja el ente independentista de la Generalitat.


La presidenta de Coca-Cola European Partners, Sol Daurella, abandona Diplocat, el Consejo de Diplomacia Pública de Cataluña, un ente soberanista impulsado por la Generalitat, al que se había unido en noviembre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
31 de gener de 2017, 12.36 h

........................................................................................................................................................................



#12


UN ALTRE ESCANDALÓS . . . R I D Í C U L . . . DE LA PRINCESETA CAGARRUTANESE !! !! !! !!


Pobre Cagarruta, que malament que et funcionen les poques neurones que t'han sobreviscurt a les meves cruels preses de pèl i a les meves tortures de tota mena !! !!


Aquest estúpid comentari propi de tu, correspon a una not... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Emili fletxa Terrassa
31 de gener de 2017, 11.59 h

El tituLar:
Espanya fa esclatar un conflicte diplomàtic a la UE
El portaveu popular al Parlament Europeu increpa de males maneres el posicionament d’Escòcia i Gibraltar amb el Brexit i molesta profundament a molts parlamentaris.

És que no en saben gens mica. Són tant d'extrema dreta qUe no tenen mà esquerra.
Però ja ens va molt bé que ensenyin el llautó d'aquesta manera tan graponera.
NO EN SABEN GENS NI MICA. SÓN NEGATS A LES BONES MANERES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Fd'A. fletxa Calders
31 de gener de 2017, 11.39 h

Els espanyols sempre han cregut que el qui crida més té més raó, i si no tè raó, guanya igualment. Per això estan fent (han fet) d'España un país sense cultura ni intel·lectuals. Cridar, ctidar, cridar...I els qui pensen i ténen criteri propi, amagats sota del llit pel què pugui passar.(Exceoció: el Dr. Cotarelo)


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.