directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Graupera diu que Colau pot acabar encapçalant un partit “indistingible de Ciutadans”

Jordi Graupera alerta del risc que el nou partit dels comuns sigui "autoritari”

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El periodista Jordi Graupera ha qüestionat l’ambigüitat del nou partit que prepara Ada Colau en la qüestió del referèndum sobre la independència. En un article d’opinió al Diari ARA, el també filòsof i professor universitari  ha dit que “passi el que passi, si renuncies a la defensa d’aquest dret [el d’autodeterminació], t’obligaràs a convertir-te en un partit autoritari o que visqui dels efluvis de l’autoritat”. I ha continuat amb una comparació contundent: “Per aquest camí, Un País en Comú pot acabar sent indistingible, en el que és essencial, de Ciutadans”. 


Comparteix
   


Etiquetes

El tertulià diu que si els comuns apostessin de debò pel referèndum, podrien ser centrals en la política catalana durant una generació

Alhora, Graupera diu que si els comuns triessin apostar nítidament pel referèndum, podrien apropar-se a l’hegemonia de la política catalana: “La decisió contrària, en canvi, col·loca Colau al centre de la política catalana, i potser espanyola, durant una generació”. Segons el tertulià de RAC1, l’alcaldessa de Barcelona i el seu sector encara allargassen la seva ambigüitat sobre la qüestió “perquè pensen que se’n podrien sortir” sense haver de prendre una decisió al respecte.

Graupera creu que Colau continua amb l'ambigüitat per si el govern català va de farol

Explica que calculen que el govern català podria anar de farol i que en aquest supòsit, no veurien necessari posicionar-se: “Parteixen del supòsit que podria ser que tot fos comèdia, i que, per tant, més val tenir una comèdia pròpia que els permeti pescar en les aigües confuses de la farsa”. Jordi Graupera és una de les cares públiques que donen suport a la iniciativa apadrinada per Demòcrates de Catalunya per fer ja campanya pel Sí a la independència donant per fet el referèndum. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Santi fletxa Barcelona
5 de febrer de 2017, 15.12 h


Claro que ademas del que decia en #5 hay otros derechos que no existen en ninguna constitución del mundo, como el derecho a cagar en paz o el derecho a que mi novio me haga suya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Santi fletxa Barcelona
5 de febrer de 2017, 12.05 h

El derecho de autodeterminación es un derecho que no existe en ninguna constitución del mundo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de febrer de 2017, 10.15 h



Graupera: Es que la Colau,, me la miri pel cantó que la miri, per mi la seva gestiò es per els seus "palmeros", i una gran ciutat com Barcelona, necessita un alcalde molt ben preparat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
5 de febrer de 2017, 08.08 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució establ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jep fletxa Vilanova
5 de febrer de 2017, 01.06 h

Ben d'acord, que potser algú té 100% clar que el nostre govern no va de farol? encara no han pres cap decisió irreversible, cap ni una. Tot és postura, tacticisme, declaracions, però cap decisió executiva irreversible.
Respecte de C's i els de la Colau, no sé si els partits acabaran essent igual però els votants sí: a nou barris alternen amb una alegria immensa entre un i altre partit, senyal que tenen molt en comú, mai millor dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
4 de febrer de 2017, 20.47 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.