directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El pèrfid Josep Piqué acusa els independentistes de feixistes

Participa en un acte de Societat Civil Catalana al Circulo Equestre amb insults als demòcrates, la campanya de joc brut s’amplia en tots els fronts contra Catalunya

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- L'exministre i exlíder del PPC, Josep Piqué, ha carregat durament aquest dimarts contra l'independentisme i el procés. Durant una conferència al Círculo Equestre organitzada per Societat Civil Catalana, Piqué ha criticat que des del sobiranisme "sovint s'insulta al discrepant" i que això provoca episodis com el que han denunciat els fiscals del cas del 9-N. "Són capaços de dir feixista a la fiscal del TSJC. No hi ha més feixista que això, perquè un feixista no admet la discrepància", ha etzibat, tot afegint que "si un feixista és el que no admet la discrepància, a Catalunya em dona la impressió que tenim massa feixistes". A més, ha assegurat que "massa sovint" en la política catalana "es contraposa llei a democràcia". "Fer-ho és l'avantsala de l'autoritarisme polític", ha dit, tot apuntant que, sobretot, quan ve "d'una minoria que pot ser molt efímera que contraposa l'eventual voluntat d'una majoria limitada a la llei".
Josep Piqué incapaç d’aportar solucions al conflicte polític decideix insultar a la majoria de catalans

Durant la seva breu intervenció, que servia per presentar a l'altre conferenciant, el president del Cercle d'Empresaris, Javier Vega de Seoane, Piqué ha reivindicat unes "institucions de tots i al servei de tots els ciutadans", en considerar que a Catalunya el sobiranisme no ho fa així i "prostitueix" aquestes mateixes institucions "posant-les al servei d'un projecte polític. "A Catalunya ja ho vam viure el 6 d'octubre del 34. I ara s'estan posant les institucions al servei d'un projecte polític d'una minoria", ha afegit comparant així el clima actual amb el de la instauració de la II República i l'esclat de la Guerra Civil posterior.

Diu que els independentistes ja han estat derrotats però augmenta els insults contra ells

Amb tot, Piqué s'ha volgut mostrar "optimista" i ha assegurat que "hi ha una bona notícia" per a la política catalana. "L'independentisme com a projecte polític està derrotat. No té majora àmplia com per ser irreversible, no ha construït un lideratge identificable per tenir una interlocució, i no té la més mínima simpatia internacional", ha etzibat.

El referèndum no es farà, però ell està molt nerviós

A més, ha volgut deixar clar que al seu parer, "el referèndum no es farà, perquè és impossible, i els independentistes ho saben". "El que està per veure és si anem a eleccions anticipades abans que es convoqui o després de convocar-lo i que no pugui ser", ha afegit l'exministre. En aquest sentit, també ha reivindicat la "sobirania nacional" espanyola i "el dret de tots els espanyols a decidir el futur d'Espanya", perquè "el futur de Catalunya no li correspon només als ciutadans catalans, perquè el seu futur és també el futur d'Espanya".

Piqué no ha volgut atendre els periodistes

Piqué, que havia de comparèixer en roda de premsa abans de la conferència però s'ha negat a atendre els periodistes, ha fet aquestes declaracions a l'inici de la conferència conjunta amb el president del Cercle d'Empresaris, Javier Vega de Seoane, organitzada per Societat Civil Catalana. De fet, el president de SCC, Mariano Gomà, ha aprofitat per anunciar que la manifestació contra el procés i per "dir prou" a les pretensions independentistes s'ha avançat, i en lloc de celebrar-se el 28 de març, es farà el 19 de març. En aquest sentit, Gomà ha recordat que la convocatòria pretén "defensar els drets, les llibertats i la democràcia". "El que no pot ser és que a Catalunya apareguin personatges com exjutge Santi Vidal, o altres que estan a càrrecs a la Generalitat, anunciant un veritable cop d'estat", ha afegit.
 
Abans de la conferència, Vega de Seoane ha avançat que centraria les seves tesis en defensar la capacitat de "reformar" que creu que té Espanya i com "la societat s'ha de mobilitzar per exigir als polítics que facin la seva feina". En aquest sentit, ha lamentat que a Catalunya s'hagi arribat, amb el procés, a "una situació que ningú o molt pocs desitjaven". "Uns milers de persones aquí i uns altres allí, han anat generant aquesta dinàmica i canalitzant un procés i estem en una situació on la rauxa domina més al seny", ha dit.
 
Així, el president del Cercle d'Empresaris ha apostat per "buscar na sortida més que una solució", i ha considerat que podria venir de la mà de la construcció d'infraestructures com el corredor mediterrani o la millora de Rodalies. "Són coses que s'han de fer ja, no s'ha de negociar amb elles", ha afegit, tot concloent que accions com aquestes per part de l'Estat "serien percebudes de forma positiva per part dels ciutadans de Catalunya i poden contribuir a rebaixar el clima de tensió".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Javier Téllez Rentero fletxa L´Hospitalet del Llobregat
15 de febrer de 2017, 14.33 h

A mi les declaracions del sr. Piqué no m´han sorprès gaire. Fa temps que tinc assumit que a Catalunya hi ha una minoria (molt activa això si) que mai li ha agradat la societat catalana. No només es tracta del catalanisme, sinó de qualsevol altra expressió ideològica de procedència catalana. Ja els agradaria al sr. Piqué que Catalunya fos un país esmortaït i silenciós per a que gent com ell fes i desfés al seu gust sense que ningú els digués res de res. Per a ells la grandesa d´... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2017, 13.36 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2017, 13.27 h

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creaci d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
15 de febrer de 2017, 13.12 h



Señó, a mi tambien?. Si yo zoy del Hospitalet.............


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Nosaltres som el somni fletxa Republica Catalana
15 de febrer de 2017, 10.54 h




SRA. MAGALDI:



EL SR. PIQUE M'HA INSULTAT PER TELEVISIO, M'HA DIT "FEIXISTA"

TINC MOLTA POR, TEMO PER LA MEVA INTEGRITAT FISICA, VEIENT

LA SEVA MIRADA D'ODI

VOSTE L'ACUSARA ?

POSARA UNA DENUNCIA CONTRA ELL ?



QUE VIVA LA JUSTICIA ESPAÑÑÑÑÑOLA, VIVA EL TOP



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
15 de febrer de 2017, 10.03 h

Años 70. JOSE PIQUÉ, ANNA BIRULES Y CELIA VILLALOBOS militatantes de Organización Comunista de España BANDERA ROJA.
Nada se parece más a un español de DERECHAS como a uno de IZQUIERDAS.
Con que facilidad pueden ciertas personas cambiar su discurso político cuando su único objetivo es medrar y llenase los bolsillos a costa de sus conciudadanos. MANGANTE IMPRESENTABLE DEMAGOGO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Lo xarnego de Ponent d' Ilergècia fletxa Adenui d' Ugell de la Femosa
15 de febrer de 2017, 09.35 h

Ai Piqué, ni piques ni picar'as, el teu clam de ciència ficció, no qualla. Tu mentrestant com a criat professional ves llepant el cul a l'amo, amo que no trigarà molt ha deixar-te abandonat a la cuneta. Sort tindràs que no t'afuselli, com feien els franquistes i falangistes a Galiza, on dones i homes mestres, obrers, mariners i camperols foren occits pel delicte de ser dem'ocratesi galeguistes. En contra del que molts pensen la persecució fou molt bèstia i sanguinària

De totes maneres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Rafa fletxa Cornellà
15 de febrer de 2017, 09.26 h

Ves a Espanya i digues als espanyols que són francesos. I que l'ocupació napoleònica és el millor que els podia passar. I quan t'omplin la cara de fàstics, els hi dius que són uns feixistes. Apa, que no s'aguanta per enlloc en teu discurset, tros de demagog.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15

Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
15 de febrer de 2017, 09.09 h

Aquest és el nivell d'españa, velles glories que desbarren i gent jove que no es veu per enlloc, que no té res a dir a no ser el que diuen els seus encentres. UI,UI, UI!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.