directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 6F disputa a Trump ser el primer titular del dia a part de la premsa internacional

Mitjans de comunicació d'arreu del món posen el judici a Artur Mas sobre el 9N i la mobilització que l'ha acompanyat en un dels llocs de més importància en les seccions de notícies de l'estranger

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre – Les principals capçaleres de la premsa internacional no només s’han fet ressò de la manifestació avui a Barcelona i del judici del 9N, sinó que en molts casos li han reservat un lloc preeminent entre les notícies internacionals. En alguns casos, fins i tot, la marxa del 6F ha lluitat pel primer lloc d’importància amb l’actualitat de l’intent de prohibició a l’entrada d’immigrants per part de Donald Trump, com és el cas de la BBC, Le Figaro o Le Monde. 












Comparteix
   


Etiquetes

BBC (Regne Unit) “Judici a Catalunya: el cas del vot per la independència d’Artur Mas arrossega una multitud”: el gegant de la comunicació britànic ha decidit col·locar la notícia de la mobilització del 6F com a segona notícia del món aquest matí, per darrere de l’actualitat sobre la polèmica del veto de Trump a l’entrada de refugiats.

Le Figaro (França) – “Obertura del procés d’Artur Mas, l’independentista que ha desafiat Madrid”: la manifestació independentista catalana d’avui ocupa el primer lloc en les notícies sobre Europa i, en l’apartat internacional, es cola enmig de les quatre notícies sobre Trump que encapçalen la secció, just ocupant el tercer lloc. A més, el rotatiu publica avui a l’edició en paper una prèvia sobre el judici titulat: “Espanya: l’any es preveu crucial per la qüestió catalana”.  Ara mateix, la crònica del 6F és la quarta notícia internacional del dia.

Reuters (Regne Unit) – “Milers de persones protesten mentre l’expresident català comença el judici sobre el referèndum”: l’agència de notícies ha servit a múltiples mitjans de comunicació d’arreu del món la notícia de la manifestació incorporant la declaració de Puigdemont i donant context de tot l’episodi. En aquest sentit, ha explicat les intencions de celebrar un plebiscit aquest setembre i també ha afimat que “Rajoy continua obstruint qualsevol conversa sobre el referèndum”.

The Guardian (Regne Unit) – “L’expresident català, desafiant abans del judici sobre la independència”. El mitjà britànic va fer ahir una prèvia des de Madrid que encara manté entre els principals titulars a nivell internacional.

Euronews (Europa) – “Milers de persones es manifesten per donar suport al líder independentista català mentre afronta un judici”: El web de la televisió europea posa els esdeveniments d’avui a Barcelona com a segona notícia del dia, després de l’actualitat electoral d’Angela Merkel. Passa per davant de les conseqüències de l’aixecament judicial del veto de Trump als immigrants de set països musulmans.

Russia Today (Rússia) – “Jutgen Artur Mas per la consulta independentista de Catalunya enmig de protestes (Vídeo)”: el controvertit mitjà de comunicació rus també es fa ressò de la mobilització, tant a la televisió com al seu web.

La Nouvelle Tribune International (el Marroc) – “Catalunya: l’expresident separatista Artur Mas, jutjat a Barcelona”: el mitjà marroquí considera el 6F com la tercera notícia del dia a nivell internacional, per sobre de les mesures de Trump i les declaracions a la premsa sobre Putin del president dels EUA. La notícia també recull alguns dels càntics que ressonaven al passeig Lluís Companys: “Independència, independència”, “fora la justícia espanyola” i “volem votar”.

Politico (Brussel·les – Unió Europea)“El judici porta la rebel·lió catalana al moment crític”: la influent revista entre els cercles comunitaris va fer una prèvia ahir a la tarda sobre el que es podria esperar d’avui. Analitza el “diàleg de sords” entre els governs catalans i espanyol i explica que els independentistes diuen que el judici “és una mostra que Rajoy és un líder autoritari i antidemocràtic i que el sistema espanyol està manipulat contra la voluntat del poble català. A més, el mitjà ha compartit l’article a les xarxes amb la pregunta: “Fins a on arribarà el primer ministre Rajoy per resistir-se al moviment independentista català?”

Il Sole 24 Ore (Itàlia) – “Artur Mas, a judici pel referèndum sobre la independència de Catalunya”: el diari econòmic italià ha inclòs un vídeo amb el recorregut que han fet els tres jutjats i la comitiva des del Palau de la Generalitat fins al TSJC en unes imatges ofertes per l’agència de notícies ANSA.

Le Monde (França) – “El dirigent català Artur Mas, jutjat per desobediència, després d’haver organitzat un referèndum d’independència”: un dels diaris més prestigiosos de França considera la manifestació del 6F el segon tema internacional del dia després de Trump i les seves polèmiques. A més, el tema passa per davant de l’última manifestació a Romania, tot i que la peça està signada des de Madrid.

Informador (Mèxic) – “Comença el judici contra Artur Mas per una consulta independentista”: la notícia, signada des de Madrid, és la segona de la secció d’Europa.

Rzeczpospolita (Polònia) – “Espanya: manifestació de suport pel jutjat expresident de Catalunya”

Wiadomosci (Polònia)“Catalunya: comença el procés contra Artur Mas”

Repubblica (Itàlia) – “Catalunya: Artur Mas, a judici per un referéndum sobre la independencia”. El rotatiu italià té a hores d’ara la noticia en un lloc destacat de la portada principal, just a sota de les notícies sobre Itàlia i de la peça sobre la Superbowl. El diari també ha inclòs un vídeo de la jornada sota aquest títol: “Catalunya: milers de persones protesten contra el judici a l’expresident”.

Tribune de Genève (Suïssa) – “El català Artur Mas, jutjat per desobediència”.

Associated Press (Estats Units)“L’exlíder català acudeix a judici per una votació sobre la independència”. L’agència de notícies nord-americana ha ofert una peça sobre la jornada i els principals diaris, com el New York Times o la cadena FOX l’han aprofitada i l’han recollit íntegrament.

La Libre (Bèlgica) – “Independència de Catalunya: Artur Mas, jutjat a Barcelona”.

The Irish Times (Irlanda)“Separatistes catalans a judici sobre una votació independentista il·legal”. Es tracta d’una prèvia publicada aquesta matinada i escrita des de Madrid.

Die Welt (Alemanya) – “L’expresident de Catalunya Artur Mas, a justícia, a causa d’un referèndum d’independència”.

 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Carles fletxa Car les dretes espanyoles són extrema dreta europea
7 de febrer de 2017, 07.19 h


#2 Què preguntes tu, aturat ? Què pretens, tros de ruc desorellat ? Saber què pensaran no sé qui? Vols llegir els pensaments, tu, ruc de dues potes? Ja entenc perquè tots et diuen subnormal i analfabet, espanyol garlaire.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
6 de febrer de 2017, 20.49 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
6 de febrer de 2017, 19.39 h

"Carles Sastre Benlliure asesinó a José María Bultó adosándole una bomba en el pecho. Meses más tarde hizo lo mismo con el exalcalde Joaquín Viola, a quien hizo explotar delante de su familia. Fue capturado y condenado a 48 años; sólo cumplió 11. Sastre nunca se ha arrepentido ni ha pedido perdón por sus crímenes, comparables en crueldad a los del Estado Islámico de hoy. Pero su cuerpo, un guiñapo presa de múltiples tics nerviosos, refleja bien su desgraciada alma.

Avui l´ex T... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de febrer de 2017, 19.10 h




#3



DUES associacions consideren no sé què ??!! . . . això no és res: aquí hi ha DUES CENTES persones que consideren que tu ets subnormal, pobreta princeseta Cagarruta, i que insultar el meu nom (MAL ESCRIT) no ha aconseguit rescatar-te del conjunt de pobres al.lucinats franquistes, PROU IDIOTES PER NO VEURE QUE ELS NAZIS QUE TAN VEUEN PER TOT ARREU, SOU VOSALTRES MATEIXOS !! !! !! !!



HUAH HUAH HUAH HUAH . . . COM S'HO DEU FER AQUEST NENG PER SER TAN CRETÍ? EING? EING? EING?


... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de febrer de 2017, 18.58 h



#1

= POBRE bejota, LA MARMOTA idiota que sempre dona la nota !! !! . . . HUAH HUAH HUAH !! !!


bejotaaaaaAAAAAAAAAAAAAA,HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! . . . si vols informació fidedigna, no la busquis ni a Le Monde ni al Financial Times, busca-la a la "Societat (in)Civil Catalana " . . . HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!


COM RECONY S'HO DEU FER PÈR SER TAN I TAN SUBNORMAL, AQUEST POBRE NAN0 ??


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!



Però . . . qui vols que es cregui una sola paraul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
6 de febrer de 2017, 18.14 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
6 de febrer de 2017, 18.12 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
6 de febrer de 2017, 17.32 h

Dos asociaciones de jueces consideran una "romería" la concentración de apoyo a Mas
Critican la iniciativa de las entidades soberanistas y aseguran que se trata de "un intento de presión"

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/jueces-consideran-romeria-concentracion-apoyo-mas-ortega-rigau-5789663


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
LLUIS fletxa bcn
6 de febrer de 2017, 17.31 h

N.B. QUÈ PENSARAN TOTS AQUESTS SI UN PRESIDENT REGIONAL CONVOQUES UN REFERENDUM D'IND. AL SEUS ESTATS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
LLUIS fletxa bcn
6 de febrer de 2017, 17.29 h

El Observatorio Electoral de Cataluña de Societat Civil Catalana cifra en 16.300 el número de asistentes que han acompañado al ex presidente de la Generalitat, Artur Mas; la ex vicepresidenta, Joana Ortega; y la ex consejera de Enseñanza, Irene Rigau; a la entrada del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC).
n.b. no 40.000.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.