directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La socialdemocràcia independentista s'erigeix de la mà de Junqueras i Castellà

El portaveu de Demòcrates de Catalunya i el vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras han fet un acte conjunt a favor de la República

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El vicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat una Catalunya independent amb voluntat d’acollida i l’ha contraposat a una Espanya que “menysté la diversitat i la diferència, la importància de l’ensenyament o el valor del creixement econòmic com a element substancial per poder finançar unes polítiques socials ambicioses”. “Aquest menyspreu ens el demostren cada dia amb les seves decisions”, ha puntualitzat Junqueras, en un acte conjunt aquest dissabte amb Demòcrates de Catalunya – liderada per Antoni Castellà i l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert- a favor de la futura República catalana. De fet, el vicepresident del Govern ha volgut posar d’exemple l’Agència Tributària de Catalunya com un element cabdal per “lluitar contra el frau i construir així una societat més neta, transparent i justa”. Per la seva banda, Castellà s’ha adreçat a Podem i els ha recordat que Catalunya no esperarà ni farà més “renúncies”: “Ja no tenim temps per salvar Espanya, ara ens toca salvar-nos a nosaltres”.
 
anotni castella, oriol junqueras
El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, i el vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu de Demòcrates de Catalunya ha volgut posar de relleu la bona sintonia entre la seva formació i ERC –“som hereus de 1931”, ha precisat- però ha volgut descartar qualsevol tipus de “tacticisme polític”. “És massa important el moment del país en què vivim per pensar en tàctica política”, ha reflexionat en veu alta Castellà. “L’única aliança que estem mirant és aquella amb la gent que insubornablement no s’aturarà fins a aconseguir la independència”, ha insistit. El portaveu de Demòcrates ha sentenciat que l’objectiu ara és el referèndum vinculant i que, si guanya el sí, “aleshores s’exercirà la desobediència política i civil”. “Deixarem de regir-nos pel marc legal espanyol i obeirem el marc legal català. Ho hem de dir sense complexes i us ho confirma algú d’ordre”, ha afegit amb ironia Castellà. “Ara ja no ens aturaran”, ha manifestat amb contundència el portaveu de Demòcrates de Catalunya.
 
“El referèndum es farà perquè és el compromís del Govern, amb el suport del Parlament, i Espanya no pot fer absolutament res per frenar-lo”, ha afirmat Castellà. “L’únic que pot fer l’Estat és tolerar-lo ja que aturar-lo per la força en ple segle XXI posaria en risc la seva pertinença a la UE”, ha continuat el portaveu polític de Demòcrates de Catalunya, que ha finalitzat opinant sobre el judici a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N. “Amb el judici d’aquesta setmana es demostra que aquella transició modèlica no va ser més que un pacte entre diferents oligarquies per mantenir l’status quo. Allò de l’atado y bien atado no va fracassar tant”, ha criticat Castellà. “Cal que sàpiguen que hem dit prou. I que per molt que inhabilitin Mas i el seu Govern per posar les urnes, el poble de Catalunya els habilitarà per construir la futura República catalana”, ha conclòs el portaveu de Demòcrates. 
 
“El millor dels nostres discursos són els nostres fets”
 
El president d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha estat l’encarregat de recollir el guant i ha optat per defensar la vocació europeista del moviment sobiranista. “Som independentistes només respecte al regne d’Espanya però respecte a Europa som uns federalistes convençuts”, ha recalcat Junqueras. “Defensem unes institucions europees comunes més fortes i unes polítiques més cohesionades”, ha demanat el president d’ERC, que ha tornat a reclamar la “necessitat urgent” d’independència de Catalunya per poder aplicar unes polítiques públiques que millorin el benestar dels ciutadans en aspectes com l’educació o la salut. “Si alguna cosa ens caracteritza als independentistes és la pressa per deixar de ser-ho. El millor dels nostres discursos són els nostres fets”, ha valorat Junqueras. 
 
L’acte conjunt d’ERC i Demòcrates de Catalunya s’ha celebrat al Centre Cívic Urgell de Barcelona i ha consistit en una xerrada sobre els avenços aconseguits a Catalunya durant la República de 1931. Moderat per Clàudia Pujol, directora de Sàpiens, han intervingut els historiadors Xavier Díez i Gemma Dòmenech i l’escriptora Betsabé Garcia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
13 de febrer de 2017, 09.56 h


Encara que sembli impossible anar a pitjor, el nen convergent, cada dia més subnormal i més impertinent. Si jo fos el seu pare, de les quatre bofetades que li cardaria, ja us puc dir que el corregiria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de febrer de 2017, 20.36 h


#13 Ja t'agradaria que #12 fos pederasta, sobre tot si li agradessin els NENS SUBNORMALS CONVERGENTS COM TU. Que bé que t'ho passaries, no, eunuc amariconat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
12 de febrer de 2017, 20.33 h


#13 Estàs molt excitat, pobre NEN SUBNORMAL CONVERGENT. Té, t'envio un grapat de PELS DE CUL DE L'A.MAS convenientment empastifats de caca aviam si et calmes una miqueta.

O si tarda en arribar, ves a pelar-te-la davant de la foto de l'Artur Mas, que això potser et treurà tanta angoixa com demostres,


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
12 de febrer de 2017, 19.30 h

#12 mira que ets guarra, maricona d'erc!!!
NO ES QUE ESTIGUIS BOIG, sino que ets un PEDERASTA I MIG-MARICON desgraciat.
Ets ronya, ets un porquet, ets d'erc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex-votant de CiU-PDeCat fletxa que mai més votaré corruptes convergents.
12 de febrer de 2017, 16.43 h

#10
#11 NEN SUBNORMAL CONVERGENT: ja sabem que estas acomplexat per haver nascut sense titola, , PERÒ NO PER AIXÒ ENS HAS DE VENIR A AVORRIR AMB LES TEVES TONTERIES DE MARIETA DESGRACIADA ENAMORADA DE L'ARTUR MAS.

AU, VES A LLEPAR PELS DE CUL EMPASTIFATS DE CACA I NO MOLESTIS LA GENT GRAN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
12 de febrer de 2017, 12.57 h

#9 DEMOCRATES SON CRISTIANS, CATOLICS, APOSTOLICS I ROMANS COM EL JUNQUERAS.
UDC son capellans i poca cosa més, com el Junqueras de Cristo


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 de febrer de 2017, 12.43 h

La ronya capellanesca dels frailes del junqueras, el protegit per la Fiscalia, rondina en comptes de resar el rosari com fa el fraile junqueras cada dia.
ERC es un partit religios, que fa pudor de montilla i tripartit dels espanyols com cal.
i de subnormals, la gent de Barcelona en diem als pueblerinos de poble, sigui de San Vicente de los Huertos, la Pobla del Millet o de Vic dels Rucs.
Tufillo de sotana, NO GRÀCIES!!!
I NO ENTENC COM EL PARROCO JUNQUERAS, que vol anar al cel, quin tip de riu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de febrer de 2017, 12.38 h




Aquests "demòcrates de Catalunya" , malgrat que el nom no m'agrada perquè sembla que pretenguin ser ells sols els demòcrates amb exclusió de la resta de partits, en realitat provenen del socialdemòcrata (posteriorment degenerat) PSC.


Per tant, està molt bé que siguin aliats d'Esquerra Republicana. De fet quan hi hagi eleccions, seria més natural una aliança entre independentistes d'esquerres , que no amb els altres "demòcrates europeus" (encara m'agrada menys el nom: que potser... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
12 de febrer de 2017, 11.22 h

#3 La pudor de franquisme la feu els de CiU-PDeCat, que sempre us aliaveu amb els franquistes del PP, fins que el PP va denunciar la corrupció de Pujol i us va decepcionar


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
12 de febrer de 2017, 11.11 h

#1
#3 No se't pot confondre ! Per la manera de dir subnormalitats, ETS EL QUE TOTHOM ET DIU NEN SUBNORMAL CONVERGENT

Ara sí que em crec que és veritat això de que llepes pels de cul amb caca, i que per això et tornes BOIG.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.