directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat Catalana escollirà els candidats amb llistes obertes, fet que dificultaria un acord amb Reagrupament

Més de 600 persones s'interessen pel projecte de Laporta, López Tena i Bertran

Comentaris 80  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Més de 600 persones han atapeït l'aula magna de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB en el primer acte públic de Solidaritat Catalana per la Independència. Els seus impulsors, Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena han reiterat l'objectiu de forçar la proclamació unilateral d'independència política. Solidaritat Catalana ha avançat que l'assemblea prevista per a l'Onze de Setembre escollirà els candidats de la coalició amb un sistema de llistes obertes i es tanquen en banda a negociar les posicions amb altres formacions que s'hi vulguin incorporar, fet que dificultaria una entesa amb Reagrupament.
uriel bertran, joan laporta, alfons lópez tena, solidaritat catalana
Uriel Bertran, Joan Laporta i López Tena abans de començar l'acte.

Comparteix
   


Etiquetes
Laporta, Tena i Bertran han superat les seves pròpies expectatives en la presentació en societat de la candidatura Solidaritat Catalana per la Independència (SI) que ja han anunciat aquest dimarts que es presentarà a les eleccions malgrat el rebuig dels partits -tant parlamentaris com extraparlamentaris- a qui van cridar a formar una gran coalició per proclamar la independència unilateral des del Parlament i després sotmetre-la a referèndum.

L'aula magna de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB s'ha quedat petita per encabir les més de 600 persones que han assistit a l'acte de presentació de SI i fins i tot desenes de persones no hi ha pogut accedir.

Els principals promotors i fundadors de SI s'han erigit en canalitzadors de l'esperit de la manifestació del 10J, en què, segons Laporta, els manifestants van clamar per la 'unitat per la independència'. I no només això, sinó que tant Bertran com Tena han reivindicat que SI és l'oferta que millor recull l'esperit també de les consultes d'independència.

Després de constatar que 30 anys després de la recuperació de la democràcia 'ja no hi ha risc de repressió militar ni de camps de concentració', i que l'autonomisme ha entrat en via morta -més encara després de la sentència de l'Estatut-, Tena ha deixat clar que la independència política de Catalunya 'només depèn de la voluntat del poble català'.

Bertran ha fet una crida a 'creure en la utopia' i a votar 'amb el cor, el sentiment i la raó' i no pas contra Montilla o Mas, sinó exclusivament a favor d'una independència que veu 'possible'. Ha llançat tres abrandats visques a Catalunya, que han estat correspostos pel públic amb el mateix entusiasme, cosa que l'ha portat a considerar provat que tots caminen en la mateixa direcció. Això sí, ha alertat que el moviment que vol liderar ha de 'créixer molt ràpid' per entrar amb força al Parlament i 'canviar el marc mental en què s'ha mogut els darrers 30 anys' la política catalana.

Els promotors de SI han fet una crida a fer pedagogia arribant a tots els racons del país per convèncer amb exemples concrets dels avantatges que suposaria l'assoliment d'un estat propi per a Catalunya. Bertran s'ha preguntat com és possible que les enquestes situïn el suport a la independència prop del 50% i això no es reflecteixi al Parlament.

Només en un Govern independentista

Laporta, a més, ha deixat clar que no estan disposats a negociar llistes, sinó que la candidatura ha de ser votada per la fórmula de les llistes obertes, cosa que dificultaria una entesa amb Reagrupament.

Tots tres s'han compromès a entrar només en un govern que assumeixi el seu pilar, és a dir la proclamació unilateral d'independència la pròxima legislatura. I, segons Bertran, buscaran ser si més no decisius al Parlament. I si han de fer oposició, ja ha avisat que la faran 'dura i contundent contra l'autonomisme'. 'No tindran respir', ha avisat, i ha afegit que 'si en la primera envestida' no se'n surten, no pensen 'traficar amb els vots'. 'Hi ha un poble disposat a mobilitzar-se si hi ha missatge clar i no ambigu ni interpretable', ha opinat.

Laporta ha fet un elogi del gest de Bertran i Tena quan aquest dimarts van anunciar que deixaven ERC i CDC. Un gest que per l'expresident blaugrana 'demostra una dignitat pròpia dels grans homes', a més de ser una prova 'fora de tot dubte' de la seva 'generositat', requisit que ha alertat que serà indispensable per l'èxit del projecte. El públic ha replicat amb un llarg aplaudiment i crits d'independència.

Laporta vol 'jugar el partit i guanyar-lo'

L'expresident del Barça ha apel·lat al vot de tots els que van manifestar-se el 10J. Després que ja dimarts es postulés com a candidat de SI en dir que es posarà, tant ell com Tena i Bertran, a disposició de l'assemblea constituent de l'11 de setembre que ha de triar les llistes, ha fet un símil futbolístic quan ha afirmat que aspira a 'jugar el partit i guanyar-lo'.

I ha afegit que si no el guanya, estaran 'oberts a treballar amb tots els partits i diputats' que assumeixin la declaració d'independència. 'Volem una Catalunya de Champions. Visca Catalunya lliure!', ha conclòs, arrencant de nou els aplaudiments dels assistents.

Tena ha reblat la seva intervenció assegurant que no tenen cap interès de promoció personal, perquè si tant ell com Bertran l'haguessin tingut s'haguessin mantingut fidels a les direccions dels seus ja expartits, que els hagués permès 'ser consellers' i acumular càrrecs. 'Qui vulgui la independència que vagi amb nosaltres, qui vulgui càrrecs, ja sap on és la porta', ha asseverat.

Aplaudiments per la prohibició dels toros

L'acte no ha estat aliè, però, a la notícia que ha capitalitzat l'atenció d'aquest dimecres, la prohibició a Catalunya de les curses de braus. Només en començar, la presentadora de l'acte, l'escriptora Patrícia Gabancho, ha celebrat la prohibició dels toros i ha arrencat un fort aplaudiment entre els assistents.

Si tots els partits parlamentaris partidaris de la prohibició han rebutjat que es tractés d'un debat identitari, Uriel Bertran ha optat per parlar sense embuts en considerar que aquest dimecres 'al Parlament Espanya ha perdut una batalla contra Catalunya i l'ha guanyat el món animal, valgui la redundància'. 'No serà la primera batalla que Espanya perdrà a Catalunya', ha pronosticat.

També s'hi ha referit Tena, que, fent un paral·lelisme amb el procés estatutari, ja ha advertit, en canvi que al Parlament aquest dimecres 'no ha passat absolutament res'. Ja ha avançat que la decisió que ha pres el Parlament prohibint els toros 'quedarà revocada pel Congrés i per un recurs d'inconstitucionalitat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#80
pasbort fletxa Vila-real
31 de juliol de 2010, 12.20 h

Mireu per on van les coses LES VERITATS LES AMAGUEN us ompliu de glòria eh tanta ràbia us fà e r c ser descuberts? PERQUE ENS VOLEU TAN MAL? en anar-von a Castella TOTS CONTENTS!!! correu, correu a censurar-ho.Petició d´un ESCLAU.-
A vosté que deuria d´entendrem, però segurament serà que no, li demano que a les pròximes eleccions VOTE REAGRUPAMENT...INDEPENDENCIA=LLIBERTAT, per favor, vosté tindrà un VOT que m´alliberaria de l´ESCLAVITUT el farà com sempre perque aquesta ESCLAVITU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
RAMON fletxa Vallromanes
31 de juliol de 2010, 00.53 h

Totes les reflexions son interesants, i mes en un país com el nostre , obert i plural com hi ha pocs en el mon. Però quant sona el xiulet, i veus com tots formen ven arrengarats i en silènci com quant anavem a l´escola, i tú no estàs d´acord , nomès queda donar un pas endevant. Sempre he cregut que totes les persones mereixen una segona oportunitat. #45


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
RAMON fletxa Vallromanes
31 de juliol de 2010, 00.37 h

Si algú fa un inventari de l´arsenal militar de l´exercit espanyol fe filfa. En prou feines poden controlar l´espai aèri, i el litoral meditarrani es un "coladero" de xarxes de proxenetes , traficants de tota mena. Mentre no els toquis els € , no pasa res. Per cert, desde que vem entrar a la "OTAN" , cap país pot iniciar una invassió del territori nacional pròpi sense permís exprès de l´alt comendament de la "OTAN". -Viva la soberania i la inquebrantable e indisoluble unidad de la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
RAMON fletxa Vallromanes
31 de juliol de 2010, 00.17 h

I què dir , desprès de trenta anys aguantant el peu del canó, habent perdut un munt de diners, la salut per propina i un munt de negocis i proyectes perduts.... venim d´on venim, l´unic que importa es assolir l´estat pròpi. Visca Catalunya !!!! #57


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
RAMON fletxa Vallromanes
30 de juliol de 2010, 23.54 h

No importa el nom de la cosa, ni el nom que l´encapçali. Lo únic que importa de devò es aglutinar tanta i tanta gent al voltant d´un sol objectiu. Un partit no farà mai un país, en canvi, un moviment socio-polític sí que pot. Per tant, assolim primer l´estat pròpi que desprès ja tindrem temps de verallar-nos sobre "el sexe dels àngels"... Per cert, què faran els partits d´obediència espanyola quant assolim l´indepedència ? Doncs fer les maletes o bé posar-se a treballa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
30 de juliol de 2010, 10.54 h

#69 A mi em sembla de conya que hi hagi castellanoparlants que siguin independentistes, a tu no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#74
30 de juliol de 2010, 00.52 h

Por als tancs? Ni als tancs ni exèrcits ni res! www.ccn.cat/sites/default/files/Presentacio CCN Por als tancs 4.07.2010.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
pepet fletxa Matadepera
29 de juliol de 2010, 23.18 h

'ja no hi ha risc de repressió militar " d'això n'esteu segurs ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
Ramon fletxa S. Cugat
29 de juliol de 2010, 22.59 h

#71 Anna, Jordi....em consta que tots tres tenen els telèfons respectius. En tot aquest temps s'han vist entre ells més d'un cop (com sabeu o imaginareu)....passa que són així de estúpids. De vegades -sovint- són els qui els envolten els qui la caguen. haurieu de fixar-vos amb els /les que els envolten....a tots tres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
29 de juliol de 2010, 22.53 h

Jordi, ho has clavat:
"Algú té el telèfon d'en Laporta per donar-li a en Carretero? I el d'en Carretero per donar-li a en Canela? I el d'en Canela per donar-li a en Laporta?
Tan complicat és que parlin entre ells i arreglin d'una puta vegada aquesta escudella de coalicions transversals tangencials?"


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.